reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Bar bra napisz później jak odczuwasz ten korek :p i czY Cię bolało :)
A tak to super ze nie jest aż tak krótka!
A ja nie mam wagi w domu haha i to jest chyba najlepsze co może być :D bo mnie nie kusi żeby na nią wejść

Muszę jechać do pepco bo te pudełka sa strasznie małe :/ WKURZYLAM się!

reklama
Cocosh ja znam tylko opinie kolezanek
I opinie sa pol na pol jedne z nich tylko sie denerwowaly...obecnością a inne mówiły ze były pomocne :)
Ja nigdy nie byłam w Polsce na wizycie położnej ale byłam byłam Irlandii i przez 3 tyg.obserwowałam jak to wyglada i mnie osobiście ta baba wkur*** niesamowicie :p
Odniosłam wrażenie żE ta położna traktuje moją koleżankę jak głupia Polke która nie umie się własnym dzieckiem zająć ;)
Znajoma prowadziła zeszyt gdzie pisała w tabelce ile mala zjadła ml i o której godzinie ja karmi i kiedy kupy robi :D i ta polozna pytała jak ona je czy ulewa o kupy itp i ona jej ten zeszyt podała a ta tekstem ze ONA POWINNA TAKIE RZECZY PAMIĘTAĆ A NIE PISAĆ... drugą rzeczą ubieralam malej niedrapki i one jej spadlaly i się lekko podrapala po buzi... a ta położna zaraz ze czemu ona ma taką buzie podrapana i co jej się stało! i do tej koleżanki ze powinna paznokcie sobie odcinać jak opiekuje się dzieckiem...

Cocosh ja w pierwszej ciazy nie chodzilam i doskonale wiedzialam co robic przy blizniakach. To chyba instykt :p. Teraz poszlam bardziej z ciekawosci,bo myslalam,ze bede rodzic naturalnie no i po to zeby troche pocwiczyc!bo w domu nie mam motywacji :p. Bar Bra super! Bedzie dobrze!

Cocosh skurcze kilkanascie razy dziennie? To niedobrze. Do 10 jest norma. A bierzesz magnez?

Może kilkanaście razy to pzresadziłam :) ale o ile wiem to norma to kilka razy na godzinę a nie na dobę :)
https://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa
"
Ile czasu trwają skurcze przepowiadające?
Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut."

Magnez biorę ale raczej mało. W razie jak pojawia się twardnienia to sobie popijam taki musujący :)

Dzięki dziewczyny za opinię. Ja chyba też odpuszczę w takim razie. Wydaję mi się, że sobie poradzę przy wsparciu męża. Najwyżej będę wzywać mame na pomoc czy jakąś koleżankę :)

Ja tez niby chciałam isc do szkoły rodzenia ale brak czasu.
Raczej w styczniu czeka nasz przeprowadzka, więc pakowanie i rozpakowywanie i zanim to ogarnę będzie luty, a luty to ostatni dzwonek na kompletowanie i pranie rzeczy dla dziecka. Ale mam nadzieję ze dam radę jakoś

Ja tez do szkoly rodzenia nie chodzilam, a dalam rade i urodzic, i w opiece. Wiadomo mama pomagala, chociaz po 12 latach tez troche pozapominala. Wlasnemu dziecku krzywdy sie nie zrobi. Polozna u nas byla, chyba z 4 razy. Dosyc pomocna, nie narzekalam. Moglam zadzwonic do niej o kazdej porze, jak mnie cos zaniepokoilo.
Zeszyt tez prowadzilam, ale to raczej dla siebie, zeby wiedziec ile mala wypila.

reklama
Z tego co tu wszystkie mowily to do 10 na dobe jednak to norma. Powyzej lekarz kazal sie zglaszac na IP. U mnie 10 to bylo max. Teraz sie troche wyciszyly i mam moze z 6 dziennie. Za to te bole jak na okres sie pojawily. Ehh jak sie urok to sraczka ;p

Do góry