reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Cocosh odezwij się bo wszystkie czekamy na dobre wieści!!!
Ja dzisiaj tez mam dosyć niektórzy ludzie w pracy to jakas masakra, szkoda gadać. .. jak tylko wroce do fomu to idę spać bo przez pol dna skurcze miałam

reklama
Fanti- fantastycznie, ze z Bronkiem wszystko ok!!! :) i tez w sumie mam pytanie- czy nie mysleliscie o tym by Bronek pozostal juz Bronkiem???

Czy w tez ciagle trzymacie kciuki i sie zamartwiacie co tam z Marysia?

Kciuki nadal trzymam!!! Choć myślę że jest ok Ale zwyczajnie dziś mieli i badanie Marysi i mąż miał za skierowaniami więc zmęczeni odpoczywają.
O Bronku myśleliśmy żeby takowe dac imię Ale bronek być nie może a Bronisław mi się nie podoba.

Asienka- polubiono i udostępniono!

Fanti, ja miałam dwa usg w szpitalu i na jednym było ułożenie główkowe a na następnym po 5h już miednicowe... Dzidzuś akrobata hihi... Ale na tym etapie ciąży to całkiem normalne ponoć. ;)

Ja mam szyjkę 2,5 cm teraz. W 12tc miałam 3,2...
No w tym wypadku niestety od początku grudnia mówiłam jej że tylko dołem czuję ruchy a góra nic. a dziś lekarz mi powiedział że jeśli nic góra nie czułam już tak dawno to nie ma opcji i cały czas jest główką do góry.

Cocosh pewnie "opija " pomyślne badania w trakcie randki z mężem na mieście :-)

Fanti aż nie wiem jak skomentować twoja lekarkę... Szkoda że dopiero na końcu wyszło jakim jest konowalem i ciężko z zamiana lekarza... Ale w sumie nie ma co się z nią obchodzić jak z jajkiem i udawać ze nic się nie stało, tylko dlatego ze.pracuje w szpitalu w.którym będziesz rodzić, bo może się okazać że wcale jej przy tym porodzie nie będzie -albo nie będzie miała dyżuru, albo akurat będzie przyjmować w poradni/innej praktyce prywatnej albo wyladujesz w nocy na porodowki i specjalnie nie będzie przyjeżdżać jeśli nie bedzie to noc jej dyżuru. Zresztą lekarz jest tylko dodatkiem do położnej podczas porodu i niewiele ingeruje jeśli nie ma potrzeby... No chyba ze wywalczysz od razu cc, a z drugiej strony czy jesteś pewna, że chcesz aby ktoś kompetentny inaczej Cie kroił?!
Na całe szczęście ona tylko gabinet prowadzi i w ogóle nie pracuje na oddziałach. Z tego co sama mówiła jest z tego dumna.

Jeśli chodzi o zaświadczenie do becikowego to i w dokumentacji wpisała mi 12 tydz że się pierwszy raz stawiłam i w karcie ciąży.
Z tego co koleżanka mi mówiła bo niedawno składała o becikowe to musi być od lekarza zaświadczenie.
Także jestem udupiona. Obiecała mi wystawić takie jak potrzeba zaświadczenie.

Dziewczyny, ja tylko na chwilę padam na ryjek... cały dzień pisałam plan tego szkolenia na weekend, potem byłam na brwiach, potem z Zuzka u gastrologa i znowu pisałam plan szkolenia. A przed chwilą skończyłam pisać ściage na jutrzejszy kolos. To pierwsza moja ściąga na tych studiach ale nie mam siły i weny się uczyć. Od tego siedzenia przy biurku cały kręgosłup mnie boli....
M na szczęście wrócił szczęśliwie do domu. Po drodze kupił kwiaty dla Zuzki na jutro bo ma urodziny. 30 żółtych różyczek :) to się dziewczyna ucieszy :)
Fanti, super ze z Bronkiem wszystko ok... i widzę że Bronek przyjął pozycje jak mój Bartuś :) ciekawe czy się jeszcze chłopcy odwrócą ❤
Co do lekarki to bez komentarza :/

Cocosh, co u Marysi???

Asienka podaj mi jeszcze raz namiar na fb... baaaaaaaardzo proszę :)

Co do naszej wizyty u gastrologa to załatwiłam M trzy dniowy pobyt z Zuzka w Zabrzu... W szpitalu na badaniach. Krew, mocz, usg, obciążenie glukoza i laktozą. Niech mi ją dokładnie tam przebadaja. Zdaje sobie sprawę, że pewnie pobyt w szpitalu nie jest konieczny ale chcę dokładnie wiedzieć co jej jest...
Lekarka bardzo miła, ok 35 lat. Mówiła że na siłę nas upchnie w tym szpitalu że względu na moją ciążę. I na początku lutego mają iść się położyć...

Byłam wziasc prysznic ale powiem wam że brakuje mi leżenia w wannie :( podobno przy krążku nie wolno zapytam też mojego lekarza ale do tej pory zero kąpieli obym jeszcze mogła później bo chyba przy dziecku to trudno o godz powodzenia w wannie co?

Uwaga! Ogłoszenie moderatorskie :p osoby które nie miały dostępu do zamkniętych wątków proszę sprawdźcie. Jeśli ktoś nadal ma problem proszę żeby do mnie pisać.:)

Fiu fiu ale się ważna zrobiłam ;)

Moja szyjka ma 2.8 Ale zawsze mierzy paluchem a później usg dopochwowe i mierzy jeszcze raz :D

My dzisiaj racuchy z jabłkami mieliśmy !
A teraz gotuję sobie jajeczko i buleczke z żółtym serkiem zjem :D

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Fanti a ja czuje ruchy u gory,mimo ze jest miednicowo,ale takie bardziej plywanie u gory lub wypinanie glowki raz z jednej raz z drugiej ;). Bar Bra poprosisz meza to Ci pozwoli raz na jakis czas na relaks ;). Z reszta maluszki duzo spia,wiec mysle,ze jeszcze bedziesz miala okazje polezec w wannie ;)

Do góry