reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Biedna Ty...
Powiem Wam, ze co raz czesciej zastanawiam sie nad innym rozwiazaniem... Duzo mowi sie ostatnio o 3cim filarze.... Lepiej chyba tam wplacac sobie ten "gruby hajs" jaki wplacamy do zusu... A firme zarejestrowac np w uk (koszt prowadzenia dzialalnosci 1os to £2/tydzien) i w d u p i e z tym cholernym zusem.... Wrrrr

reklama
Cocosh co do wagi to pamiętaj że ja na diecie cukrzycowej jestem i w 80% nie jem takich rarytasow jak Ty.
A co do ZUS to współczuję, tylko nie gniewaj się na te babeczki, bo to nie ich wina, że system mają jaki mają i ***** z niego wiadomo itd.

Bursztynek, jak rząd będzie potrzebował pieniędzy to zlikwiduje trzeci i każdy inny filar :/ znajdą na to jakiś sposób :(
Dla mnie najlepszą inwestycją na przyszłość są mieszkania-można je wynająć a później w razie czego sprzedać...

Tylko, ze mi sie rozchodzi o 3ci filar prywatny, do ktorego rzad nie ma dostepu. Ze wszyskim jest jakies ryzyko- nawet jakby sie trzymalo kase w sloiku:p ale psychiczy spokoj mamy zapeeniony... Zobacz co Cocosh teraz musi przechodzic.. A niestety ona nie jest wyjatkiem...

Zreszta ze mna nie ma co na temat zusu rozmawiac jak i rowniez na temat pan tam pracujacych (nie sa winne systemu ale mozna NORMALNIE z drugim czlowiekiem rozmawiac). Ja jestem tak bardzo ANTY, ze nie widze ani jednego plusa tej instytucji....

Witam :)
Ja w koncu wybieram sie na badanie na tokso i test Coombsa czy cos takiego.Czytalam ze na czczo nie trzeba byc wiec kolo 12 przyjade.Ludzi nie bedzie tyle przynajmniej.

A co do spania Lilki to od malego kapie sie o 19,bajka i idzie spac :) Mam nadzieje ze z Milenka tez sie tak uda :)

Kurcze a ja dalej czekam... już ponad godzinę :/
Ehhhhhh
Co do podatków za mieszkanie/dom to jakaś porażka jest rzeczywiście. Dwa lata temu za dom z ogrodem placilisny 250 zł na rok... teraz mamy 300 zł za kwartał:/

Cocosh mi sie skonczylo chorobowe 17 grudnia i od tego momentu mam rehabilitacyjne i mi w zusie od razu babka ppwiedziala,ze kase dostane najpewniej dopiero pod koniec stycznia :/

reklama
Do góry