reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Fanti rozumiem Twoje obawy. Z Zuzka już też mamy luzy a teraz wszystko od nowa ;) Ja najbardziej boję się kolek i braku snu w nocy... i tej całej organizacji jak M będzie poza domem. No i uczelni... czekają mnie ciężkie 3 tyg a ochoty na wszystko totalnie brak :/ w tym tyg mam dwa zaliczenia a ja nawet nie wiem z czego.... super, nie???
Co do komentowania pojawienia się Bronka to ja sama sobie czasami tak myślę czy nie będę zalowala tego że się pojawił... bo koniec ze spokojem, lenistwem itd... i czy będę potrafiła kochać Bartusia tak samo jak Zuzke... l czy będę potrafiła kochać syna...bo zawsze chciałam córeczkę :)
Ale z drugiej strony wiem, że będzie dobrze i raczej mam pozytywne myśli same :) chociaż te paskudne myśli gdzieś siedzą w tyle głowy....
Asienka co do 'reklamowania' KRS to zdjęcie z usg byłoby fajne... możesz spróbować zorganizować jakiś koncert. Iść do jakiegoś małego teatru w swoim mieście żeby zagrali jakiś spektakl za darmo a dochod będzie przeznaczony na Natanka... albo poprosić przedszkola o współpracę. Dzieci robią pracę, potem jest kiermasz a pieniążki są dla Was przeznaczone :) bo ja nie wiem jak to wygląda z puszkami w sklepach... ja w takie rzeczy nie wierzę...
Możesz też napisać maila do różnych firm czy organizacji z prośbą o pomoc.
Asienka a ile kosztuje proteza? Pewnie rehabilitacja też jakaś będzie potrzebna... może znajdz jakąś szkole fizjoterapii i niech studenci/uczniowie uczą się na Natanku... i tak to się odbywa pod okiem nauczyciela...
Lewusek, cocosh pójdziemy tam bo narazie jeździmy do Białki a dzisiaj mamy jechać do Bukowiny bo tam są dwie restauracje które nas przekonują... ale tą którą polecacie też odwiedzimy...
Zuzka teraz była w toalecie i miała taką biegunkę, że masakra jakaś... i oczywiście już myślenie mi się wlaczylo czy to jednorazowe czy jelitowka jakas... tym bardziej, że M wczoraj był z 6 razy w toalecie i narzekał na ból brzucha....
Isia, oby to był nadmiar wrażeń, a nie jelitówka...
Co do protezy to będziemy wiedzieć więcej jak się urodzi bo muszą tą rączkę na żywo zobaczyć, prześwietlić. Ale oglądałam program sprawa dla reportera, tam była dziewczyneczka też bez rączki trochę wyżej, to 60 000 co trzy lata dopóki nie przestanie rosnąć...

reklama
Asieńkakak, moze liczysz na nasze wsparcie w kwestii przekazania 1% podatku :)
W kwestii zdjęcia, to wał śmiało zdjecie 3D Natana, czemu nie! Wg mnie bardzo dobry pomysł. Lepiej juz zacząć rozsyłać takie info, nawet na FB, niż czekać do porodu :)
Dzięki :) tam na zrzutkę też widziałam, że ktoś wpłacił z Marcówek, dziękujemy serdecznie:) kontaktowałam się już z pbkm i mają dzwonić jak będzie promocja.
Zaraz się ogarnę i zabieram się za projektowanie ulotki i jakiś tekst sensowny. Potem musi to fundacja zaaprobować i dopiero dalej ehh... Nie mam coś pomysłu jak to ma wyglądać...

Już od ponad 2 h nie śpię, nowość ;-) ;) zdążyłam skoczyć do sklepu, nawet śniadanie już zjadłam, co się nigdy nie zdarza tak wcześnie- zrobiłam sobie barszczyk z uszkami. Taka mnie ochota naszła :-) :) m poszedł palić w piecu, młoda jeszcze śpi. Odsypia nocne koszmary, co chwilę tylko mówiła przez sen i lekko popłakiwała, teraz śpi w najlepsze. M zaskoczony, że tak długo- wczoraj wstała o 10:40.
Planu na dzisiaj jako tako nie mam, będę się lenić. M zażyczył sobie na obiad spaghetti, ale oznajmił, że sam zrobi.

Mnie obudziły dzwonki i domofon bo dzisiaj podobno była kolęda...ale cóż :D

Volka ja oszczędny tryb życia mam prowadzić mi muszę leżeć cały czas plackiem [emoji14]
Ale staram się jak najwięcej lezec bo mnie często pobolewa dół brzucha a i napinaniu nie mówię [emoji14]

Mój dzisiaj chce naleśniki Ale wyrzucił przy przeprowadzce mój mikser wiec niech sobie sam to ciasto zrobi nie wiem czym :D wogole zrobił mi selekcję i ja nie moge znalesc POŁOWY RZECZY! a on sobie uznał ze one nie sa mi potrzebne i tylko zajmują miejsce!!
A nie pytał mnie o zdanie bo wie ze mi się wszystko przyda...
Nawet wtedy już choinki nie przyniósł tylko ja rozebral i spakowal :(

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Volka z tym zaspokojeniem męża to też ostrożnie... ja chciałam zrobić mojemu fajnie i brzuch miałam w momencie twardy... to pewnie macica się stawiała ale skończyło się na tym, że ja też przypomniałam sobie po 7 miesiącach co to jest orgazm hihi
Asienka a jak jest z refundacja protezy z NFZ? Pytałaś się? Są też takie akcje, że zbiera się ustalona kwotę dla jakiegoś dziecka... i wszyscy widzą ile jest zebrane i ile brakuje jeszcze pieniędzy...
Co do nadmiaru wrażeń czyli biegunki i bólu brzuszka u Zuzki i M... to oboje trochę wrażeń mieli :) M finansowych hihi ceny na Krupówkach to jakaś masakra!!!! Trzy razy drożej niż nad morzem!!!!!
A Zuzka ogólnie ma dużo wrażeń. Bo wszystko nowe, nawet pensjonat w którym śpimy.
Zuzka na sniadanie dwa razy ugryzła bułkę, i zjadła pół plastra szynki a ona na takich wyjazdach wcina jak szalona. Już więcej w toalecie nie była tylko mówi, że brzuch ją boli czasami :/ od 9 leżymy w łóżkach bo nikomu się nic nie chce a ja ciągle śpię... non stop po prostu. Co 30 min idę siku i znowu spanko... a zasypiam w momencie... Zuzka rysowala a teraz ogląda doh vinci na YouTube. Przed godz 12 pojedziemy na zupke a potem nie wiem co dalej... jakoś to zimno mnie przeraża :/

Młoda rób listę co ci brakuje w kuchni, bez czego nie możesz nic zrobić.. zobaczysz, że połowa z tego co wyrzucił nie była potrzebna, ale połowę będzie ci musiał dokupić..

A'propos wczorajszego posta- wyobraziłam sobie jak atakujesz położne i lekarzy technikami taekwondo bo każą Ci rodzić.. :D:D:D

Isia.. weź mnie z sobą.. uwielbiam krupówki.. ale z moim mężem wyjazd do Zakopanego to się równa kilometry po górach a krupówki raz i to nie potrzebne.. Nienawidzę chodzić po górach!

Fanti mój sobie wyobraża to za kazdym razem jak mu mówię ,ale jak ja urodze jak mnie już wszystko boli' Ale mówi ze jak coś to mnie zwiaza jak w psychiatryku :D
Mikser był mi niezbędny... :(

Pytanie z innej beczki czy poci się wam krocze? Bo ja już zglupialam czy usikujew nocy czy mi sie tak poci...mam normalnie w nocy mokre uda od środka i takie spocone majtki :/ Ale przesierdalo nie jest mokre ani nic ogólnie taka zgrzana jestem a nie grzejemy w sypialni wogole

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Fanti ja też lubię Krupówki a gór nienawidzę... mój M w tym roku zaczął chodzić, mnie to na szczęście ominęło bo jestem w ciąży a za rok będę z dzidziusiem a M niech sobie chodzi z Zuzka hihi
Ale ceny takich pasci dla dzieci są straszne. Piesek który nad morzem kosztował 8 zł, tutaj 28...
Zuzka znowu zrobiła biegunkę ehhhh
Chyba zaraz pojedziemy do hm. Kupić Zuzce majtki bo już 2 pary zbrudzila... oj nie :) M się zabrał za pranie ;)

Do góry