reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Agiszonek, my zazwyczaj ananasa w lidlu kupujemy. Ale o tej porze juz wszystko zamknięte... Oprócz tesco :) tylko nie wiem czy dobre ananasy tam maja ;)
Fanti a to za godzinę czy 45 min? I rozumiem, ze to indywidualna nauka? U Zuzki 350 zł/45 min/8 zajęć... My na szczęście nie płacimy kokosów za zajecia dodatkowe ale te 350 zł to mało nie jest :/

reklama
Bursztynek, jesteś drobna.... Prawda? Pewnie dlatego w uda Ci kazali to wbijać... Bo ja sie wbijam w sam tłuszczyk i naprawdę nic nie czuje ;) tzn jak wbijam w prawa stronę brzucha to mnie boli a w lewa nic :) wiec wbijam ciagle w lewa stronę...
Biorę clexane z powodu tych moich poronień. Niby nie wyszło mi nic, ze miałam cos nie tak z krzepliwością ale lepiej brac niz nie brac. Jak to powiedziała moja lekarka ona z doświadczenia zawsze daje clexane i wieczorem biorę acard jeszcze....

Nailie pilam sok rozcieczony wczoraj caly dzień i codziennie jabłka wcinam
Butsztynek ja mialam 27.05ostatnia miesiączkę i tez mam tak rozbieżne terminy. Mij Adaś 12 grudnia wazyl 1140. Ciekawe ile teraz....ale czuje ze się powiekszyl bo w brzuchu mam 4 cm więcej
U nas Zuza 1150 wazyla 7.12 wiec Adas zapewne tez juz spory chlop! Kiedy masz wizyte?

Fanti- a te 50zl +7 wstep to za kazdym razem? Za kazda godzine? Czy jak?

Bursztynek ja OM miałam 1 czerwca a 22 grudnia bobas miał 1500 gram.... Ciekawe ile teraz ma.... Za tydzien w środę mam wizytę to sie dowiem. Miałam w tym tyg miec badane przepływy ale moja lekarka jest na L4 grypa ją podobno dopadła jak diabli... Ciekawe czy w przyszłym tyg nie bedzie juz za późno na to? :/

Bursztynek, jesteś drobna.... Prawda? Pewnie dlatego w uda Ci kazali to wbijać... Bo ja sie wbijam w sam tłuszczyk i naprawdę nic nie czuje ;) tzn jak wbijam w prawa stronę brzucha to mnie boli a w lewa nic :) wiec wbijam ciagle w lewa stronę...
Biorę clexane z powodu tych moich poronień. Niby nie wyszło mi nic, ze miałam cos nie tak z krzepliwością ale lepiej brac niz nie brac. Jak to powiedziała moja lekarka ona z doświadczenia zawsze daje clexane i wieczorem biorę acard jeszcze....
No cos tam jeszcze drobna jestem [emoji12]

Czyli mowisz, ze mimo, ze wyniki mialas calkiem spoko to i tak to bierzesz?
Ja wczesniej -2 lata temu- tez poronilam.

Nie chcialabym dostac jakiegos krwotoku czy cos... Badz zaszkodzic Zuzi....

To jest cena za jedno wejście 50z lekcja 50 min ł+7zł wejście na basen +1zł za szatnie. A dojazd z obie strony 50 km. Troszkę to jest cenowo.

Cien u nas -12 i sniegu zero ;)

Grandiflora skoro lekarz mowi ze jest ok przy takich objawach to moze taki urok ciazy ;) moj na skurcze na tym etapie twierdzil ze macica ma juz prawo sobie cwiczyc przed porodem, ale to wiadomo kazdy przypadek moze byc inny. I jeszcze mowil ze trzeba wyeliminowac czynniki ktore prowadza do skurczy itp, i w ten sposob spedzam wiekszosc dnia lezac:/ dzis chwile pochodzilam i teraz caly brzuch twardy i bolesny, az nie moge sie doczekac marca, tak mam dosyc tej niemocy, nic nie porobie bo zaraz musze sie polozyc :baffled: w 1 ciazy bylo zupelnie inaczej, smigalam do końca.

Nailie ja jeż słabiej się czuję niż w pierwszej ciąży. Wtedy wszystkie galerie były moje ;) Potrafiłam po kilka godzin na zakupach spędzić albo na spacerach. Teraz byle wyjście urasta do wyzwania. Po schodach ledwo się toczę, czasem i ze 3 razy odpoczywam zanim na nasze 2-gie piętro dotrę.

Volka trzymam kciuki za rychłe wyjście ze szpitala :)

Jak rodziłam Hanię to dzieci mogły wchodzić na oddział.

Mnie kregoslup wysiada na wysokosci lopatek dodatkowo jak troche posoedze to pod piersiami mnie jakby ktos paskiem sciskal.Macie tez tak ?

Lewusek mnie też tak ciśnie, czasem trudno oddychać.

To jest cena za jedno wejście 50z lekcja 50 min ł+7zł wejście na basen +1zł za szatnie. A dojazd z obie strony 50 km. Troszkę to jest cenowo.

Fanti ja podobnie płaciłam ostatnio. Ale jak dobry trener to warto.

reklama
ja na początku jak się wprowadziłam z mężem do siebie to marzłam ,bo u mamy zawsze było po 23 minimum w domu,a u nas 21 zima ... teraz juz się przyzwyczaiłam i u rodziców za gorąco. A u teściów przed wczoraj mieliśmy w pokoju co śpimy 18 w nocy i tak nam zimno było ,że chyba pierwszy raz w takiej temperaturze spałam .

Mojej bratowej wczoraj przyszło 1500 zł do dopłaty za zeszły rok. Tak się zdenerwowała, bo mówi ,że grzała tylko nad ranem zanim powstają z łóżek i pod wieczór przed snem a tak to nie i taka kwota. Ja to aż się boje jak u mnie będzie.

Serduszko wszystkiego najlepszego dla synka ;)

Monikas 91 ja w pierwszej ciąży skrócona szyjkę miałam od 20 tygodnia ciąży.

Do góry