reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Cocosh. Zuza wazyla 2kg. I wg ostatniego usg to 32 tc (termin na 25.02)

Ale pierwsze usg wskazalo termin 11.03
A ostatnia @ mialam 28.05 (cykl 30 dni) wiec cholerka wie ktory to tydzien :p

Bursztyenk to nasze córy chyba idą łeb w łeb :). Moja też 2 kg. Też połowa 32 jakoś :). Pierwsze USG też pokazywało 11.03 XD.

reklama
Ja melduje się po wizycie :) Ogólnie wszystko ok, płytki krwi muszę kontrolować, bo na badaniach 26.11 miałam ich 189 tys., a w badaniach z poniedziałku już 133 tys. Mam nadzieję, że już nie będą spadać, bo poniżej 10 tys. nie można dostać znieczulenia ;/ Luteine dalej mam brać i magnez też. Mój Synuś waży już około 2300 g - dzisiaj tak jak w suwaczku u mnie 32 tc, więc dzidziuś mój wymiarowo jest do przodu o prawie dwa tygodnie. Pani doktor powiedziała, że jest duży, ale przy górnej granicy normy. Powiedziała, że zaleca powtórzyć krzywą cukrową, bo zdarza się, że jest większy dzidziuś właśnie przez cukrzycę, ale że mój jeszcze na granicy normy to daje mi wybór czy chcę powtórzyć badanie czy nie.

Witajcie dziewczyny! Długo się nie odzywałam, ale cały czas Was podczytywałam, żeby być na bieżąco:)
Mam wrażenie, że czas ostatnio coraz szybciej mija i nieubłaganie zbliża się termin porodu... Ubranka już uprane i uprasowane lezą w komodzie, łóżeczko złożone, kupiliśmy materac w Ikei, wózek mam po starszaku, z większych wydatków to został nam fotelik samochodowy. Mam dylemat, który wybrać, jak na razie przyglądam się Chicco fast-fix, dobrze wypada w testach, cena z bazą znośna. A Wy już macie wybrane foteliki?
W przyszłym tyg. mam wizytę i usg, boję się, bo mój synek urodził się z hipotrofią i martwię się, że tym razem historia może się powtórzyć. Mały jest zdrowy, rozwija się prawidłowo, jest tylko drobniejszy niż rówieśnicy, ale gdy się urodził to był dla mnie ogromny stres i strach, czy wszystko będzie dobrze.
Marcowa - od jakichś dwóch tygodni mam straszne bóle spojenia łonowego i w pachwinach, szczególnie gdy nawet chwilę posiedzę i wstanę - mam trudności z chodzeniem, kołyszę się na boki jak kaczka. Boli też w nocy, gdy przekręcam się z boku na bok. W pierwszej ciąży nie miałam takich bóli.

Jakie duże dzieciaczki :) super :)
A mnie coś dziś na Cole wzięło 1 szklankę pilam 30 min i delektowalam się jej smakiem :)
Otworzyli u nas w Knurowie piekarnie 24h Kłos i maja tam pyszne bułki mąż przywiózł mi dziś taką z szynką serem ogorkiem pomidorem sałata i sosem świeża bułeczka lekko podgrzana pysznaaaaa!!!!! :)

No to podobne mamy terminy bursztynek, cocosh, dzastibasti. U mnie zaczal sie 34 tydz. Ale termin z miesiaczki na 25.02 z usg na 24.02. A ostatnia miesiączka 22.05 w cyklu 28 dniowym. Zobaczymy kora rozpocznie rozpakowanie dwupaka???
Fanti, ja to bym starsla die delikatnue powiedzieć, ale to moze dlatego ze mam córeczkę.
Missoni musse sprawdzic co do tych pasków. Dzięki

To może być rozchodzenie się spojenia łonowego warto wspomnieć lekarzowi bo jak nikt z lekarzy o tym nie będzie wiedział a dojdzie do porodu SN to będzie poważny problem dziewczyny te które tak właśnie boli nie lekceważenie tego

Bar Bra, właśnie wspomnę o tym na usg, ciekawa jestem, czy lekarz to sprawdzi, może coś będzie widać. Chcę też żeby mi zbadał bliznę po cesarce i długość szyjki, jeszcze nie miałam sprawdzanej w tej ciąży. Boję się tego rozejścia, dużo czytałam o tym i konsekwencje po sn mogą być straszne...

Jakie duże te Wasze dzieciaczki :blink: ja mam wizytę dopiero 20, więc może wtedy się dowiem, ile te moje małe szczęście waży.
Robiłam dzisiaj mielone z moją córą, chwila nieuwagi i pół słoiczka soli w środku. Ja jakoś parę przetrawiłam, młoda dostała ulubioną pomidorową od babci, a m powiedział, że w końcu coś doprawione jak należy :eek: jutro pewno zrobię placki, bo chodzą za mną od pewnego czasu.

Hej dziewczynki, sorry że tak na szybko...
Dziś z kolei ja trafiłam do szpitala. Pojechałam, ponieważ po zażyciu antybiotyku na pęcherz wystąpiły u mnie duszności, kołatanie serca i zawroty głowy...
Na miejscu w czasie ktg ujawniły się niestety dwa spadki tętna u dziecka i muszą mnie zatrzymać na obserwacji...
Trzymajcie za nas kciuki! :(

reklama
Witam się po badaniu prenatalnym :)
Wszystko w porządku, Pola zdrowo się rozwija. Nasza córcia to duża dziewczynka, waży już 1715 g :D Z terminu ostatniej miesiączki wychodzi 29 tydzień i 3 dzień, natomiast z usg 31 tydz. i 1 dzień . Piękna buźka :D chyba do tatusia podobna :)

Alabamka ja mam to samo, w ostatnim czasie odrzuciłam taką długą poduszkę z która spałam między nogami. Na co dzień siedzę z nogami złączonymi, kolana razem, to samo podczas snu i obracania z boku na bok przez plecy, kolana mam razem też przy wychodzeniu z łóżka i muszę powiedzieć, że odczuwam mniejszy ból. Podczas chodzenia staram się stawiać stopy jedna za drugą jak modelki na wybiegu, co by nie dochodziło do tego rozejścia.

Do góry