reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Witam sie i ja po paru dniach .Teraz Was nadrobilam.
Zwlekam sie z lozka dopiero .Rano wyslakam corke do szkoly meza do pracy i spowrotem wyladowalam w lozku .Obiad mam wiec co mi tam :)
Bar Bra super wiesci.
Moj synuś wczoraj caly dzien szalal .Dzis juz tez czuje nozki jak kopia :)
Ja dzis mam plan na pranie ubranek i pieluszek dla malego.
U nas mrozik slaby -1 troche sniegu ale pewnie niedlugo stopn ieje. Niewiem jak u Was ale ja juz mam lekkie stresy jak pomysle o porodzie . Wiem co mnie czeka a w dodatku jeszcze na obczyznie.

Hej laski!
Barbra cudowna wiadomosc ! :*
Grzesiowi sie juz znudzilo to samo lozko i szpitalne jedzenie :D
Ja jeszcze w lozku ale pomalu trzeba sie zebrac i ogarnac :)

Malego zawsze czulam strasznir nisko a teraz od okolo tygodnia chyba zwariowal, jest nadaktywny strasznie kopie, rozpycha sie i chyba sie poprzecznie ulozyl albo na jakos super rozkraczone nogi bo teraz codziennie go czuje bo obu stronach brzucha na rowno :) Tak daje popalic, ze momentami az boli brzuch.
I dlatego jak ktos mi mowi o porodzie to zaczynam sie bac bo to juz nie jest taka mala fasolka w srodku ! Tylko gigancior :p
No i tak jak Lewusek, na obczyznie najbardziej boje sie o jezyk, ze czegos waznego nie zrozumiem albo cos.. no ale nie ma co sie zamartwiac bo urodzic musze.
Jeszcze do pracy ten tydzien i nastepny i wolne !!! Alez to szybko zleci mam nadzieje :D
I jednak umowilam sie do fryzjerki na minimalne rozjasnienie wlosow i zrobienie na nich normalnego naturalnego brazu a nie takiego co mam teraz na glowie bo to zadnego koloru nie przypomina :D no i oczywiscie troszke podciac i pocieniowac. Ale wizyta dopiero jak skoncze prace 26 stycznia :p
A jutro do poloznej ide ale pewnie bez szalu bedzie wizyta :)

Witam się w nowym roku :-)

Bar Bra super wiadomość, teraz będziesz mogła wypocząć w domku przed porodem :-)
Volka trzymam kciuki żebys szybko wyszła ze szpitala, synek juz spory :-)
Ja też łącze się w bólu z niewyspanymi, juz taka duża jestem, że nie mam jak się ułożyć w nocy. A teraz spać nie ma jak bo synek tez zabkuje, ledwo wyszły mi wszystkie 4 a już cierpi przez 3.
U mnie jest teraz siostra z mężem na kilka dni i pomaga mi posegregować ciuszki dla synka po Bartusiu a sporo tego jest :-)
Lewusek ja też się już stresuje jak pomyślę o porodzie, tym bardziej że pierwszy miałam wywoływany przez złe ciśnienie i teraz boje się czy będę w stanie określić czy juz czas jechać do szpitala :-)

Bar gratulacje! W koncu sie doczekalas :) e
Jak dlugo w ogole lezalas? bo u nas podobno jest tak,ze 13 dni refunduje nfz i wyposuja tak czy siak po 13 dobach a jak cos sie dzieje po wypisie w domu to znowu sie wracA. Ja koncze zaraz druga kroplowke z fenoterolem,zrobia ktg i jak nie wyjda skurcze to chhba dadza juz tabletki. Wtedy modlic sie zeby dzialaly tabletki i zeby po nich tez nie bylo skurczy.

Volka będzie dobrze
Barbra no w koncu kochana, a teraz masz sie oszczedzac!!!
U mnie noc tez straszna, a o 5 musialam wstac bo do pracy. Ale pracy nie ma wiec sobie siedzimy i gadamy

reklama
Hej laski!
Barbra cudowna wiadomosc ! :*
Grzesiowi sie juz znudzilo to samo lozko i szpitalne jedzenie :D
Ja jeszcze w lozku ale pomalu trzeba sie zebrac i ogarnac :)

Malego zawsze czulam strasznir nisko a teraz od okolo tygodnia chyba zwariowal, jest nadaktywny strasznie kopie, rozpycha sie i chyba sie poprzecznie ulozyl albo na jakos super rozkraczone nogi bo teraz codziennie go czuje bo obu stronach brzucha na rowno :) Tak daje popalic, ze momentami az boli brzuch.
I dlatego jak ktos mi mowi o porodzie to zaczynam sie bac bo to juz nie jest taka mala fasolka w srodku ! Tylko gigancior :p
No i tak jak Lewusek, na obczyznie najbardziej boje sie o jezyk, ze czegos waznego nie zrozumiem albo cos.. no ale nie ma co sie zamartwiac bo urodzic musze.
Jeszcze do pracy ten tydzien i nastepny i wolne !!! Alez to szybko zleci mam nadzieje :D
I jednak umowilam sie do fryzjerki na minimalne rozjasnienie wlosow i zrobienie na nich normalnego naturalnego brazu a nie takiego co mam teraz na glowie bo to zadnego koloru nie przypomina :D no i oczywiscie troszke podciac i pocieniowac. Ale wizyta dopiero jak skoncze prace 26 stycznia :p
A jutro do poloznej ide ale pewnie bez szalu bedzie wizyta :)

Jest jeden plus ze mozemy sobie klnąc i narzekac po polsku bo i taknie zrozumieja hehe

Do góry