reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Cocosh uff.. Wreszcie się odzywasz i to z tak dobrymi wiadomościami :) a to oznacza że już cały czas będą tylko dobre wiadomości od Ciebie. operacja pójdzie gładko i bez komplikacji a twój mąż jak młody Bóg szybko dojdzie do siebie by móc powitać Marysię na tym świecie :) i za to i za Was będziemy trzymać nadal kciuki && a moc marcowek już znasz:)

Isia trzymamy także za Ciebie choć dużo słabiej bo w końcu kto jak nie Ty da radę na zaliczeniach. No i wracaj do nas szybko :)

Tak czytam o waszych swędzeniach i przewidywaniach rozstępów i cieszę się ze mnie nic nie swedzi. Rozstępy mam po pierwszej ciąży Ale mało widoczne i w tym miejscu mam największą tkankę tłuszczową i luźna w miarę skórę więc raczej nowe mi nie grożą. Smaruję się jak mi się przypomni albo jak mi się nudzi bo nie cierpię po kąpieli znów się "budzić" kremem. Lubię jak skóra swobodnie oddycha. Moja mama jak zobaczyła jak napięty jest brzuch a właściwie skóra to kupiła mi jeszcze inny krem bardzo delikatny po nałożeniu w sensie że nie czuje go na skórze. I tak od czwartku raz się nim posmarowałam. Jakoś trudno mi się przestawić.
Moi panowie jeszcze śpią. ja leżę w łóżku ale zaraz głód mnie z niego wygoni. Wczoraj po obiedzie jak się przyssałam do koktajlu truskawkowego co mama zrobiła to ponad litr wypiłam do wieczora. I to była kolacja bo cały czas pełna się czułam. A teraz aż burczy w brzuchu.
Miłej niedzieli dziewczynki :)

reklama
Pisałyście o wagach dzieciaczków.

Sarna – 2700 ? nieżle J Moja mam 2200 na razie J według tego usg urodzę na początku marca iiii oby tak było. Już mi się nie śpieszy do porodu bo im później tym mąż będzie miał więcej sił i może uda się żeby był przy porodzie.

Gratuluję udanych wizyt.

Fanti szczególnie Tobie, bo nie potrzeba nam więcej problemów. Bronek musi być zdrowy i już J

Dziewczyny widzę, że pisałyście i przeze mnie się martwiłyście. Przepraszam. Nie miałam nawet jak czytać ani pisać L będę skrobać coś codziennie chociaż małego.

Strasznie to miłe, że tak się martwicie i aż się poryczałam, bo skoro tyle osób trzyma kciuki to musi być dobrze.

Staram się płakać już żeby mąż nie widział a przy nim żartować żeby się nami nie martwił.

Cocosh no wreszcie jakies wieści! !! Cieszę sie ze wszystko w porządku z Marysia. A z operacja meza tez będzie dobrze. Duzo zakupow, najwazniejsze ze udane.
Ja tez wolę pieski od kotkow, ale teraz to i tak dzieci na pierwszym miejscu....
Brzuch mnie tez codziennie swedzi ale wtedy id razu smaruje bio oil i przechodzi. Rozstept tylko z poprzedniej ciąży. . na razie.
Isia najwazniejsze, ze do przodu z tymi egzaminami.
No i powiedzmy skurczom stop!!! ....jeszcze

Dzien dobry

Cocosh ufff dobrze ze sie odezwalas bo wszystkie sie tu zamartwialysmy. Super ze u Was juz wszystko zamkniete na.ostatni guzik.

Co do swedzacego brzucha mnie tez swedzi i jeszcze pepek boli.
Po nocce jakos jest lepiej ale spalam moze ze dwie godziny w krzyzu tak mnie boli ze niewyrabiam juz...skurcze jak na razie ustapily ale dalej twardnieje...nie wiem czy jecha na.ip czy nie, zbajac zycie.odesla mnie do domu i powiedza ze bol kregoslupa i krzyza w ciazy to normalne ehhh...przynajmniej tak poczytalam sobie na necie.
No nic poczekam sobie jeszcze moze nie bedzie takiej potrzeby...zreszta nawet nie chce zeby mnie zamkneli w szpitalu bo w czwartek mam wazna sprawe w sadzie i musze na niej byc.

MlodaMama współczuję z szefem i wiem ile to stresu. My byliśmy w zus znowu w czwartek i panie twierdzą, że kasa będzie 20.01 ale tak samo mówiły ostatnio a kwoty dalej nie znam.

Fanti niezłego masz specjalistę ginekologa ;)

Isia wszystkiego najlepszego dla Zuzki i trzymam kciuki za sesję.

Dziewczyny jeszcze raz przepraszam, że nie pisałam ale te 3dni to był istny maraton a dodatkowo staram się nie posypać żeby Marysi nie zaszkodzić i żeby mąż widział, że ja się trzymam i wszystko będzie dobrze.

Cocosh super, że u małej nie ma wady. Operacja musi się udać. My tu będziemy mocno trzymać kciuki. Mąż silny jest, więc szybko wróci do zdrowia.

Cocosh super wieści. My też robiliśmy echo serca małego pod kątem dziedziczności wady. Niestety zawsze jest ten strach o najbliższych, a szczególnie o dzieci. U Hani jak miała ok roku wysłuchał lekarz szmery w serduszku, robiliśmy wiele razy badania, szczęśliwie okazało się że to fizjologiczne i po kilku latach zniknął.
A z pidżamą mieliśmy dokładnie ten sam problem ;)

Cocosh - super wieści o Marysi, bardzo się już martwiłam, ale zrozumiałe jest tez to że nie miałas czasu nas ogarnąć przy takim nawale wrażeń i obowiązków ... za męża kciuki trzymam nadal :)

Mi swędzenie brzuszka aż tak nie przeszkadza i jest raczej po bokach niz koło pępka, a rozstępy mam swoje - po zbyt szybkim tyciu w okresie dorastania, juz znam je na pamięć - uda, pod kolanami, brzuch, piersi, boczki :) są wszędzie, ale ja je lubie :) wiem wiem dziwna jestem :p więc kilka nowych po Dominiku nie będzie mi przeszkadzało, chociaż się smaruję czasem kremem gerbera na rozstępy - lubie jego zapach :)

Bardziej przeszkadza mi sączenie się pokarmu :( wszystko brudne po nocy i nie wiem czy mam juz te wkładki laktacyjne uzywać ? Wszyscy mówią że to dobrze bo to oznaka ze bedzie duzo pokarmu (chociaz dużo nie znaczy tresciwie) i wcale nie czyni tego mniej irytujacym :(

reklama
Cocosh super,w koncu wiesci od Ciebie. Na to czekalysmy! Twoja dzidzia wazy juz duzo jak na poczatek marca,ale wiadomo jak to z tym usg jest ;). A bolą Was tak biodra jak spicie na boku? Na plecach juz spac nue moge.bo kregoslup wysiada a poza tym mam wrazenie,ze wtedy czesciej brzuch twardnieje a jak spie na boku to potem tal ciezko sie przekrecic i biodra i nogi bola jak cholera :(. Lilith kobiety w ciazy nie moga odeslac do domu. Musza Cie przyjac na oddzial.

Do góry