reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Isia proponuje profilaktycznie przed szpitalem podawać probiotyk, albo karmić kefirkami a nóż widelec Zuzka się wybroni ;-) niestety bardzo często dzieciaki częstują się wzajemnie chorobami, nie pomaga dzielenie oddziałów na zakaźne i ogólne bo i tak wszystko się miesza ma korytarzach, a rodziców bez wyobraźni nie brakuje, którzy "spacerują" z rota-dziecmi do ogólnego bufetu, kiosku itp.

reklama
Isia, w ciazy nasze kręgosłupy sa bardzo obciążone przez dodatkowe, szybko przybywające kilogramy. Dodatkowo znacznie pogłębia sie lordoza lędźwiowa, dochodzi do ucisku na nerw kulszowy..
A zreszta ja mam teraz na wynajmowanym mieszkaniu bardzo przeciętny materac. Właśnie zamówiłam do nowego M materac z Koło za 1400 zł.. Ehh, wszystko co dobre musi być drogie.. Oby mi ten materac przyszedł do piątku, bo w sobotę, niedziele juz chcemy nocować na swoim :D

My po wizycie Grześ waży 1826g wszystko ok główką do dołu lekarz powiedział że już się nie obróci więc już na 80℅ będzie sn :) krążek wyciągamy 3 tyg przed porodem tak w połowie lutego pewnie jakoś po walentynkach lub przed następną wizytę mam 3.02 więc wtedy się okaże do tej wizyty mam nie wychodzić na spacery bo 3 piętro to nie najlepszy pomysł macica nadal się stawia ale na szczęście nie ma skurczy Grześ ułożony w dziwnej pozycji bo kuca i odbija się dlatego tak mi się wypina i mnie boli :)
Byliśmy też u kuzynki zobaczyć mała Emilke :) biedna nie może kupki zrobić i brzuszek ją boli :(
Teraz już w domku jestem jem zupke :) przypomniał mi się jak kuzynka karmiła że wtedy nie będę mogła jeść takich rzeczy jak teraz więc na jutro wyciagnelam z zamrazarnika kilka pierogów z grzybami fasolke po bretonsku i gołąbki hehe :)

To na porodówce lezalam z babka co miała walizkę na kolkach i torbe podrozna :) a ja taka małą torbe, śmiesznie to wyglądało.
Bar- dobre wieści, ja się obawiam, ze mój mi jutro powie, ze cc będzie bo mloda nadal poprzecznie :/ z jednej strony żeber piąstki czuje a z drugiej kopie nóżkami. A ja się tak strasznie cc boje, juz wole naturalnie rodzic.

A mnie tez dzisiaj po sprzataniu okropnie bolaly plecy na dole az nie moglam chodzic :( I dol brzucha bolal ale polezalam i przeszlo.
I zgaga mnie meczy teraz jak diabli.A jutro wizyty 9.30 ginekolog i 1640 rodzinny..

reklama
Isia moj synus w zeszlym roku trafil do szpitala z wirusem a wyszedl z paskudna bakteria:( dlatego w tym roku juz go do szpitala nie dalam przy zapaleniu oskrzeli tylko sama w domu leczylam. Tak sie szpitali boje:(

Ojj o bolu plecow tez cos niestety wiem:( boli cala lewa strona i bol promieniuje do nogi na tyle, ze juz kilka razy nie moglam na nia stanac. Lekarz twierdzi, ze dzidzia uciska jakis nerw i to od tego...

U nas ani papieru nie trzeba miec swojego, ani recznikow.. w kazdej sali jest szafa a tam wszystkie niezbedne rzeczy dla mamy i dziecka:) i reczniki codziennie zabieraja do prania:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Do góry