reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Cocosh super,w koncu wiesci od Ciebie. Na to czekalysmy! Twoja dzidzia wazy juz duzo jak na poczatek marca,ale wiadomo jak to z tym usg jest ;). A bolą Was tak biodra jak spicie na boku? Na plecach juz spac nue moge.bo kregoslup wysiada a poza tym mam wrazenie,ze wtedy czesciej brzuch twardnieje a jak spie na boku to potem tal ciezko sie przekrecic i biodra i nogi bola jak cholera :(. Lilith kobiety w ciazy nie moga odeslac do domu. Musza Cie przyjac na oddzial.
Kochana do bioder to juz nawet.sie nie wypowiadam masakra z.nimi w nocy tez mnie strasznie bola.

Jak z Ola w ciazy bylam to mnie odeslali do domu ze skurczami. Wiec mysle ze teraz tez by mnie odeslali

reklama
Kamila niestety podobno siara w ciazy nie ma wplywu na to czy bedzie mleko. Ja mam delikatnie z jednej piersi narazie. Przy chlopakach tez w ciazy nie musialam wkladek uzywac a mleko od razu bylo mimo,ze urodzilam przez cc miesiac szybciej.

O rany u mnie z biodrami tez masakra wystarczy ze pod nieodpowiednim katem sie uloze i koniec bol niedoopisania ;( mam nadzieje ze potem minie ;)

Też się męczę z biodrami. Na plecach spać nie mogę, ponieważ potem nawet wstać trudno. Nie wspomnę o chodzeniu.

Mnie brzuch nie swędzi. Smaruję się 3 razy dziennie a wczoraj nowy rozstęp się pojawił :-/ kiedyś miałam kolczyk w pępku i po ciąży mam uszy królika nad nim w postaci rozstępów, więc zawsze może być gorzej.

Volka mnie biodra nie bolą ale śpię z rogalem i nogi układam albo w górze albo z poduchą między. Za to kręgosłup boli jak cholera, szczególnie teraz jak lekarz kazał leżeć. To 4 dzień dopiero a już masakra taka.
Co do siary to mam kilka kropelek na staniku albo na bluzce po nocy ale wkładek nie używam, wolę zmienić ubranie. W pierwszej ciąży miałam dużo mniej i to dopiero na sam koniec a nie tak jak teraz praktycznie od połowy. Poprzednio nie miałam problemu z pokarmem, mam nadzieję że teraz będzie tak samo.
Lilith wydaje mi się że w takim przypadku żądać odmowy przyjęcia na piśmie, ponoć od razu wzrasta zainteresowanie pacjentem.

Mi w szpitalu jeden lekarz kazal lezec plasko na wnak a ja w tej pozycji mam czestsze skurcze i stawianie sie brzucha niz na boku i dziewczyny z pokoju w szpitalu tez tak mialy,wiec jak nas do ktg podlaczali to zawsze na boku lezalysmy :p

Cocosh super wiadomość od Ciebie :):) Wszystkie się martwiłyśmy, a teraz będziemy trzymać kciuki :) A jak tyle nas będzie trzymać to wszystko musi być dobrze :D

Volka mnie też jak śpię na boku bolą biodra i ciężko się obrócić, ale jak wstanę i troszkę pochodzę to przechodzi :)

Lilith jeżeli czujesz, że lepeij jechać na IP to jedź, moja lekarka mi powiedziała, że lepiej jechać i sprawdzić (nawet rzeczy które dla lekarzy są błahe dla nas ciężarnych nie i się martwimy), a będziesz spokojniejsza :)

Mój maluch znowu wczoraj cały wieczór szalał :p A w obwodzie dzisiaj się mierze i już 109 cm :szok: I jak szłam do kościoła to płasz sie na brzuchu zaczyna rozchodzić :p

Poczekam az M wstanie, ogarnie troche mieszkanie i pojedziemy....bo znowu mam skurcze, ja je odczuwam jak na silne miesiaczkowe, a ze ja mam bardzo wysoki próg bólu to moze to te skurcze...nosz nie wiem

reklama
Ja ostatnio w szpitalu mialam obwód 96 cm. Teraz nie mierzylam to nawet nie wiem,ale przy goleniu juz pomagam spbie lusterkiem :p. A waga od 2 tygodni na szczescie stoi w miejscu. Jest 10 na plusie i mogloby juz tak zostac ;)

Do góry