reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Naili mam pytanie odnośnie wody. Piszesz że nie lubisz. Ale jesteś w stanie wypić? czy to też nie wchodzi w grę? Bo ja mam właśnie problem z wodą tylko że ja nie jestem w stanie przełknąć. Od razu wymioty. Zęby muszę myć w pozycji lekko pochylona żeby żadna kropla wody mi nie poleciała do gardła.
W szpitalu to mega problem z tego robia. Przy odchudzaniu też jest problem bo tam dużo wody powinno się pić. A nie spotkałam jeszcze osoby z takim problemem jak ja mam.

reklama
Arusiowa....czop calkowicie nie.odpadl jeszcze kawalek zostalo... powiedziala mi tylko tyle ze wizyte u lekarza mam 3 lutego jak do tego czasu cos sie zmieni np jak skroci sie szyjka calkowicie to wtedy juz beda robic mi cesarke bo nie beda ryzykowac ze.porod sam sie zacznie tym bardziej ze ja po dwóch cc jestem.

Nailie ja mam teraz 35tc a dokladnie 34 plus 3 dni. Jak widzisz u mnie to tez n ie wystarczy nie sa na tyle.regularne.

Ja dzisiaj sie tego wypisu chyba nie doczekam

Cześć!

wreszcie znalazłam chwilkę zeby coś skrobnąć, ostatnio mąż cały czas w terenie i wszystko na mojej głowie, dom, zwierzaki, zakupy gotowanie szkoła, papiery itp., już powoli nie ogarniam, o 21 zasypiam jak małe dziecko...

Jutro też musze na badania, bo w sobote wizyta, a tak mi się nie chce, bo syn ma akurat na 12 i będę musiała go rano zwlec z łózka, niestety nie chce sam zostać w domu..

Lilith, fajnie że cię wypuszczają, ale za wiele nie zrobili.

Fanti a próbowałaś wodę z cytryną? ja całą ciąże tak piję bo mi zwykła nie smakuje, ostatnio jeszcze daję trochę miodu do tego.

Muszę was doczytać, jak wrócę po zakupach i ze szkoły.

Najważniejsze że już do domu idziesz :)
Ja jak na poród jechałam i mi strasznie przedłużali go wyciszając skurcze to też mówiłam że dopuki nie poczuje główki między nogami to nie wracam. Czekałam tylko na badanie i do domu. A o 13 byłam już mamą ;)

Ale naskrobalyscie :)
Ja noc miałam ok zasnelam szybko wstalam po 12 nastawilam pranie ale nasze zjadlam śniadanie i za chwilke ide się wykąpać
Lilith super że idziesz do domku ale dziwne że nic nie zrobili mi kuzynka jak trafilam do szpitala to powiedziała że mam nie dać się wypisać dopóki wszystko nie zrobią co mogą czyli zbadana porządnie i wycisza skurcze :)
Wozeczki fajne ja lubię i stonowane i takie szalone :)
Ten leżącej tiny love jest fajny muszę dziś pogadac z moim nad zakupem takiego cuda :)

Fanti wypic wypije, ale od razu mnie po niej mdli. Nie potrafię zniesc jej smaku ;) jedynie z gazowaną nie mam problemu, czy smakową, ale to to koło wody nawet nie stalo ;) na szczęście z myciem zebow problemu tez nie mam.
W szpitalu na szczescie problemu mi nie robili, sama oddziałowa porodowki mi podpowiedziala ze warto wziac sok z bialych winogron, bo to slodkie jak cholera i troche sil dodaje jak woda jest be, i to jedyne po czym sie nie wymiotuje procz wody - faktycznie tak bylo. Szczerze mowiac ten sok uratowal mi tylek przy braku jedzenia przez ponad 30 godzin, gdzie poprzednio jadlo sie sniadanie w domu i szpitalna kolację, ktora wiadomo jaka jest :sorry:

Witam

Ja wizyte mam jutro :-)

Dzis maz byl u lekarza i ma zapalenie pluc :-/ przechodzil przeziebienie.

U mnie skurcze sie uspokoily, ale brak sil na wszytko.

Pranie dziś kolejne zrobione jeszcze jakies 3-4 wsady pralki i bedzie po.

reklama
Ale naskrobalyscie :p

Fanti bierz wozek jaki Ci sie podoba, nie patrz na to ze juz duzo takich bo teraz wszyscy podobne produkuja :p
I nie stresuj sie ta 'wypowiedzia' bo Ty to jestes stworzona do takich rzeczy, pojdzie Ci jak z platka ;)

Lilith Goth no to trzymali Cie tylko, zeby 3 doby zaliczyc i tyle.. tak na odpierdziel to bez sensu brac pacjenta i miejsce zajmowac jak nic nie sprawdzali.. rownie dobrze moglas w domku lezec :)

Ja nie mam zadnego problemu z piciem wody :p

Mam rowne +10kg na plusie (31 tydzien) ale w sumie mi to rybka ile przytyje bo zawsze chcialam byc grubsza niz przed ciaza wiec ja sie ciesze jak widze, ze na wadze wiecej ;) Chociaz pewnie po porodzie spadnie wszystko :(

I zaczyna mi sie bol biodra i calej nogi wzdluz po obudzeniu. Koszmar, jest tak jakby zdretwiala, bol promieniuje itd :) Dodatkowo jak tylko mam pelny pecherz rano to od razu czuje bol brzucha.
A dzis sie rano budzilam co chwile na sikanie plus do tego snila mi sie wojna z Rosja :D Ale jakas taka dziwna, bo ekipa polska byla zgromadzona, po drugiej stronie rosyjska. Ja z kolezanka robilam salatke dla zolnierzy :D W koncu wojna sie nie odbyla xd

A w domu siedzialam jeden dzien i dostaje hopla ! Dzis jak sobie pomysle, ze moj znow do pracy a ja sama to mnie szlag trafia :p

Do góry