reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Witaj Lucy :-)
Mloda ja mam 108 cm w obwodzie brzusia...
Clodi z tym ze u mojego młodego to tez kwestia chorób te koszmary...

Lilith trzymaj się :-(
No ja obwodu jeszcze nie mierzyłam :)
Musze sprawdzić ;)
Przytyłam na razie tylko 4kg ale jeszcze trochę czasu do rozwiązania jest ;) a więc zobaczymy :)
Swoją opowieścią podzielę się niedługo z Wami.

Pozdrawiam i życzę powodzenia ! :)

Serduszko zazdroszczę wagi, ja mam juz 20 + :no:, w pierwszej ciazy przytyłam 21. Co do koszmarów to mój syn od kilku dni jęczy po nocach, zaświeca światło, przychodzi do nas, tez go coś męczy.

Witaj Lucy
Witaj.
Serduszko zazdroszczę wagi, ja mam juz 20 + :no:, w pierwszej ciazy przytyłam 21. Co do koszmarów to mój syn od kilku dni jęczy po nocach, zaświeca światło, przychodzi do nas, tez go coś męczy.

Witaj Lucy

Witaj ;)
Pozdrawiam

Bursztynek ja to powiem szczerze, że nie kupuje rzeczy w hm czy zarze. Idę raczej w jakość niż ilość. Bardzo patrzę na skład. Jak sweter to nie jest 100 % wełna albo kaszmir, to raczej odpada. Staram się nie kupować żadnych sztucznych materiałów - no chyba że strasznieeee mi się coś podoba. Spodnie to wełna, bawełna, jedwab. Uwielbiam curpo. Koszule tylko jedwab abo jakaś bawełna.
Takie rzeczy ogólnie radzi się prać bardzo rzadko. Swetry jak noszę to często dla odświeżenia wywieszam na zewnątrz. Kiedyś kupie sobie taką ala szafę co w niej się właśnie nie pierze co odświeża ubrania.
To nie są rzeczy, które rzuca się po przymierzalniach bo raczej ciężko uratować po czymś takim jedwabną koszulę czy kaszmir ani rzeczy, które można prać ręcznie. 90 % rzeczy ma metki do prania w pralni. Staram się bardzo dbać o te rzeczy bo służą wtedy latami :)

Kiubusiowa - no stresss narazie 2 tygodnie wytrzymałam bez słodyczy XD. Przed ciążą jadłam słodkie kilak razy w roku a w I trymestzre ciąży zjadłam ich więcej niż chyba przez ostatnie 5 lat.
Ja to jestem już jakieś 15 /16 na plusie, staram się bardzo żeby nie przegiąć na końcówce i nie dobić do 30 :)
Nie mam też teraz jakoś aż tak apetytu jak wcześniej i mało się mieści. Ale w ciąży to mam słomiany zapał. Tydzień jem same zdrowe rzeczy - dużo ryb, sera białego, chudego mięsa a później z każdym dniem chcemy się mniej.
Dzisiaj mama przywiozła mielone i zeżarłam przez cały dzień 3 z buraczkami a na kolację mąż zrobił frytki sobie i zamiast odmówić to "a jak już kotlety zjadłam to co tam frytki" :p tragedia.

A Fanti dalej występuje na WOŚP? ;)
Fanti chyba je tą pyszną drożdżówkę z truskawkami u Mamy:D
Dokładnie byłam na obiedzie, drożdżowym z kruszonką i jeszcze kolacji.:p Ale teraz już post bo na czczo jutro muszę być. Zapomniałam że na wtorek muszę mieć wyniki badań więc jutro ostateczny termin.
Isia ja takiego tłumaczenia nie przyjmuje do wiadomości i owszem bede sie gniewac jeśli nie będziesz pisać cały tydzień :p
To będzie permanentny foch baby w ciąży !!! A co!!!
Co do nowych ubranek mam podobnie jak cocosh uwielbiam nowe i strasznie szkoda mi prac nowego ale ostatnio bratowa pokazała mi jakiś film gdzie i ubrania i transportery były wysypywane proszkiem na szczury i wilgoć. I jakoś boję się żeby skóra mojego dziecka dotykala do jakiegoś świństwa.

reklama
Co do ciuchów to muszę też mieć dobrej jakości bo jak jadę do klienta i ubieram się o 3 nad ranem a docieram po 2 przesiadkach w samolocie na 10 rano to i tak muszę jakos wyglądać. Jak nałożę coś z poliestru to wyglądam jakby mnie wyjęli komuś z pod pachy. Odświeżyć się nie ma jak. Trzeba wybierać takie ciuchy, które są proste, dobrej jakości, można łatwo łączyć i są wygodne i eleganckie.

Isia ja to serio wątpie czy ja urodzę przed marcem :) ostatnio na USG wyszedł 1 marca. Suwaczek jest pod OM a u mnie zawsze wychodzi, że ciąże mam młodszą z USG.

W ogóle to się zdziwłam bo gadałam z kumpelą jest teraz w 35 tygodniu i jak w 32 miała usg to jej ważył 1400 g a moja Marysia 2 kg. Duża różnica.

Do góry