reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Kurcze Dziewczyny czytam Was ale nie mam siły odpisywać... znowu mam jakiś mega kryzys...
Dzwoniła do mnie ta gastrolog która kazała mi iść z Zuzka w pon do szpitala, że jakiś tam aparat idzie na przegląd i albo przeniesiemy pobyt w szpitalu za 2 tyg albo będziemy jeździć tam codziennie na badanie i wracać do domu... i jutro już zaczynamy...
Z drugiej strony to bardziej mi pasuje.... i już widzę jaki jutro będzie poranek jak Zuzka nie będzie mogła zjeść śniadania :/ zmierzla będzie jak diabli...

W dodatku dzwoniłam zapytać się kiedy moja ginekolog wraca do poradni nfz i podobno dopiero w kwietniu... więc czeka mnie płacenie za wizyty :/

I trzecia rzecz nie dostałam zgody na IOS na uczelni tylko zaproponowali mi urlop zdrowotny... muszę jutro dzwonić do dziekanatu na jakiej to jest zasadzie... czy mam przynieść zaświadczenie od lekarza czy co???

M miał robić kaloryfer od samego rana ale jak zwykle musiał coś załatwić :/ i niech mi ktoś powie, że na własnej działalności jest lepiej :( Wróciliśmy do domu o godz 13, puscilam pralkę ale już mi się nie chce iść tego wieszać :/ w domu mam bałagan totalny ale siły, ochoty i motywacji brak :(

reklama
Hej, ja cały czas Was czytam ale gorzej z pisaniem... Zero energii. :(

Najgorsze jest to, że w sobotę wyprawiamy Oli urodziny dla dziadków i rodzeństwa... A dom ktoś musi ogarnąć. A ten ktoś to ja... :(

Znając moją paranoję odnośnie porządków przed wizytą gości, to skończy się na szorowaniu fug itp. Parapety muszę ogarnąć, całą kuchnię, łazienkę, kurze, podłogi - aż mi się rzygać chce... Na szczęście mój wspaniałomyślny mąż obiecał, że na początek marca weźmiemy panią do umycia wszystkich okien i kafelków. :)

Laski czy Was plecy też tak bolą??? Ja to za długo w jednej pozycji nie mogę być, a już o siedzeniu bez oparcia nie ma mowy.
Mam to samo, kazda pozycja u mnie tewa doslownie pare minut i potem musze juz ja zmienic...zeykle.mycie garow to.katorga....

Teraz tez mnie nawala ale za duzo dzisiaj zrobilam.wiec sie.nie dziwie.

Teraz leze i.kwicze i nic juz wiecej nie robie dzisiaj pierdziele :p

Witam :)
Ja po wizycie,doktor ok,zrobl usg i glowka na dol mala jest,glowka wielkosciowo o 2 tygodnie wieksza a kosc udowa o tydzien.Chyba znowu duza bedzie.O wage zapomnialam spytac.Na hemoroidy mam sobie czopki i masc kupic,ale dzis juz krwi nie bylo :)L4 do 10.02 i wtedy tez wizyta.Tokso ujemne ,i odczyn Coombsa ujemny.W pracy potem bylam na herbatce :) I na jutro mam wizyte u kardiologa na 11 ,sam doktor mi ustawil.Wiec rano okulista miedzy ludzmi i na 11 kardiolog i sie dowiem o cc juz.

Z innej beczki czy cesarka sie zalicza do operacji ? Chodzi o ubezpieczenie takie w pracy grupowe.

Isia dowiedz sie kochana na jakich to zasadach i się nie stresuj!!
Z panami tak to już jest... zawsze pozostawiają dużo do życzenia. ... a jeśli chodzi o Zuzke to pozalatwiaj jak najszybciej tego lekarza i bedzie mieć z głowy, a ona da rade. Usciski dla niej.
Alioalio ogarnij z grubsza i tak goście nabalagania i będziesz musiała sprzątać jeszcze raz. Chociaz ja też zawsze szoruje bo musi być, no ale teraz trzeba się oszczędzać!!!!
Wróciłam już z pracy, ale ten katar mnie męczy i jeszcze muszę dzieciaczki ze szkoły odebrać, a tak mi się nie chce głowa pęka. ... szkoda słów

Witam sie i ja :p

Do teraz czas szybko minal ale zaraz moj do pracy jedzie to sie bedzie ciagnelo :)

Nastawilam jasne pranie pozniej nastawie jeszcze kolorki a jutro pewnie sie wezme za prasowanie :p

Sarna szybkiego powrotu do zdrowia!
Cień super, że wizyta ok :)
U nas remont trwa od kilku godzin a już widzę, że przez najbliższy miesiąc nikogo nie zaprosimy do domku :/ kurzu wszędzie pełno....

Hej...
Ja mam kryzys, brak siły na cokolwiek. A siłę trzeba miec i swoje zrobic trzeba nie ma że sie nie chce.
Dzieciaki pisza, młodszy meczy literki a starszy cwiczy reke i przy okazji przyswaja ortografie...A mi sie same oczy zamykaja a do wieczora daleko.
Byłam dziś na badaniach ale nie pobrali mi materiału bo jakas awarie mieli i jutro przed wizyta mi pobiora. Ciekawe czy zdążą z wynikami w co watpie...
Aż sie boje tej jutrzejszej wizyty...

reklama
Ja też już po wizycie, była bez usg bo gin na dzisiaj miał tylko 4 pacjentki, więc specjalnie dla mnie nie chciało mu się załączać. Dostałam skierowanie na ostatnie badania, wizyta za 3 tygodnie- będzie pobierany wymaz na paciorkowca.
Dzisiaj akurat była miła położna, trochę z nią pogadałam o ułożeniu dziecka, ale i ona po obmacaniu brzucha nie mogła określić położenia. Mała się tylko zdenerwowała i zaczęła wywijać.
Dostałam 2 reklamówki próbek, Emi wytestowała od razu smoka :laugh2: byłam w szoku, bo i ten smok, i butelka się tam znalazły.

Teraz leżę z młodą, bo poszła na drzemkę. Chwila dla siebie- bezcenne :tak:

Do góry