reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Sarna 32+2 dzisiaj. U mnie planowana cesarka na ok.38 tydzien. Agiszonek ja troche tak mialam z blizniakami,mimo planowanej cesarki. Wszystlo sie zaczelo szybciej i mialam juz skurcze porodowe,ale dla mnie one byly znosne. W kazdym razie byla szybka akcja i po godzinie juz mialam dzieci. Arusiowa chlopaki w strojach drakuli ;) Aaa z innych wiadomosci-lekarz pozwolil na sporadyczne bzykanko w gumce haha,ale pewnie i tak sie ograniczymy do miziania :)

reklama
Kamilasami ja wiem ze to nie jest wina psa... Ale rano się go wyprowadza a nie zostawia w domu a z tego co tu mówią ludzie to oni z nim wychodzą odchodzą od drzwi 5m dalej i wracają do domu... moj tez widzial jak go wyprowadzaja. Jak był ten mróz to go zostawili na balkonie to dopiero s zczekal niemiłosiernie chyba go chcieli przewietrzyć [emoji14] oni NIE PRACUJĄ poza domem tylko w domu więc mają czas żeby z nim wyjść pola sa Na obkolo domu gdyby się wybiegal to byłby inny a on CAŁY DZIEŃ W DOMU siedzi :) a mi osobiście podbudka o 6:30 przez czyjegos psa nie bardzo odpowiada :) a mojemu który przychodzi z nocki tymbardziej :D

A jak się nie umieją nim zająć to niech go dadzą innym którzy się nim zaopiekuja i będzie miał możliwość wybierania się :D

Robię się chyba jak Stara baba haha

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Arusiowa nie nie zarabiam milionów [emoji14] a w zusie powiedzieli ze on i tak wychodzi przy mnie na 0 wiec moja wyplata nie idzie z jego konta żeby mu coś ubyło [emoji14]

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Hej dziewczyny, nie nadrobie Was po prostu mam dzisiaj mega beznadziejny dzien, wszystko mnie wkurza, ogarnelam cala chałupe...od nowa poukladalm ciuszki, biodro nie daje mi spokoju od nocy ciagle boli i do tego boli mnie cos w lewym boku...po prostu nie do wytrzymania.

Hej.
Mialam wczesniej pisac ale bylam zbyt nerwowa a bez powodu. Moj mowi, ze wstalam nie dosc ze lewa noga to zachowuje sie jak krolowa osa :D Ale juz mi przechodzi bo darlam sie bez powodu naprawde.. ale wkurzalo mnie to ze nie moge oddychac i chcialam sie rano wysmarkac to nie moglam bo zebra mnie bolaly jakbym miala zlamane tak mi maly uciskal je :p W rezultacie przez te nerwy jeszcze gorzej mi sie oddychalo i mamy bledne kolo.

Barbra robisz mi codziennie smaka na takie pyszne obiadki ! Ja dzis tylko zupke warzywna robie i tyle nie chce mi sie nic wiecej dzialac.

Cocosh trzymam kciuki za dzisiejsze echo serduszka oby wszystko bylo w porzadku ! :*

Mlodamama alez ten szef Twoj wkurzajacy czlowiek. Nie wiem co bym mu nagadala.. ;)

Witam się i ja po badaniach..
Na razie same dobre wiadomości. Mały wazy 1792g, wszystko z nim w porządku, zdrowy, sprawny, serduszko ok, przepływy serca, pępowiny, łożyska ok, i ułożony miednicowo! :cool2:
Dlatego nie czułam go na górze. Lekarz jak powiedziałam mu, że nie czuję u góry nóżek zapytal co pani doktor zleciła, jakie badania żeby wykluczyć chorobę nóżek? Jak powiedziałam, że nic, i ogólnie niczego nie mogę się dowiedzieć zrobił tylko dziwną minę i zaprosił na USG. Pierwsze co to zobaczył od dołu, że w dole są nóżki!
Zobaczył ogólny zarys i od razu stwierdził, że ewidentnie nie mam prawa nic na górze czuć skoro głowa jest na górze a nogi i pupa ewidentnie na dole. Potem porobił wszelkie pomiary, pokazał mi mega wielkie jajeczka i potwierdził, że wszystko jest ok. Zapytał po badaniu jeszcze o panią gin co prowadzi moją ciąże i o jej zachowanie..próbował mówić, że może w ostatnich tygodniach mały się przekręcił.. ale jak powiedziałam, że dwa dni temu było usg i ona mierzyła obwód głowy na pupie to był dość zdziwiony ale jak to lekarz nie komentował koleżanki po fachu. Zalecił więcej słuchać własnej intuicji a niżeli lekarza. Mam na piśmie o ułożeniu, wage itd
Teraz raczej będzie planowane cc bo on też stwierdził, że już raczej się nie przekręci mały. Z USG wychodzi ten sam wiek ciąży co z miesiączki czyli 31+6 i data nadal na 11.03
Volka byłaś na odległość lepszym lekarzem niż moja gin ;) :tak:
I same teraz powiedzcie co ja mam o niej sądzić? Ja już na początku grudnia jej mówiłam, że nic na górze nie czuję, już wtedy powiedziała mi, że Bronek jest główką w dół.. a on widać cały czas główką w górze..
Mało tego ona mu na czole szukała jajek żeby potwierdzić płeć! I pokazała mi na pupie stopę przyklejoną.. a widać to była jego rączka na głowie bo pokazywał jej by się w czółko puknęła.. :oo2:

Asieńka ja już byłam u chirurga ze swoim kręgosłupem ale stwierdził, że torbiel usunięta, nowa się nie pojawiła i on nie widzi przeciwwskazań ani do porodu sn ani do znieczulenia w kręgosłup.

Fanti mi powiedzial,ze do 38 sie moze jeszcze przekrecic. A mowilam Ci,ze pewnie jest miednicowo :p. A ta Twoja lekarka no comment.

reklama
Do góry