reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Cień mnie we wczesnej ciąży też brzuch bardzo bolał i macica się strasznie spinała, aż do szpitala trafiłam, właśnie 5-6 tydzień. Też było za wcześnie żeby oceniać i był tylko pęcherzyk widoczny, nie dawali wielkich szans... I kazali czekać :) pociesz ją troszkę, że może tak być i też później być dobrze:)

reklama
My sylwestra u znajomych spędzamy, którym się dziecko w sierpniu urodziło. Bez szaleństw, no może Picollo:D zrobię sałatkę z gyrosem, i tak tylko 4 dorosłych nas będzie, bo w sumie to 6 :p z moim brzuszkiem i ich maluszkiem:D spojenie nadal boli, ale jak więcej leżę to nie jest źle...

Barbra super, że masz już krążek :)
My też w tym roku w domu jesteśmy, M wróci jutro do domu po godz 20... i trzy dni razem będziemy :) a za tydzień wypad do Zakopca!!!! Już nie mogę się doczekać hihi

Fanti pytałaś się o octenisept :) on jest super jeżeli chodzi o wszelkiego typu rany. I co najważniejsze nie szczypie i ma długą datę ważności po otwarciu ;)

Z tego co kojarze to osceniseptu bedziemy używac do rany po ewentualnym nacięciu krocza ( pisze ewentualnym bo mnie pocięli tylko przy starszym synku przy młodszym juz nie było takiej potrzeby i nie ukrywam że mam nadzieje że i tym razem obedzie sie bez szwów TAM)
Siostra go miała i bardzo sobie chwaliła...

Edit dzieki za pamięć. Wizyta poszla dobrze. Szyjka wygląda tak jak ostatnio wiec nie ma obaw raczej. Dzis byłam z kolezanka na spacerku, dawno już nie bylam gdzieś z dzieckiem a bez męża ;)

No i po wizycie, jeżeli mogę to tak nazwać. Nie było usg. Sama wizyta trwała może 2 min., więcej czasu spędziłam u położnej niż w gabinecie lekarskim.
Potem pojechałam z rodzicami na herbatkę do babci, i na małe zakupy. Na sylwestra idziemy jednak do rodziców m (chociaż ich nie będzie, tylko jego rodzeństwo z partnerami). Zapowiedziałam, że max. do 1 posiedzimy i do domu.

Ja mam najzwyklejszą wanienkę, jeszcze po Emi. Zostawiłam, bo stwierdziłam, że szkoda wyrzucać a w b.dobrym stanie jest.
Też mam smoczki z aventu, moje dziecię akurat smoczkowe, więc zobaczymy czy Tosia też będzie. Akurat u nas po 2 urodzinach Emka z niego zrezygnowała. Teraz mówi, że jest be. Mi się podobają małe dzieci ze smoczkami. Wyglądają tak słodko :rofl2:
Ja ostatnią miesiączkę miałam 24.05 i termin na 02.03.
Dzisiaj nastawiłam pierwsze pranie, jutro pójdzie pewno drugie i potem pomalutku będę prasowała. Piorę w loveli, w mleczku do prania. Dostałam próbki i akurat na początek starczy.
Kombinezon mam na 56.

Ja mam dziś leniwy dzień pod względem że nie mam ochoty na żadne wizyty :/ mały mi chyba na kręgosłup naciska bo coś mnie boli :( a krążka już prawie nie czuje
Gratulacje wszystkich udanych wizyt :)

reklama
Barbra super, ze nie czujesz juz krążka :) tzn ze dobrze 'tam' siedzi hihi
Izik a dlaczego wizyta taka krótka?
Serduszko dokładnie octenisept nadaje sie na krocze lub na ranę po CC... Mozna używać go tez do pępka lub potem na wszelkie skaleczenia nawet :)

A ja wreszcie dzisiaj sie zmusiłam i napisałam prace na uczelnie nt przemocy i różnicach dot. płci.... Wreszcie bo zaczęłam ją pisać na poczatku grudnia hihi

Do góry