reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Agiszonek, my zazwyczaj ananasa w lidlu kupujemy. Ale o tej porze juz wszystko zamknięte... Oprócz tesco :) tylko nie wiem czy dobre ananasy tam maja ;)
Fanti a to za godzinę czy 45 min? I rozumiem, ze to indywidualna nauka? U Zuzki 350 zł/45 min/8 zajęć... My na szczęście nie płacimy kokosów za zajecia dodatkowe ale te 350 zł to mało nie jest :/

reklama
Bursztynek, jesteś drobna.... Prawda? Pewnie dlatego w uda Ci kazali to wbijać... Bo ja sie wbijam w sam tłuszczyk i naprawdę nic nie czuje ;) tzn jak wbijam w prawa stronę brzucha to mnie boli a w lewa nic :) wiec wbijam ciagle w lewa stronę...
Biorę clexane z powodu tych moich poronień. Niby nie wyszło mi nic, ze miałam cos nie tak z krzepliwością ale lepiej brac niz nie brac. Jak to powiedziała moja lekarka ona z doświadczenia zawsze daje clexane i wieczorem biorę acard jeszcze....

Nailie pilam sok rozcieczony wczoraj caly dzień i codziennie jabłka wcinam
Butsztynek ja mialam 27.05ostatnia miesiączkę i tez mam tak rozbieżne terminy. Mij Adaś 12 grudnia wazyl 1140. Ciekawe ile teraz....ale czuje ze się powiekszyl bo w brzuchu mam 4 cm więcej
U nas Zuza 1150 wazyla 7.12 wiec Adas zapewne tez juz spory chlop! Kiedy masz wizyte?

Fanti- a te 50zl +7 wstep to za kazdym razem? Za kazda godzine? Czy jak?

Bursztynek ja OM miałam 1 czerwca a 22 grudnia bobas miał 1500 gram.... Ciekawe ile teraz ma.... Za tydzien w środę mam wizytę to sie dowiem. Miałam w tym tyg miec badane przepływy ale moja lekarka jest na L4 grypa ją podobno dopadła jak diabli... Ciekawe czy w przyszłym tyg nie bedzie juz za późno na to? :/

Bursztynek, jesteś drobna.... Prawda? Pewnie dlatego w uda Ci kazali to wbijać... Bo ja sie wbijam w sam tłuszczyk i naprawdę nic nie czuje ;) tzn jak wbijam w prawa stronę brzucha to mnie boli a w lewa nic :) wiec wbijam ciagle w lewa stronę...
Biorę clexane z powodu tych moich poronień. Niby nie wyszło mi nic, ze miałam cos nie tak z krzepliwością ale lepiej brac niz nie brac. Jak to powiedziała moja lekarka ona z doświadczenia zawsze daje clexane i wieczorem biorę acard jeszcze....
No cos tam jeszcze drobna jestem [emoji12]

Czyli mowisz, ze mimo, ze wyniki mialas calkiem spoko to i tak to bierzesz?
Ja wczesniej -2 lata temu- tez poronilam.

Nie chcialabym dostac jakiegos krwotoku czy cos... Badz zaszkodzic Zuzi....

To jest cena za jedno wejście 50z lekcja 50 min ł+7zł wejście na basen +1zł za szatnie. A dojazd z obie strony 50 km. Troszkę to jest cenowo.

Cien u nas -12 i sniegu zero ;)

Grandiflora skoro lekarz mowi ze jest ok przy takich objawach to moze taki urok ciazy ;) moj na skurcze na tym etapie twierdzil ze macica ma juz prawo sobie cwiczyc przed porodem, ale to wiadomo kazdy przypadek moze byc inny. I jeszcze mowil ze trzeba wyeliminowac czynniki ktore prowadza do skurczy itp, i w ten sposob spedzam wiekszosc dnia lezac:/ dzis chwile pochodzilam i teraz caly brzuch twardy i bolesny, az nie moge sie doczekac marca, tak mam dosyc tej niemocy, nic nie porobie bo zaraz musze sie polozyc :baffled: w 1 ciazy bylo zupelnie inaczej, smigalam do końca.

Nailie ja jeż słabiej się czuję niż w pierwszej ciąży. Wtedy wszystkie galerie były moje ;) Potrafiłam po kilka godzin na zakupach spędzić albo na spacerach. Teraz byle wyjście urasta do wyzwania. Po schodach ledwo się toczę, czasem i ze 3 razy odpoczywam zanim na nasze 2-gie piętro dotrę.

Volka trzymam kciuki za rychłe wyjście ze szpitala :)

Jak rodziłam Hanię to dzieci mogły wchodzić na oddział.

Mnie kregoslup wysiada na wysokosci lopatek dodatkowo jak troche posoedze to pod piersiami mnie jakby ktos paskiem sciskal.Macie tez tak ?

Lewusek mnie też tak ciśnie, czasem trudno oddychać.

To jest cena za jedno wejście 50z lekcja 50 min ł+7zł wejście na basen +1zł za szatnie. A dojazd z obie strony 50 km. Troszkę to jest cenowo.

Fanti ja podobnie płaciłam ostatnio. Ale jak dobry trener to warto.

reklama
ja na początku jak się wprowadziłam z mężem do siebie to marzłam ,bo u mamy zawsze było po 23 minimum w domu,a u nas 21 zima ... teraz juz się przyzwyczaiłam i u rodziców za gorąco. A u teściów przed wczoraj mieliśmy w pokoju co śpimy 18 w nocy i tak nam zimno było ,że chyba pierwszy raz w takiej temperaturze spałam .

Mojej bratowej wczoraj przyszło 1500 zł do dopłaty za zeszły rok. Tak się zdenerwowała, bo mówi ,że grzała tylko nad ranem zanim powstają z łóżek i pod wieczór przed snem a tak to nie i taka kwota. Ja to aż się boje jak u mnie będzie.

Serduszko wszystkiego najlepszego dla synka ;)

Monikas 91 ja w pierwszej ciąży skrócona szyjkę miałam od 20 tygodnia ciąży.

Do góry