reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Bar bra napisz później jak odczuwasz ten korek :p i czY Cię bolało :)
A tak to super ze nie jest aż tak krótka!
A ja nie mam wagi w domu haha i to jest chyba najlepsze co może być :D bo mnie nie kusi żeby na nią wejść

Muszę jechać do pepco bo te pudełka sa strasznie małe :/ WKURZYLAM się!

reklama
Cocosh ja znam tylko opinie kolezanek
I opinie sa pol na pol jedne z nich tylko sie denerwowaly...obecnością a inne mówiły ze były pomocne :)
Ja nigdy nie byłam w Polsce na wizycie położnej ale byłam byłam Irlandii i przez 3 tyg.obserwowałam jak to wyglada i mnie osobiście ta baba wkur*** niesamowicie :p
Odniosłam wrażenie żE ta położna traktuje moją koleżankę jak głupia Polke która nie umie się własnym dzieckiem zająć ;)
Znajoma prowadziła zeszyt gdzie pisała w tabelce ile mala zjadła ml i o której godzinie ja karmi i kiedy kupy robi :D i ta polozna pytała jak ona je czy ulewa o kupy itp i ona jej ten zeszyt podała a ta tekstem ze ONA POWINNA TAKIE RZECZY PAMIĘTAĆ A NIE PISAĆ... drugą rzeczą ubieralam malej niedrapki i one jej spadlaly i się lekko podrapala po buzi... a ta położna zaraz ze czemu ona ma taką buzie podrapana i co jej się stało! i do tej koleżanki ze powinna paznokcie sobie odcinać jak opiekuje się dzieckiem...

Cocosh ja w pierwszej ciazy nie chodzilam i doskonale wiedzialam co robic przy blizniakach. To chyba instykt :p. Teraz poszlam bardziej z ciekawosci,bo myslalam,ze bede rodzic naturalnie no i po to zeby troche pocwiczyc!bo w domu nie mam motywacji :p. Bar Bra super! Bedzie dobrze!

Cocosh skurcze kilkanascie razy dziennie? To niedobrze. Do 10 jest norma. A bierzesz magnez?

Może kilkanaście razy to pzresadziłam :) ale o ile wiem to norma to kilka razy na godzinę a nie na dobę :)
https://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa
"
Ile czasu trwają skurcze przepowiadające?
Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut."

Magnez biorę ale raczej mało. W razie jak pojawia się twardnienia to sobie popijam taki musujący :)

Dzięki dziewczyny za opinię. Ja chyba też odpuszczę w takim razie. Wydaję mi się, że sobie poradzę przy wsparciu męża. Najwyżej będę wzywać mame na pomoc czy jakąś koleżankę :)

Ja tez niby chciałam isc do szkoły rodzenia ale brak czasu.
Raczej w styczniu czeka nasz przeprowadzka, więc pakowanie i rozpakowywanie i zanim to ogarnę będzie luty, a luty to ostatni dzwonek na kompletowanie i pranie rzeczy dla dziecka. Ale mam nadzieję ze dam radę jakoś

Ja tez do szkoly rodzenia nie chodzilam, a dalam rade i urodzic, i w opiece. Wiadomo mama pomagala, chociaz po 12 latach tez troche pozapominala. Wlasnemu dziecku krzywdy sie nie zrobi. Polozna u nas byla, chyba z 4 razy. Dosyc pomocna, nie narzekalam. Moglam zadzwonic do niej o kazdej porze, jak mnie cos zaniepokoilo.
Zeszyt tez prowadzilam, ale to raczej dla siebie, zeby wiedziec ile mala wypila.

reklama
Z tego co tu wszystkie mowily to do 10 na dobe jednak to norma. Powyzej lekarz kazal sie zglaszac na IP. U mnie 10 to bylo max. Teraz sie troche wyciszyly i mam moze z 6 dziennie. Za to te bole jak na okres sie pojawily. Ehh jak sie urok to sraczka ;p

Do góry