reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Witam wszystkie mamy!:)
Isia, mam nadzieje, ze maz i Zuza maja sie duzo lepiej:( oby Ciebie nie zlapalo.

Asienka- krs w firmie przekazany. Wiekszosc sie zadeklarowala:)))

Fanti- dziekuje i rowniez Tobie i wszystkim mamom udanej niedzieli zycze- bez skurczow itp [emoji16]

Ja mam gosci, dlatego ciezko mi cokolwiek pisac... I powiem Wam, ze teraz z Zuza w brzuchu nie nadaje sie na odwiedziny.
Moj najdrozszy wczoraj pojechal do wawy w delegacji. A znajoma jak przyjechala tak musialam skakac wokol niej jak przy dziecku. Nawet jak poszlysmy do sklepu i ona wziela sobie dod dwa piwa (ja placilam i pakowalam) to nawet nie raczyla poczekac by wziac ta cholernie ciezka torbe tylko wyszla ze sklepu i caly czas szla przede mna rozmawiajax przez tel- nawet nie bylam w stanie jej dogonic... No ale sama zapraszalam... [emoji6] no i jak wstalam wczoraj o 6 tak dopiero o 2 w nocy poszlam spac... Nie pamietam kiedy ostatnio tak zaszalalam... Dzis padnieta lezakuje a najdrozszy jak przyjechal i wszystko usluszal to kazal lezec a on dyryguje i z kolezanka robia mi sniadanie [emoji16]

Przez najblizsze 2-3 tyg bede sie uzerac z remontem (w koncu!!!)

Milego dnia mamusie! [emoji5]️

reklama
Co do lozyska to nie mam pojecia. Mozna to jakos, gdzies wyczytac? Mam cala rozpiske rozmiarowa brzuszka i Zuzy. Ma to jakies okreslenie czy o tym tylko sie mowi?

U mnie gin nic nie mówi. Nie nie tłumaczy. jak o coś pytam to słyszę "to nie jest groźne" i w sumie tyle. Albo robi mi wykład udowadniając kto tu jest mądrzejszy Ale nic na temat.
O skurczach, szyjce, łożysku nie mówi ani słowa tylko że badanie jest ok. Żadnych szczegółowych informacji. jak pytam to udaje że nie słyszy albo coś pisze więc czekam.
Wkurza mnie juz to ale na koniec nie bede juz zmieniac nic. Do dwóch na raz nie chce żeby zwolnienie mi nie zakwestionowali. Tym bardziej że to już końcówka. I dlatego tak się nie mogę doczekać prenatalnych

Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i te ruchy nie sa takie superasne! Na usg mi mówi ,ale się rusza' a ja NIC nie czuje :D
A nic nie mówił jakiej jakości jest... aż się zapytam we wtorek :D

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Mi na każdej wizycie lekarz mówi o wszystkim, miesiąc temu łożysko 1 stopnia miałam, a jutro mam wizytę to się okaże.

Ja ruchów typowo nie liczę, na początku obserwowałam. Teraz jak się zaniepokoję, że mała się nie rusza, to wystarczy, że przyłożę rękę i za chwilę odzew :blink:
Isia- mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej :tak:

Ja koszulę kupiłam taką zwykłą, bo i tak po powrocie do domu pewno pójdzie w kąt. Nie lubię spać w koszulach, wolę zwykłą piżamę lub t-shirt.

O łożysku lekarz ostatnio jedynie powiedział, że jest ok.

Hej:) dzięki serdeczne Bursztynek:) my to chyba musimy się na jakiś dobry soczek umówić kiedyś bo ja blisko factory mieszkam:p
Chrobek mi też na telefonie suwaczków nie wyświetla niestety:( na kompie i tablecie je widzę.
Fanti to który masz tydzień, że dopiero prenatalne? Nie ma jakiegoś określonego czasu? Bo mi kazała do 30 tygodnia zrobić?
Ehh w końcu dziś popiorę ciuszki:) te 56 i 62 już przygotuję :) wczoraj pralkę pustą na 90 stopni z octem puściłam żeby się oczyściła.
Mój dziś w nocy do Niemiec leci, może uda mu się w poniedziałek wrócić do nocy...

Ja nie mam pojecia jaki stopien dojrzalosci lozyska.. i pewnie sie nie dowiem, bo usg juz nie bede miala w tej ciazy:) w ogole musze sie w koncu umowic do mojego lekarza bo juz 31 tydzien a u niego ostatnio bylam w 23..

Ruchow tez nie licze, ale to dlatego, ze Olus rusza sie bardzo czesto. Pewnie jak sie troche uspokoi to zaczne na to zwracac wieksza uwage.

U mnie instynkt wicia gniazda rozbujal sie na calego :-D od kilku dni non stop sprzatam, ukladam, przekladam, ogladam co nakupowalam, wlasnie pierwsze pranie Olusiowych rzeczy wstawilam. Juz sie nie moge doczekac kiedy to malenstwo przyjdzie na swiat i namiesza nam w zyciu. Mam nadzieje, ze wyrobi sie w terminie bo jesli nie urodze do 19ego marca to bede musiała tesciowa wzywac na pomoc:( a tego bym nie chciala. Bo to jak kolejne dziecko.. kolejny obowiazek:/

Cien glowa do gory :* wypij melise, zrelaksuj sie :) tetno sie uspokoi i bedzie duzo lepiej:)

Manka_tk wozek ekstra! Jak spojrzalam na gondole to nie wyobrazalam sobie jak z tego zrobic spacerowke.. a tu takie zaskoczenie! Ta spacerowka jest swietna!

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry