reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Cień mnie we wczesnej ciąży też brzuch bardzo bolał i macica się strasznie spinała, aż do szpitala trafiłam, właśnie 5-6 tydzień. Też było za wcześnie żeby oceniać i był tylko pęcherzyk widoczny, nie dawali wielkich szans... I kazali czekać :) pociesz ją troszkę, że może tak być i też później być dobrze:)

reklama
My sylwestra u znajomych spędzamy, którym się dziecko w sierpniu urodziło. Bez szaleństw, no może Picollo:D zrobię sałatkę z gyrosem, i tak tylko 4 dorosłych nas będzie, bo w sumie to 6 :p z moim brzuszkiem i ich maluszkiem:D spojenie nadal boli, ale jak więcej leżę to nie jest źle...

Barbra super, że masz już krążek :)
My też w tym roku w domu jesteśmy, M wróci jutro do domu po godz 20... i trzy dni razem będziemy :) a za tydzień wypad do Zakopca!!!! Już nie mogę się doczekać hihi

Fanti pytałaś się o octenisept :) on jest super jeżeli chodzi o wszelkiego typu rany. I co najważniejsze nie szczypie i ma długą datę ważności po otwarciu ;)

Z tego co kojarze to osceniseptu bedziemy używac do rany po ewentualnym nacięciu krocza ( pisze ewentualnym bo mnie pocięli tylko przy starszym synku przy młodszym juz nie było takiej potrzeby i nie ukrywam że mam nadzieje że i tym razem obedzie sie bez szwów TAM)
Siostra go miała i bardzo sobie chwaliła...

Edit dzieki za pamięć. Wizyta poszla dobrze. Szyjka wygląda tak jak ostatnio wiec nie ma obaw raczej. Dzis byłam z kolezanka na spacerku, dawno już nie bylam gdzieś z dzieckiem a bez męża ;)

No i po wizycie, jeżeli mogę to tak nazwać. Nie było usg. Sama wizyta trwała może 2 min., więcej czasu spędziłam u położnej niż w gabinecie lekarskim.
Potem pojechałam z rodzicami na herbatkę do babci, i na małe zakupy. Na sylwestra idziemy jednak do rodziców m (chociaż ich nie będzie, tylko jego rodzeństwo z partnerami). Zapowiedziałam, że max. do 1 posiedzimy i do domu.

Ja mam najzwyklejszą wanienkę, jeszcze po Emi. Zostawiłam, bo stwierdziłam, że szkoda wyrzucać a w b.dobrym stanie jest.
Też mam smoczki z aventu, moje dziecię akurat smoczkowe, więc zobaczymy czy Tosia też będzie. Akurat u nas po 2 urodzinach Emka z niego zrezygnowała. Teraz mówi, że jest be. Mi się podobają małe dzieci ze smoczkami. Wyglądają tak słodko :rofl2:
Ja ostatnią miesiączkę miałam 24.05 i termin na 02.03.
Dzisiaj nastawiłam pierwsze pranie, jutro pójdzie pewno drugie i potem pomalutku będę prasowała. Piorę w loveli, w mleczku do prania. Dostałam próbki i akurat na początek starczy.
Kombinezon mam na 56.

Ja mam dziś leniwy dzień pod względem że nie mam ochoty na żadne wizyty :/ mały mi chyba na kręgosłup naciska bo coś mnie boli :( a krążka już prawie nie czuje
Gratulacje wszystkich udanych wizyt :)

reklama
Barbra super, ze nie czujesz juz krążka :) tzn ze dobrze 'tam' siedzi hihi
Izik a dlaczego wizyta taka krótka?
Serduszko dokładnie octenisept nadaje sie na krocze lub na ranę po CC... Mozna używać go tez do pępka lub potem na wszelkie skaleczenia nawet :)

A ja wreszcie dzisiaj sie zmusiłam i napisałam prace na uczelnie nt przemocy i różnicach dot. płci.... Wreszcie bo zaczęłam ją pisać na poczatku grudnia hihi

Do góry