reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

hej :) Cały weekend się nie oddziaływałam, bo mieliśmy gości, w sumie to rodzinka przyjechała i była u moich rodziców, ale mieszkają w domu obok to my tez tam spędziliśmy weekend :) Ale ja już się nie nadaję na takie długie siedzenie. Cały weekend mnie zmęczył ;/ Wczoraj miałam już do Was pisać, ale zdążyłam nadrobić zaległości w czytaniu. Brat mojego męża ma w sobotę egzamin z matematyki i prosił o pomoc, więc od wczoraj siedzę i liczę zadania z rozpiską co z czego i w ogóle i mu posyłam, a w czwartek jadę do niego żeby jeszcze to czego nie zrozumiał wyjaśnić.

W końcu wybraliśmy wózek w sobotę pojedziemy zamówić, około tygodnia się czeka, więc niedługo już będzie :D Zdecydowaliśmy się na babyactive shell. Jak już będzie w domu to w wątku zakupowym podeślę zdjęcia :) Wczoraj miałam pozamawiać na allegro rzeczy brakujące, a jest ich mnóstwo, ale zajęłam się tymi zadaniami i odłożyłam to na później.

reklama
Isia ja też siedzę pod gabinetem tylko ja planowo siedzę bo na 10,45 mam. Jak zwykle po przejechaniu paru km autem pierwsze co to siku w szpitalu idę. Znam taką toaletę zawsze czysta itd. Wchodzę smród. jakaś kobieta się ubiera. Myślę trudno. Dwie kabiny dam jakoś radę. Wchodzę do jednej wszystko obryzgane, wchodzę do drugiej to samo. A kobieta mówi do mnie "co brudno?". Ewidentnie to jej robota bo jeszcze spodnie wkłada . wyszłam i trudno po wszystkim pójdę do marketu obok szpitala.

Udanych wizyt dzisiejszych i tych najblizszych. Ja ide do popoznej w czwartek.
Tak Asienka do konca stycznia chodze do pracy.
Moja Majka zazwyczaj idzie spac miedzy 8 a 9.
Fanti Ty to zawsze masz jakies przeboje, ale ja tez zawsze sprawdzam toalete i jak jest brudna to szukam dalej...
Jeszcze koncowka prasowania Kilka rzeczy zamowic i wszystko będzie. Mykam na dil poprasowac bo na popoludnie do pracy. Dobrze ze dzisiaj pol dnia.

Fanti współczuje, ja to mam bzika na punkcie toalety w ciąży, jak poczuje tylko nieprzyjemny zapach to od razu mnie dźwiga i zdarza się, że wymiotuję. Nawet nie chcę sobie wyobrazić widoku, który zobaczyłaś.

Kciuki za wizyty &&

Cześć!

ja dziś mam USG 3D, zobaczymy czy Karolinka zechce się pokazać. Młody się napalił że poogląda ze mną, ciekawe czy się nie wystraszy:)

ZUS to jakaś porażka. Ja po dwóch dniach od dostarczenia zwolnienia miałam kontrolę, czy aby nie oszukuję...dodam, że płacę tylko podstawową stawkę na działalności i zwolnienie wzięłam dopiero w grudniu, więc kokosów mi niestety nie wypłacają. po opłaceniu kosztów ZUS od umowy zlecenia pracownika niewiele zostaje. chyba naprawę warto byłoby założyć firmę w Niemczech albo w UK.

Rano byłam na pobraniu krwii bo na jutro mi morfologia potrzebna do hematologa, wchodzę a tam ze 30 osób w kolejce.. Podeszłam do pierwszej osoby i na szczęście mnie przepuściła bo nie dałabym rady wystać.
Jutro hematolog, a na czwartek umówiłam się znowu do gina mojego bo opadł mi brzuch a w nocy tej i poprzedniej twardniał mi brzuch i boję się o szyjkę. Mam nadzieję że nic się nie dzieje bo do terminu jeszcze sporo mi zostało

Dziewczyny ktore maja niskie zarobki dowiedzcie sie u siebie w pracy czy nie lepiej isc na macierzysnki 100% a potem rodzicielskiej 60% bo wyrownoja do tysiaka z tego co wiem. Musze pogadac z moja kadrowa bo gdyby tak bylo to nie ide odrazu na 80% bo stracę.
Musze tez do Zus zadzownic i sie dowiedziec.

A mnie cjyba czop odszedl dzis i mam stresa hahah bo nic nie gotowe mam.

reklama
Fanti współczuje, ja to mam bzika na punkcie toalety w ciąży, jak poczuje tylko nieprzyjemny zapach to od razu mnie dźwiga i zdarza się, że wymiotuję. Nawet nie chcę sobie wyobrazić widoku, który zobaczyłaś.

Kciuki za wizyty &&

Mam to samo, nawet jak Hani zdąży się jeszcze zrobić kupę w majtki lub pampka to mam z tym mega problem.

Do góry