reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Bar bra a jak skurcze? Dostalas cos na to do domu? Czy Ty mialas tyylko z szyjka problemy? Ja wlasnie dostalam ostatnia kroplowke i pewnie do poludnia bedzie kapac. Chyba dzis sie pomodle zeby jutro nie wyszly juz zadne skurcze. Boziu,jakbym chciala juz do domu :(

reklama
A wracając do tematu czy któraś z was miała skróconą szyjkę macicy? w 32tc?
Ja przy drugiej ciąży miałam skrocona od 21 tc

Mloda- tak to juz z facetami bywa:p teraz to zapewne skorzystasz za miesiac [emoji16]

Isia- ja mam zalecenie by w udo wbijac nie w brzuszek. A Ty dlaczego to ustrojstwo bierzesz?

Co do tygodnia ciazy to ja nie wiem jak to jest. Mianowicie:
Ostatnia miesiaczke mialam 28/29.05. (Cykl 30 dniowy)
Wg I USG termin mam na 11.03
A termin wg ostatniego USG na 25.02 czyli 32 tydz.
Ale ogolnie cos pomiedzy 30-32 tc. [emoji16]
Nie na widzę clexanu... Sama go bralam 3 lata temu przez 3 miesiące. I mojego Kubusia musiałam kloc tym ustrojstwem caly listopad... :\
Bar bra a jak skurcze? Dostalas cos na to do domu? Czy Ty mialas tyylko z szyjka problemy? Ja wlasnie dostalam ostatnia kroplowke i pewnie do poludnia bedzie kapac. Chyba dzis sie pomodle zeby jutro nie wyszly juz zadne skurcze. Boziu,jakbym chciala juz do domu :(
Trzymaj się tam!! Mam nadzieje ze jutro juz się nic nie będzie działo...

Volka po fernoterolu dali mi adalat i po nim miałam biegunkę ale skurcze ustały do domu dostalam spazmoline ale nie biorę jej biorę duphaston tardyferon magnez swoje witaminy glob dowcipne i na razie tyle oraz kontroluje skurcze jak będę u lekarza to obgadamy to co oni mi przepisali i co dalej jak leże to jest ok dziś miałam 2 skurcze a już niedługo koniec dnia :)
Szyjka na koniec ok bo z 1 cm ma 2 cm :)

Volka mi na ktg zawsze jakiś jeden skurcz się pojawił i mowili że może tak być. Ważne jak się czujesz. Ja intuicyjnie wiedzialam że coś jest nie tak.
Bursztynek wizyte mam dopiero 30 stycznia i wtedy usg.
Ja to się czasem tak czuje jakbym wogole w ciąży nie była. Ostatnio nawet w lustrze wystraszylam się swojego brzucha. Ale czasem bywa tak że chodzę jak słoń i ledwo z łóżka wstaje.

BarBra nie wiem jak to jest ale.mi lekarz mówił że szyjka się nie wydłuża jak sie skróci. ...i mnie adalatem leczyli na początku jeden dzień ale procz tego że mialam ból nerki nic mi nie pomógł.

Bursztynek, nie martw się tym clexane. Faktycznie masz za wysokie wartości D-dimerow i fibrynogenu, wiec lepiej zapobiegać niż leczyć jakas zakrzepicę czy zator płucny.. A to najniższa dawka jaka dostałaś, wiec bez obaw. Jesli będziesz robić sobie sama iniekcje, to mogę Ci tylko doradzić ze jesli chcesz uniknąć gigantycznych siniaków, to rób iniekcje bardzo, baaaaardzo, baaaaaaaaardzo wolno, nawet 1-2 minuty. Zminimalizujesz tym sposobem powstawanie siniaków :)
Jesli ktoś Ci bedzie robił zastrzyki, to oprócz uda polecam jeszcze ramiona. Chyba ze masz tam za mało tkanki tłuszczowej albo bedzie Cię wyjątkowo bolało, to śmiało celuj w uda :)

Ale paskudy jesteście! Jak można tyle pisać?! 20 stron w jeden dzień?
Melduje się z domu :-D jakieś 700 km mam za sobą, ma szczęście w charakterze pasażera bo jako kierowca bym się zapłakała chyba... Na szczęście brzuch mi w jeździe nie przeszkadza, wiec obyło się bez zbędnych postoi, nie mniej jednak 10h w aucie... Zazdroszczę wszystkim większościowym ślązaczkom i innym południowkom ze macie tak blisko w góry ;-)

Isia pytałaś kilkadziesiąt str temu o termy. Owszem byłam, nie mam żadnych przeciwwskazań lekarskich, wiec czemu miałabym sobie odmówić ;-) ale szczerze powiem że jak dla mnie przereklamowane i zbyt tloczne... Powaga wchodząc nie widzi się basenu tylko tysiace tloczacych się ludzi. Woda fajna, ciepła jak w wannie, możliwość wyplyniecia na zewnątrz przy kilkunastustopniowym mrozie ciekawa, ale nie ciągnie mnie żeby kiedykolwiek tam wrócić

Barbra welcome home :-D ciesze się ze wreszcie poscili cie wolno i najważniejsze że w dwupaku!! Odpoczywajcie!

Volka przykro mi ze teraz na ciebie wypadła szpitalna wyliczanka :-( ale lepiej dmuchać na zimne w skurczowych sprawach. Domowym armageddonem się nie przejmuj, nauczą się ogarniać go bez ciebie jak nie będą mieli wyjścia, a ty chłoń leki i odpoczywaj!

Nad zakupem szumisia zastanawialabym się gdyby jego cena oscylowala wokół 50 zł, a jego prawdziwa cena jest dla mnie irracjonalna i nie do przyjęcia, wiec kupować nie mam zamiaru :p

Przepraszam ze tak wybiórczo, resztę marcowek pozdrawiam i obiecuje być bardziej na bieżąco!

A ja nienawidzę jeździć jako pasażer.. :no2: jestem bardziej zmęczona jak wysiadam niż jako kierowca.. ale u nas zawsze w tym temacie role były odwrócone.. Ja uwielbiałam zawsze prowadzić, i nadal uwielbiam.. w tym roku minie 18 lat jak mam prawo jazdy.. walczyłam o nie ostro a mój tato nie zgadzał się na nie bo jak twierdził "jeszcze jesteś za głupia".. i tak dopiero na 20 urodziny dostałam kasę na kurs.Ale wcześniej 2 lata tato mnie uczył jeździć a to kierowca niedościgniony.. był kierowcą straży pożarnej :)
A mój mąż robił prawo jazdy jak byłam w ciąży z Olim.. bo przecież ktoś musiał mnie na porodówkę zawieść.. ;-) ;)ostatecznie tak był w szoku, że mój tato prowadził, mało tego tato też był w szoku i jechał w kurtce na ryby (czyt. marna) i na dodatek bez dokumentów.. :-D Sama bym się lepiej zawiozła..
Moja mama zrobiła prawo jazdy w wieku 55 lat. Ale rzadko z nią jeżdżę.. :-p
Jak gdzieś jedziemy dalej.. np nad morze.. to tylko ja prowadzę.. :-p Ostatnio do Wrocławia.. ja prowadzę wszędzie i zawsze. Owszem raźniej się czuję jak (w taką pogodę śnieżną jaką mamy teraz) mąż siedzi obok ale żebym dała radę jechać jako pasażer musiałabym wsiąść z tyłu i zamknąć oczy chyba... :oo2:

reklama
Mój mówił że jest to możliwe przy relaksacji macicy
Coś mnie na spanie bierze i po wczorajszej tab wzięłam to co mój gin mi napisał i jest super nic nie szczypie :)

Do góry