reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Isia uwierz,jakbys miala takie skurcze jak ja na pewno zwrocilabys uwage a to ze nic sie u Ciebie nie dzieje i nic nie czujesz to tylko dobry znak :)

reklama
A ja miałam nie iść dzisiaj na msze ale sie zwlekałam, ale jakby mæż był w pracy to napewno bym juz nie szła, bo Kasjan taki żywy w kościele że trudno nadążyć za nim.
Teraz rosołek robię a na drugie musze pizzę zrobic bo dzieć sobie zażyczył a tak mi sie nie chce.

Lilith wyślę Ci link na priv ale nie wiem czy nie będziesz musiała napisać do Wiolki po dostęp bo to wątek zamknięty a Ty chyba login zmieniłaś

a ocet to w miejsce płynu czy od razu do środka ? :)
Wlałam do wszystkich przegródek. I dorzuciłam tabletkę do zmywarki :p

Asienka wg mnie jest 29 tydzień a miałam wpisane w wyniku 2 prenatalnych że między 28 a 32 tygodniem mam się stawić. Dzwoniłam zaraz po nowym roku i pani jak zapytała kiedy była @ i jakie długości cykle to też potwierdziła moje wyliczenia tygodni. tylko gin tego nie chce przyjąć do wiadomości. A gin na prenatalnych wg usg też mniejszy wiek daje niż moja gin.
Dziś jak wychodziłam z kościoła koleżanka stwierdziła że strasznie gruba jestem. Ze ona jak mnie w święta widziała to myślała że znów mam na grudzień termin. Fakt że płaszcz sterczy bardzo ale mimo wszystko z Olim w 37 tygodniu na 2 dni przed urodzeniem miałam obwód brzucha 130cm a teraz już tydzień temu było 140, aż strach pomyśleć co będzie za 2 miesiące.
To masz namieszane:D
Fanti, nie przejmuj się. Specjalnie dla Ciebie się zwlekę i zmierzę:D
Kochana ja mam 125:p
A to moja pierwsza ciąża, w drugiej niby normalne, że większy niż w pierwszej:)

Jak wyjeżdżaliśmy do kościoła, to okazało się, że mamy fleka :crazy: na szybko musieliśmy zmienić auto i wziąć od rodziców. Na dodatek w kościele młoda babka wcisnęła się przede mną. Jakaś masakra.

M robi obiad, ja mam lenia. Jedynie pralkę załączyłam. M chciał jechać po południu do znajomych, ale ze względu na Emi zostajemy w domu, wczoraj co skończyliśmy podawanie syropu.

Kubusiowa- mam to samo, już sprzątam, wszystko układam tak jak ma być. Zapasy do zamrażalki.
Jeszcze tylko kołyska została do złożenia, m już by chciał, ale chcę poczekać do wizyty. Jeżeli będzie wszystko ok, to wtedy dam mu zielone światło :-p

Hej...
Ale naskrobalyscie przez te 1,5 dnia co mnie nie bylo.... :-O...
Wczoraj zakupy i ciasta i tort robiłam dla syna...Właśnie czekamy na gosci.. Ale wiecie co... Nie mam w ogóle sily na nic. W nocy znów młody do nas przyszedł jakies koszmary go meczyly.. A spanie w trójkę no w czwórkę to juz problem tym bardziej ze ja co chwile zmieniam pozycje a młody to juz w ogóle non stop sie wierci. Dzis juz zdążyłam sie zdrzemnąć po obiedzie... Byle do wieczór i spać! :)

Dziewczyny jak u Was z waga?? Bo ja juz w sumie niewiem co myśleć .... Przybralam przez cala ciaze 6 kg. Lekarka mówi ze chyba wszystko mi poszlo w brzuch i cycki bo dziecko juz tez duże. Ale inni twierdza ze to za malo ze mam maly brzuch itd...zreszta lekarka tez narzekala na moja wagę dopóki na usg nie wyszlo ze syn ma 2 kg.... Ja nie mogę sobie porównać z poprzednimi ciążami bo w pierwszej miałam 22kg na plusie a w drugiej 18 kg... Teraz mi waga stoi... Mam 71 kg.

Właśnie Volka też mi się wydaje, że jakby było coś nie tak to zwrocilabym na to uwagę a skoro wszystko 'zlewam' to musi być ok hihi

Leżę u Zuzki bo ta się obudziła po godzinie i pierwsze co powiedziała to: mama chce jeść, szybko ale już.... temp minęła, zjadła miseczke rosołu a teraz bawi się z M przy stoliku Doh Vinci.

Co do remontu to o dziwo udało się nam pogadać
Tylko zamiast jednego pokoju dla Zuzki musimy zrobić cztery bo wszystko zmieniamy :/
Dla Zuzki wybraliśmy meble brw ringo lub ikea hemnes... ale musimy jechać na żywo zobaczyć je z Zuzka... oczywiście kolor biały.
Ale i tak muszę pogadać z lekarka żeby postraszyla mojego M wcześniejszym porodem

Serduszko najlepszego dla synka:)
Mnie ostatnio dużo kopie ale najbardziej to się wypina :)
Serduszko co do wagi to mój lekarz kazał mi się nie przejmować bo ważne że dzidziuś rośnie a lepiej mniej niż więcej przytyc :)

reklama
Do góry