reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Serduszko zazdroszczę wagi, ja mam juz 20 + :no:, w pierwszej ciazy przytyłam 21. Co do koszmarów to mój syn od kilku dni jęczy po nocach, zaświeca światło, przychodzi do nas, tez go coś męczy.

Witaj Lucy

Witaj Lucy :-)
Mloda ja mam 108 cm w obwodzie brzusia...
Clodi z tym ze u mojego młodego to tez kwestia chorób te koszmary...

Lilith trzymaj się :-(

Dzieciaczki przewaznie maja koszmary gdy gwaltownie rosna. Dlatego sa takie glowne dwa etapy ( za dzieciaczka i w wieku ok ~12-13 lat.

Asienka- napisalam na priv. Moze my sasiadkami jestesmy?!

Cocosh- co do "nowych" ubranek to jesli chodzi o niemowlece to jedynie kurz i bakterie z lapek wszystkich klientow mozna spotkac natomiast jesli chodzi o rzeczy dla starszych dzieci badz dla nas to pierwsze co to proponuje pranie... Pracujac w odziezowce wiem co z tymi ubraniami sie dzieje... To ze maja metke to nie znaczy, ze sa czyste... Zazwyczaj setki/ tysiace osob je mierzy. Niektorzy bardziej, niektorzy mniej smierdza badz sa brudni/czysci ale nie raz wieszalysmy gdzies na magazynie mokre od potu swetry/ koszule/koszulki by wyschly... Co do spodni... Czesto kobiety ppdczas okresu mimo wszystko pchaja sie w spodnie na sklepie... Ponad to bardzo duzo materialow jest farbowanych w krajach azjatyckich gdzie normy europejskie nie sa brane pod uwage. Tego typu barwniki powoduja nawet bezplodnosc (dod alergie, wysypki i innego rodzaju choroby skory). Ja zawsze patrze, czy material wyprodukowany w eu. Jesli nie ale dana rzecz mi sie podoba to po przyjsciu do domu pluczs ja w wodzie z octem i pozniej pralka.

Mielismy bardzo duzo szkolen z tego zakresu... Duzo sie o tym mowi... Zwlaszcza zara i h&m sie tlumaczyla... Na necie nawet mozna jeszcze znalezc filmu na ten temat.

Bursztynek ale straszysz tymi ciuchami... ale pewnie tak jest : (
Chociaż ja też wolę wszystkie rzeczy nowe hihi chociaż ochraniacza na łóżeczko na bank będę prała bo to dziadostwo strasznie się zakłada...
Zuzka znowu o 18 godz miała 38 stopni. Kupka już była prawie normalna. Na kolacje chciała mleko z płatkami. Ale zjadła 3 łyżki i to wszystko... teraz jest pod prysznicem, M idzie jej spłukać włosy i do spania.

Cocosh ja tez bym raczej wyprala te pierwsze ubranka. Dziecko ma tak wrazliwa, cieniutka skore. A te ubranka nie dosc, ze dotykane przez mnostwo osob to jeszcze napchane chemia.. transport, lezakowanie na magazynach.. dla mnie to jednak obrzydliwe;) i czesto po praniu i prasowaniu czuc, ze ubranko jest bardziej miekkie i delikatniejsze. I wsiaka w nie woda. A przed praniem niekoniecznie...
I powiedz mi jak Ty o robisz, ze nie jesz slodyczy? Bo ja ciagle cos przegryzam:( a wczesniej nawet czekolady nie lubilam:(

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry