reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Dzieki dziewczyny. Zasnelam szybko i chyba w nocy juz nie bolało. Tak mam te bole wlasnie przed spaniem zawsze ostatnio. Mąz spi do 14,nie mam co z dziecmi zrobic,wiec pewnie i tak sie juz do zadnego lekarza nie dostane o tej godzinie chyba,ze znow bedzie bolec to pokombinuje i zalatwie tesciowa. Isia to chyba od lekarza zalezy z ta cesarka. Mi moj powiedzial!ze 2 tyg.predzej sprawdzimy jakie duze dziecko i wtedy decyzja czy juz czy jeszcze czekamy,ale mowil,ze nie na tyle dlugo zeby sie akcja skurczowa nie zaczela.

No fanti niestety nie zdaze przed twoja wizytą bo czekam na usg nie ma lekarki na razie a potem dopiero badanie u docenta więc zobaczymy :)
No to głupio będę wyglądała tak się rozbierać z & Ale trudno. Będę rozrywką w ten zimny dzień dla Pani doktor.
Czekam właśnie pod drzwiami. Przede mną weszła też babka w ciąży Ale od razu z mężem weszła i taka radosna Pani doktor słychać. Może to tak trzeba. U mnie mąż na zewnątrz siedzi zawsze. Dziś sama jestem bo mąż po nocy się położył.

Volka- tylko sie nie stresuj tym bolem. Zadzwon jutro do swojej gin. Moze przyjmie Cie choc na moment by sprawdzic czy wszystko ok. Zapewne to nic takiego [emoji6] Trzymam kciuki by szybko przeszlo. [emoji5]️
A co do wyprawki, pochwal sie choc lista na "zakupowym". Ja kompletnie nie mam pojecia co powinnam kupic, a wszedzie pisza rozne rzeczy. Z checia sie zasugeruje :)

Cocosh- a jak u Ciebie z waga? ;p
Ja ostatnie 3 tyg juz troszke spokojniej przybieram. Ok 0,5 kg/tydz. I juz mam 21 kg na + od poczatku ciazy (teraz 31 tydz) ;p Na cale szczescie, plan jest bym "po" wazyla 7-8 kg mniej niz teraz wiec nie jest tak strasznie.

Bursztynek ja to nie wiem bo unikam wagi jak ognia :) ale napewno koło 15-16 już jest. Na początku grudnia było +13. Ja od początku ciąży jadę mniej więcej 0,5 kg na tydzień. :) Nie wiem ile mi zejdzie przy porodzie ale ja widzę, że napewno poszło mi też w biodra, tyłek i uda i będzie kila kilo do zrzucenia spokojnie. Nie widzę, żebym wodę gromadziła teraz a jeśli już to na kilka godzin i rano czy po 2 dniach schodzi. Apetyt też mam mały i nie widzę, żebym jakoś tyła bardzo, raczej teraz brzuszek rośnie.
Tygodniowo według usg jesteśmy tak samo. Według OM ja mam termin na 18.02. ale bardziej się sugeruję USG.
07.01 mam ostatnie USG to dokładne. 14.01 mam echo serca Marysi a 22.01 kontrola u ginekologa i wtedy mam ważenie. Następne wizyty już sobie ustaliłam co 2 tygodnie w lutym.

reklama
Dzien dobry :) ja sie obudziłam o 6 rano, tzn Anka mnie obudziła bo chciała isc na dwór. Rozpalilam w piecu w piwnicy i w dwoch piecach kaflowych, na dole i u gory bo temperatura w nocy spadła mi o 2 stopnie w domu :/ a dzisiaj w nocy podobno ma byc jeszcze zimniej :(
Dostałam wiadomość na fb od mojego M: bardzo Kocham cała Wasza trójkę :)
Fajnie tak :) potem pytał sie jak dzieciaki to mowię mu, ze Zuzka spi a Bartka tez jeszcze dzisiaj nie czułam... Ale teraz juz daje znać o sobie.
Kurcze spojenie znowu mnie boli :/ chyba za dużo chodzenia było wczoraj :(
Mlodamama ja tez biorę czasami nospe, tzn jak wiem ze będę bardzo dużo chodziła i boje sie zeby ,i brzuch nie twardnial.... Ale na szczęście tj raz na 2 tyg i tyle...
Dziewczyny, ktoś juz kupował ubranka z next? Prawda? Chyba Ty Barbra, dobrze kojarze? Na stronie UK sa juz przeceny... Nie wiesz czy u nas tez bedą?
Albo moze ktoś ma jakieś rozeznanie?

Isia ja też śledzę nexta czy będą wyprzedaże na polskiej stronie ale narazie cisza. Dawaj znać proszę jakbyś trafiła bo jeszcze kombinezon muszę kupić na wyjście ze szpitala. Z ciuszków to już tylko 68 i wyżej będę kupować bo dostałam w święta od kumpeli cały wór 56 i 62.

Do góry