reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Hej dziewczyny :)

Ja dzisiaj w końcu znowu coś kupiłam dla Antosia :D Dużo rzeczy dostałam od cioci, a teraz pokupowałam trochę nowych, żeby na wyjścia różne były :) W sumie to odkupiłam, bo znalazłam ogłoszenie na olx i pojechałam zobaczyć ubranka - Pani sprzedawała bo podostawała dużo za małych już na jej synka, albo podwójnych wiec skorzystałam z okazji i za niewielką kwotę pokupować nowe ubranka :) ( postaram się zrobić zdjęcia i w odpowiednim wątku wstawić)

Moje auto od razu poczuło ujemne temperatury, bo się zbuntowało i nie odpaliło :p Nie jeździłam nim ponad tydzień, bo przez Święta woziłam męża jego autem. Na szczęście tata mnie poratował swoim autem i akumulatorem też już się zajął :D

Fanti nie każda mama jest taka jak Ty, ja znam wiele takich, które zapisują dzieci na dodatkowe zajęcia po to, żeby mieć czas dla siebie. I nie sprawdzają co się na takich zajęciach dzieje. Ja sobie życzę, żeby też tak mocno uczestniczyć w życiu mojego syna :D Z resztą czytając na wątku zakupowym to Ty mama zapobiegliwa, zawsze na niepogodę przygotowana :D A to też nie każda o tym myśli, bo wszystko zajmuje miejsce w wózku :D

Serduszko życzę dużo zdrówka dla synka i wytrwałości dla Ciebie i oby kolejny rok przyniósł dużo dobrych wiadomość :)

Ja też planuję wanienkę kupić, wiaderka oglądałam tylko na filmikach. Stelaż pod wanienkę znalazłam on olx i właśnie najprawdopodobniej jutro po niego jadę :) A wanienkę kupię nową :D

BarBra dobrze, że już masz krążek założony. Obyś teraz do domu wyszła :)

reklama
Barbra dobre wieści ;D może niedługo Cię wypuszczą &&&
Serduszko współczuję synkowi tych chorób, a Tobie życzę wytrwałości.
Mi też podoba się ta wanien ka z Ikei, ale wydaje mi się malutka, dlatego zakupię zwykłą jaką miałam przy synku.
Też muszę kupić ze 2 biustonosze do karmienia. Jak szłam do porodu z synkiem to miałam miseczkę B, jak wychodziłam to miałam już D :-D także teraz kupię na pewno o rozmiar większy niż mam teraz.
U mnie położna środowiskowa była bardzo fajna. Kroczę owszem oglądała, ale sama ją o to poprosiłam, bo zrobił mi się obrzęk po szwie i bałam się czy wszystko ok. Była u mnie chyba ze 4 razy.
Ja już zakupiłam Piccolo na Sylwestra z Polsatem :biggrin2:

Chrobek ja mam po synku taki misiowy kombinezon w rozm 62. Chcialam kupic jeszcze 56 bo Kubus mimo ze byl duzy to w 62 sie topil, ale szkoda mi kasy na mniejszy kombinezon;)

Manka_tk ja takie skurcze mialam przez kilka nocy:/ potem caly dzien noga bolala. Na szczescie magnez pomogl:)

aliaolio zaslonki sliczne! I jakie ladne lozko:)

Aliaolio ja mam to samo ze sprzątaniem jak mają być goście, dziś od rana ze tak powiem na szmatach jeżdżę ;) chociaż to jakaś motywacja, bo sprzątać nie lubię strasznie.piekne te zasłony

Barbara tylko patrzeć jak będziesz wracała do domu, zobaczysz

Serduszko z niezłym zestawem u synka musicie walczyć :no:

Chrobek ja mam jeden cienszy kombinezon na 56 z hm, ale oni tam mają zaniżone rozmiarowki, jest jak normalne 62. Tak to mam taki zimowy 0-6, ale wydaje mi się ze raczej z niego nie skorzystamy, jak mam rodzic w 2 połowie marca

Ona zdrówka ;)

Edit oby szybko się skończył ten remont :tak:

Fanti dobrze ze się wyjaśniło z tymi piórami.

Co do wanienki to mi się najwygodniej kapalo jak stala w dużej wannie, przenoszenie całej wanienki z wodą było nie na moje siły, plus wizja zalania wszystkiego, oj nie :p

Co do stanika to mam dylemat, bo teraz noszę rozmiar większy, poprzednio urosłam po porodzie o jeszcze jeden rozmiar, ale przygoda z karmieniem trwała krótko, także nie zdążyłam nawet zainwestować w większy.

Ja planuje sylwestra w rozjazdach, będę w Krakowie, Wrocławiu i skąd tam jeszcze będą w tv relacjonować... piccolo tez zakupione :D a poważnie to niewiele mi się chcę robić, znajomi jeszcze pytali dziś co robimy, wiec nie wiem czynię będzie grupowego oglądania tv i grania w makao :sorry: a jak nie to będzie piżama party z Lalki, bo nie mamy komu jej sprzedać i tak i tak :p

Ja dziś się obudziłam przed 5 z okropnym bólem zęba, na szczęście udało mi się zasnąć i spałam do 10... teraz bez paracetamolu się nie obyło, tak mnie znów bolał :baffled: chyba wyjścia nie będzie i po nowym roku będzie trzeba odwiedzić dentystę :(

My chyba w wiekszosci w rozjazdach he he .
Staly punkt wieczoru PICCOLO :)
Ja czekam na mojego az z pracy wroci i juz nerwy mam bo zamiast go wczesniej puscic to trzymaja maxymalnie a jeszcze na 2 w nocy musza isc bo inwentura jest i wymyslili sobie 4 grupy a moj jest w tej trzeciej akurat .
Co roku rano w sylwestra sami faceci szli na 6 rano i do 14 bylo po a teraz cyrki jak niewiem.
Niemcy mam wrazenie maja ciezkie myslenie:)

No to szaleństwo wśród marcówek w sylwestra.
My też w domu siedzimy. Mąż do 19 pracuje jutro więc przyjedzie ok 21 dopiero. Z Olim jakiś wystrój zrobimy balony już są jutro on ma malować wielki plakat z nowym rokiem. Koreczki zrobimy i jakaś sałatkę i z głowy. Szampan się chłodzi. A w zeszłym roku o tej porze właśnie skończyliśmy stroić salę na sylwestra na 100 ludzi. Stoły ustawiałam z mężem i nakrywałam całość. W tym roku z racji ciąży mnie wykluczyli. Choć zaproszenie mieliśmy żeby iść tam. No tak ale od początku bo ja przecież jestem w zarządzie rady zespołu szkół i organizujemy już 3 raz sylwestra. Kasa idzie potem na szkołę i dzieciaki. W zeszłym roku mogliśmy kupić wszystkie nagrody do świadectw zrobić bal karnawałowy dla dzieci z poczęstunkiem i jeszcze sponsorowac nagrody na różne konkursy.

reklama
U nad sylwester też przed tv... Z tym ze ja nawet picolo sie nie napije bo nie lubię... Może na kakao się skusze :-)

Cień akurat z padaczka sobie radzimy ataki są rzadko na szczęście,bardziej nam dokuczają skutki uboczne działania leków. A zapalenie opon mózgowych najprawdopodobniej pneumokokowe. Niestety Kuba w święta wielkanocne trafił do szpitala a wtedy bakteriologia nie pracowala wiec nie bylo jak zbadać plynu mózgowo rdzeniowego. Takze nie znamy bakterii ktoś wywolala zapalenie opon....

Co do kombinezonow mam 3 i w tym mam dwa na 62 a jeden na 56. Ale mysle ze ten mniejszy nie będzie używany bo Kuba się urodził duży. Mial 60 cm.

Lewusek oj tak Niemcy maja ciężkie myślenie hehe... Mój w domu do 4 stycznia...

A ja się zdrzemnęłam chwilkę. Nospa poszla znów w ruch bo skurcze mnie postraszyly znów... Teraz zmieniliśmy sie z mężem. On śpi a ja mam oko na Kubusia... Podziergam sobie troche :-) póki się bawi

Ostatnia edycja:
Do góry