reklama
Fanti- fantastycznie, ze z Bronkiem wszystko ok!!! i tez w sumie mam pytanie- czy nie mysleliscie o tym by Bronek pozostal juz Bronkiem???
Czy w tez ciagle trzymacie kciuki i sie zamartwiacie co tam z Marysia?
Kciuki nadal trzymam!!! Choć myślę że jest ok Ale zwyczajnie dziś mieli i badanie Marysi i mąż miał za skierowaniami więc zmęczeni odpoczywają.
O Bronku myśleliśmy żeby takowe dac imię Ale bronek być nie może a Bronisław mi się nie podoba.
No w tym wypadku niestety od początku grudnia mówiłam jej że tylko dołem czuję ruchy a góra nic. a dziś lekarz mi powiedział że jeśli nic góra nie czułam już tak dawno to nie ma opcji i cały czas jest główką do góry.Asienka- polubiono i udostępniono!
Fanti, ja miałam dwa usg w szpitalu i na jednym było ułożenie główkowe a na następnym po 5h już miednicowe... Dzidzuś akrobata hihi... Ale na tym etapie ciąży to całkiem normalne ponoć.
Ja mam szyjkę 2,5 cm teraz. W 12tc miałam 3,2...
Na całe szczęście ona tylko gabinet prowadzi i w ogóle nie pracuje na oddziałach. Z tego co sama mówiła jest z tego dumna.Cocosh pewnie "opija " pomyślne badania w trakcie randki z mężem na mieście :-)
Fanti aż nie wiem jak skomentować twoja lekarkę... Szkoda że dopiero na końcu wyszło jakim jest konowalem i ciężko z zamiana lekarza... Ale w sumie nie ma co się z nią obchodzić jak z jajkiem i udawać ze nic się nie stało, tylko dlatego ze.pracuje w szpitalu w.którym będziesz rodzić, bo może się okazać że wcale jej przy tym porodzie nie będzie -albo nie będzie miała dyżuru, albo akurat będzie przyjmować w poradni/innej praktyce prywatnej albo wyladujesz w nocy na porodowki i specjalnie nie będzie przyjeżdżać jeśli nie bedzie to noc jej dyżuru. Zresztą lekarz jest tylko dodatkiem do położnej podczas porodu i niewiele ingeruje jeśli nie ma potrzeby... No chyba ze wywalczysz od razu cc, a z drugiej strony czy jesteś pewna, że chcesz aby ktoś kompetentny inaczej Cie kroił?!
Jeśli chodzi o zaświadczenie do becikowego to i w dokumentacji wpisała mi 12 tydz że się pierwszy raz stawiłam i w karcie ciąży.
Z tego co koleżanka mi mówiła bo niedawno składała o becikowe to musi być od lekarza zaświadczenie.
Także jestem udupiona. Obiecała mi wystawić takie jak potrzeba zaświadczenie.
Dziewczyny, ja tylko na chwilę padam na ryjek... cały dzień pisałam plan tego szkolenia na weekend, potem byłam na brwiach, potem z Zuzka u gastrologa i znowu pisałam plan szkolenia. A przed chwilą skończyłam pisać ściage na jutrzejszy kolos. To pierwsza moja ściąga na tych studiach ale nie mam siły i weny się uczyć. Od tego siedzenia przy biurku cały kręgosłup mnie boli....
M na szczęście wrócił szczęśliwie do domu. Po drodze kupił kwiaty dla Zuzki na jutro bo ma urodziny. 30 żółtych różyczek to się dziewczyna ucieszy
Fanti, super ze z Bronkiem wszystko ok... i widzę że Bronek przyjął pozycje jak mój Bartuś ciekawe czy się jeszcze chłopcy odwrócą ❤
Co do lekarki to bez komentarza :/
Cocosh, co u Marysi???
Asienka podaj mi jeszcze raz namiar na fb... baaaaaaaardzo proszę
M na szczęście wrócił szczęśliwie do domu. Po drodze kupił kwiaty dla Zuzki na jutro bo ma urodziny. 30 żółtych różyczek to się dziewczyna ucieszy
Fanti, super ze z Bronkiem wszystko ok... i widzę że Bronek przyjął pozycje jak mój Bartuś ciekawe czy się jeszcze chłopcy odwrócą ❤
Co do lekarki to bez komentarza :/
Cocosh, co u Marysi???
Asienka podaj mi jeszcze raz namiar na fb... baaaaaaaardzo proszę
Co do naszej wizyty u gastrologa to załatwiłam M trzy dniowy pobyt z Zuzka w Zabrzu... W szpitalu na badaniach. Krew, mocz, usg, obciążenie glukoza i laktozą. Niech mi ją dokładnie tam przebadaja. Zdaje sobie sprawę, że pewnie pobyt w szpitalu nie jest konieczny ale chcę dokładnie wiedzieć co jej jest...
Lekarka bardzo miła, ok 35 lat. Mówiła że na siłę nas upchnie w tym szpitalu że względu na moją ciążę. I na początku lutego mają iść się położyć...
Lekarka bardzo miła, ok 35 lat. Mówiła że na siłę nas upchnie w tym szpitalu że względu na moją ciążę. I na początku lutego mają iść się położyć...
Byłam wziasc prysznic ale powiem wam że brakuje mi leżenia w wannie podobno przy krążku nie wolno zapytam też mojego lekarza ale do tej pory zero kąpieli obym jeszcze mogła później bo chyba przy dziecku to trudno o godz powodzenia w wannie co?
MłodaMama93
Fanka BB :)
Moja szyjka ma 2.8 Ale zawsze mierzy paluchem a później usg dopochwowe i mierzy jeszcze raz
My dzisiaj racuchy z jabłkami mieliśmy !
A teraz gotuję sobie jajeczko i buleczke z żółtym serkiem zjem
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
My dzisiaj racuchy z jabłkami mieliśmy !
A teraz gotuję sobie jajeczko i buleczke z żółtym serkiem zjem
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
reklama
Fanti a ja czuje ruchy u gory,mimo ze jest miednicowo,ale takie bardziej plywanie u gory lub wypinanie glowki raz z jednej raz z drugiej . Bar Bra poprosisz meza to Ci pozwoli raz na jakis czas na relaks . Z reszta maluszki duzo spia,wiec mysle,ze jeszcze bedziesz miala okazje polezec w wannie