reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
U mnie +8kg. W pierwszej ciazy mialam 9kg na plusie. W szpitalu stwierdzili, ze malo. Ze powinno byc co najmniej 12kg. No ale ja zwyczajnie nie tylam wtedy. Ograniczalam sie mniej niz teraz[emoji14] bo teraz po nocach nie jem a z Kuba potrafilam o 3 wstac i kolacje zjesc[emoji14]

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Jakoś ostatnio nie mam weny na pisanie.
Na pewno jak jakieś skurcze się pojawiają, to nie jest się w stanie przeoczyć.
Ja mam teraz +7 kg, z córką wcześniej przytyłam łącznie +9.
Isia może rzeczywiście to jakaś grypa żołądkowa.

Ja się nie ograniczam w jedzeniu. Jem kiedy mam ochotę. Nawet w nocy. Jakos mnie te kg omijają... Najważniejsze ze dziecko duże...
A ruchliwe strasznie... Czasem mam wrażenie ze kankana tańczy :\ a zebra mnie bola okropnie...
Lilith... Odpoczywaj dużo.... I nie strasz

Ja tez bardzo malo jem, ale to dlatego ze nie mam apetytu...dzisiaj za to tak mnie na chalwe wzięło i pepsi z duza iloscia lodu ze juz wypilam dwa litry a chalwy zjadlam az 3 gdzie ja za slodyczami nie przepadam bo mnie po nich mdli.

Serduszko ja nie strasze, po prostu juz w nocy zsczelam sie niepokoic bo biodra nawalaly tak ze nie spalam cala noc praktycznie, nogi dretwialy, brzuch sie stawial, biegunka od samego rana, wystarczyl tylko lyk kawy. A teraz w krzyzu mnie lupie i ciagnie do dołu...jak nie urok to sraczka :/ .... dzieciaki do tego szaleja, moj mnie wkurza bo tylko by sie przytulac chcial a ja jestem dzisiaj jak tykajaca bomba, lekko dotkniesz a wybucham.
Do tego jeszcze boli mnie pepek :(

Witajcie Mamusie. Jestem tu nowa.
Chce się podzielic z Wami moimi przeżyciami, ponieważ to moja druga ciąża - pierwsza poroniona.
Ale tylu przeżyć jeszcze nie miałam nigdy i stresów. Ale do rzeczy. Najpierw te mile rzeczy ;) mój synuś waży juz ponad kg i jesteśmy w 29 tc ;)
Ciesze sie teraz ta ciąża baaaardzo i nie przeżywam juz tego co wcześniej :)
Mam termin na 24 marca (termin z miesiaczki)
Juz się doczekać nie mogę jak zobaczę moja buziolke kochana;)
A Wy Mamusie jak tam? Miałyście jakies problemy?
Pozdrawiam.

Lucy

Isia – współczuję ekscesów wyjazdowych. Mam nadzieję, że wszyscy czujecie się już dobrze.

Lewusek – dokładnie o tej knajpie mówiłam :) Ten właściciel super koleś a ja strasznie lubię tam jeść :) Najbardziej schabowego i żurek.

Łożysko mam 1 stopnia – tak napisane po USG prenatalnym z zeszłego tygodnia. Ogólnie to chyba im wolniej się łożysko starzeje tym lepiej, ale z tego co widzę to łożysko 2 stopnia to na tym etapie jest ok Volka.

Poprałam i poprasowałam wszystkie ciuszki, które dostałam od koleżanki. Nowych nie chce prać – upiorę dopier,o jeśli dziecko zareaguję jakoś źle. Sama uwielbiam nowe ubrania i traktuję wyprane ciuchy jak „stare”, więc szkoda mi prać dla dziecka. Poza tym też nie chcę przesadzać ze sterylnością. Pytałam koleżanki i każda inaczej do tego podchodzi, więc na razie kieruję się swoją logiką.

Niadawno pojechali od nas rodzice i teraz oglądamy z mężem masterchefa na kanapie :). Tata upiekł mężowi 3-bita i mężuś dzisiaj wcina tylko to. Zakochał się w tym cieście odkąd szwagierka zrobiła go na święta :)

KubusiowaMama ja też nie liczę ruchów, ale mała bardzo się wierci i jakoś raz może byłam niespokojna tylko z powodu braku ruchów.

Nie jem od świąt słodyczy i wczoraj ugryzłam cukierka od męża i mała mało z brzucha nie wyskoczyła. Eh od razu widać, że się wdała w rodziców ;)

Cień trzymaj się dzielnie i nie daj dołom.

reklama
Serduszko ja waze 48 kg :) od pazdziernika bo tak zaczęłam jeść juz normalnie przytylam 8 kg a schudłam od lipca do września 4kg.
Też mi mówią żE mam mały brzuch a moj lekarz mówi ze jak Na tyle kg. Nie będę miała dużego cm ma 91 brzuch ;)

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Do góry