reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

lewusek dobrze mówi podejdź do szpitala i zapytaj spróbuj

manka_tk
ja 20 lecę do Turcji na wakacje i mój lekarz powiedział ze ciąża to nie choroba trochę się boję ale nie mogę dać się zwariować czekam na razie na wizytę i zobaczymy co mi powie :-)

reklama
kurcze ja to sie ciesze jak na chwile mnie "ciazowy"stan odpuszcza i czuje sie normalnie bez mdłosci i slabosci :D jakby tak piersi przestały boleć to by było ahh... normlanie nie moge ich dotkąć bo są jak bombowce wr....

troche pobolewa brzuch ale to przeciez normalne ;-) a mdlosci szybko przechodza jak się cos zje :)

przepisy postaram sie wrzucic na weekendzie :D

Natka super wieści :)

Volka jak masz możliwość to dla swojego spokoju zapisz się do lekarza żeby sprawdził czy wszystko dobrze, ale ja jestem tego zdania co manka że to normalne i nie powinnaś się stresować.

Ja na razie nie smaruję się niczym, ale mam bio-oil i zacznę go stosować od 2 trymestru. Uważam, że jest świetny bo po poprzedniej ciąży na biodrach zrobiły mi się rozstępy i po zastosowaniu bio-oil praktycznie ich nie widać. W poprzedniej ciąży też smarowałam się oliwką i jakimś kremem z rossmana ale nie uchroniło mnie to od rozstępów, bo 3 tygodnie przed porodem brzuch mi tak drastycznie urósł, że pytali się mnie ile ja tam dzieci w brzuchu noszę :)

Ironia kuchnia to moje bogactwo i lubie coś nowego zawsze spróbowac także czekam na te przepisy :D
Mi w sumie piersi odpuszczaja troszke...za to chyba sie za dużo naczytałam o mdłościach hehe bo coś mnie dźwiga :baffled:

Oj z tymi rozstępami ja na cud nie liczę, tylko na to że ewentualnie może być ich mniej :rofl2: U mnie z miesiąc przed porodem jak zaczęły wyłazić to jeden po drugim, o bikini raczej mogę zapomnieć ;-)

Siwa no ja właśnie też używałam olejku z rossmana i wyszedł tygrys :cool2: Skoro po stosowaniu bio oilu są niewidoczne to jest nadzieja w razie co (tfu tfu) :tak:

Manka jak będziesz się dobrze czuła i nie będziesz miała komplikacji to ja bym leciała ;-)

ale produkcja do południa;)
natka super wiadomości:) cieszę się, że wszystko w porządku

volka, nie czytaj, ja też ostatnio zaczęłam czytać o tych pustych pęcherzykach i się nakręciłam..też mam takie dni, że nie czuję się jak w ciąży, ale potem objawy wracają.
dla spokoju idz może wlasnie wieczorkie do szpitala, jak dziewczyny radzą.
Nospę kup lepiej max albo forte, bo ta zwykła to niewiele pomaga.

Ja miałam lecieć w sierpniu do siostry do Londynu ale odpuszczam narazie, może w październiku się wybiorę, drugi trymestr to bezpieczniej i lepsze samopoczucie. Ale jak lekarz nie widzi przeciwwskazań to myślę że można i w pierwszym.

Mnie dziś jakiś zły humor dopadł..

reklama
Natka dobrze, że fasolka Twoja ma się dobrze i, że ją zobaczyłaś :)

Volka nie stresuj sie tak :) i nie czytaj internetowych głupot!!! Masz nas tutaj tak wiele, że nie warto szukać więcej przypadków. A każda z nas jest inna, i inaczej odczuwa ciążę. Ja mam koleżanki, które nie czuły się ciążowo, a urodziły zdrowe bobasy :) Moja Pani G powiedziała, że jakby mi się coś działo to w szpitalu przyjmą mnie od razu i sprawdzą czy wszystko jest ok. Więc tak jak dziewczyny doradzały dla własnego spokoju podejć sprawdzić, żebyś mogła spokojnie wypocząć :)

Ja też musze coś zakupić na roztepy, ja jeszcze nie rodziłam, ale już mam ich kilka z okresu dojrzewania. Może kupie ten polecany przez Was bio-oil :-)

Ostatnia edycja:
Do góry