reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Witam mamusie ;)
Ja wczoraj sie meczylam z bolem nie obydwoch nog,a jednej,lewej nogi :( Niby po poludniu bylo ok ale na wieczor znowu masakra,wytzrymac nie szlo.A jak szlam spac to wogole masakra,tetno szalalo.noga cholernie bolala... :( Musialam koc podlozyc pod noge a i tak pol nocy nie spalam :( Dzis na razie ok,az sie boje ze jakas zakrzepica ( moja mama ma). Jak sie powtorzy bol to musze chyba isc,tylko pytanie gdzie,do szpitala czy do rodzinnego ?Ginekolog dopiero w srode :(

Rano masakra,auto nie odpalilo,akumulator sie wyladowal,na autobus,a wszedzie szklanka na chodnikach i ulicach.Z przedszkola szlam chyba dwa razy dluzej,uwazalam strasznie zeby sie nie wyp**lic na tym lodzie.
I zgaga mnie meczy.Skurcze tez dzis czesciej mialam ale nie az tak zle.

Nie wspomne ze mialam taka "chcice" wczoraj ze myslalam ze wyjde z siebie :-D Maz na tym tylko skorzystal :-) :)

reklama
Ja tez nie mam usg na kazdej wizycie,chyba 2 razy nie mialam.A tak to usg dokladne,dwa razy wydruk mialam i raz na 1 prenatalnym,na 2 tez nie mialam.

Ciesze sie ze wizyty wyszly ok :)

Bar Bra wspolczuje tych biegunek ,ja tez mam czasem tak ze ide 3/4 razy na dzien ale normalnie i tez to jest meczace.Nie wspomne o wiecznym chodzeniu sikac :(

Mloda Mama przesrane masz z ta wyplata,ja juz bym sie dawno wkurzyla .

Kamilaasami ja jakbym prywatnie nie chodzila,nie mialabym zadnych wydrukow :/. Robil mi 2 usg odkad do niego chodze i ani razu wydruku nie dostalam na nfz.

Na razie jest ok banany bardzo mi pomogły :)
Asienka nie bądź zła ale już wcześniej zdecydowałam o przekazaniu 1℅ na organizację z Gliwic bezpieczna lapa TOZ na zwierzątka ostatnio niestety przez nas ludzi bardzo dużo straciło dom i zostało porzuconych i skrzywdzonych :(

Ja co wizytę mam usg i zdjęcia a też chodze na NFZ tylko to przez znajoma mam zalatwionego lekarza teraz już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć mojego maluszka w szpitalu mi go nie pokazali ani razu :(

Fanti, ja juz kiedyś Ci mówiłam żebyś zmieniła ginekologa. Dziś potwierdziło sie tylko z jakim patałachem miałaś odczynienia. Główkę z pupa pomylić?! Położne palpacyjnie przez brzuch Ci wskażą jak dokładnie ułożone jest dziecko. Tak ze żal, naprawdę.. Trzymamy teraz kciuki żeby Bronek się juz nie obrócił i poczekał grzecznie na CC :)
A do tej lekarki to bym teraz poszła, rzuciła opis z badania w twarz i kazała się wpisać na planowa cesarkę..

reklama
Asiu ale wierze że dużo osób się zdecyduje :)
Fanti masakra z ta lekarka serio kuzynka co jest położna ale na razie nie pracuje bo to ta co urodziła 13 to właśnie przed swoim porodem mnie odwiedziła i wymacala mi brzuch mówiąc gdzie co jest ( na dole glowka kręgosłup i pupka) i wszystko się zgadza a i zrobiła to tak delikatnie że byłam w szoku żaden lekarz tak mnie nie badał dotykając brzuch zawsze bolalo a jak ona to robiła to nic a nie robiła to lekko tylko tak mocniej naciskała żeby to wyczuć :)

Do góry