reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
No mi nigdy nie robili usg szyjki tylko sprawdzali zawsze palpacyjnie. Ale chyba jak jest dluga i zamknieta to nie ma potrzeby,nie?

No nie bo pomylić się można ok 0.5 cm mi się tak pomylił badając ręcznie :p jak jest krótką to powinni zrobić usg dla pewności ale dobrze że ktoś ci to skonsultuje :)

Asienka- polubiono i udostępniono!

Fanti, ja miałam dwa usg w szpitalu i na jednym było ułożenie główkowe a na następnym po 5h już miednicowe... Dzidzuś akrobata hihi... Ale na tym etapie ciąży to całkiem normalne ponoć. ;)

Ja mam szyjkę 2,5 cm teraz. W 12tc miałam 3,2...

Cocosh pewnie "opija " pomyślne badania w trakcie randki z mężem na mieście :-)

Fanti aż nie wiem jak skomentować twoja lekarkę... Szkoda że dopiero na końcu wyszło jakim jest konowalem i ciężko z zamiana lekarza... Ale w sumie nie ma co się z nią obchodzić jak z jajkiem i udawać ze nic się nie stało, tylko dlatego ze.pracuje w szpitalu w.którym będziesz rodzić, bo może się okazać że wcale jej przy tym porodzie nie będzie -albo nie będzie miała dyżuru, albo akurat będzie przyjmować w poradni/innej praktyce prywatnej albo wyladujesz w nocy na porodowki i specjalnie nie będzie przyjeżdżać jeśli nie bedzie to noc jej dyżuru. Zresztą lekarz jest tylko dodatkiem do położnej podczas porodu i niewiele ingeruje jeśli nie ma potrzeby... No chyba ze wywalczysz od razu cc, a z drugiej strony czy jesteś pewna, że chcesz aby ktoś kompetentny inaczej Cie kroił?!

Bursztynek to dla ciebie :)

Załączniki

• IMG_20160114_203432_009.JPG
    IMG_20160114_203432_009.JPG
    700,8 KB · Wyświetleń: 54
reklama
barbra aż ślinka cieknie :D

zmykam spać dziewczyny, życze miłej nocy, ja o 6 wstaje zeby iść na ten cukier :( słodkich snów kochane

cocosh daj znać jak tylko będziesz mogła jak tam badania ... wszystkie czekamy (trzymam cały czas kciuki)

branoc

Do góry