reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ja w sumie swoje prezenty spakowalam. Dla psa muszę coś jutro kupić choć młody chciał nową obroże Ale dziś byłam w mieście i zapomniałam o tym. Zostanie jej smakolyk i też się będzie cieszyć.
Jutro idę do mamy z młodym będziemy lepić uszka, robić ciasta, kroić sałatkę. młody ma tam kolegę więc się nudzić nie będzie a rano przed wyjściem mam plan wanishem dywan zrobić żeby wysechł do naszego powrotu. Tylko coś mnie zaczyna rozkładać. wzięłam paracetamol i Wit C
Dobranoc dziewczyny :)

reklama
Mi siara leci najczesciej po cieplym prysznicu. W pierwszej ciazy tego nie bylo, wiec biore to za dobry znak-moze pokarmu bedzie wiecej.. taka mam cicha nadzieje:)

Ciemnej linii jeszcze nie mam. Ale pewnie pojawi sie okolo 35 tyg tak jak ostatnio:) i wloskow tez nie mam duzo wiecej, pojawily sie tylko dodatkowe 3, ktore mocno sie wyróżniają bo sa mega ciemne i grube.

Ehh.. Wy o pakowaniu prezentow a u mnie jak zwykle wszystko na ostatnia chwile:/ dopiero dzisiaj jedziemy cos kupic. Zbyt duzo spraw na glowie, chory synek.. jakos nie nastrajalo to swiatecznie...

Dzisiaj tez jedziemy z synkiem do lekarza na kontrol-dziewczyny trzymajcie mocno kciuki zeby wszystko bylo ok i zebysmy nie musieli kolejnych swiat spedzac w szpitalu :) :)

Cocosh jak Twoja Marysia leży w brzuszku że ja tak dobrze widać? Mój agent leży na boku i dzisiaj nie mogła potwierdzić mi płci... ale wyprawkę mam robić na chłopaka ;)

Moja na każdym badaniu jest zawsze tak samo - główką w dół. Zawsze lekarz mi pokazywał centralnie widok od góry jak widać pupę i dwie nóżki. Tak jakby nam zrobić zdjęcie od dołu na krześle :)

Cocosh jesteś na własnej działalności?

Isia nie jestem. Umowa na czas nieokreślony. Problem w tym, że się okazało, że w mojej firmie pracuję 80 osób ale nie ma nawet 20 z taką umową. 95 % to faceci i są jako kontraktorzy. W związku z tym za L4 już ma mi płacić ZUS.
A ja już mam nerwy na granicy bo kredyty a tu nagle średnią mi liczą nie z ostatnich 12 miesięcy tylko od kwietnia 2014 do marca 2015 ( bo w kwietniu miałam 3 dni grypy żołądkowej) a na dodatek nie wiem kiedy mi wpłacą kasę i ile, bo ja połowę dochodów mam premie i nie wiadomo jak to potraktują. a złośliwa koleżanka z pracy celowo wypełnia mi źle papiery bo jest menda wredna. Żyć nie umierać.

Ale i tak Cocosh wypłatę powinien przesyłać Ci pracodawca... Tzn on robi przelewy. W mniejszych firmach ale nie wiem do ilu osob przelewy robi ZUS. Ja cały czas dostaje wypłatę w terminie wypłaty i normalnie z zakładu pracy. Tylko, ze ja premie dostawałam na drugiej umówie zlecenia i ona mi sie w ogole nie wlicza do zarobku :(

Ja kreski na brzuchu nie mam i pewnie nie będę miała, tzn nie bedzie jej widać bo 15 lat temu miałam krwotok wewnętrzny i mam bliznę 3 cm nad pępkiem do prawie samego spojenia łonowego :/ i w dodatku rozeszła mi sie i zrobił mi sie bliznowiec :/ wiec kreski na tym nie bedzie widać, przy Zuzce tez nie było widać ;)
Natomiast brodawki mam ciemne ale nie zauważyłam, zeby cos mi z nich leciało...
Jak wstałam to znowu poczułam to moje spojenie łonowe... Kurcze muszę trochę zwolnić w tych najbliższych dniach bo nie daje rady powoli a nie chce wyładować w szpitalu :(
I powiem Wam, ze jestem trochę spokojniejsza jak wiem jak będę rodziła i mniej wiecej kiedy... Z drugiej strony boje sie tego dochodzenia do siebie po CC :/ ale obawy chyba zawsze bedą hihi

Hej witam się rano ja tak na chwilkę dziewczyny siara nie warunkuje pozniejszego karmienia Ja w 1 ciąży miałam jej pod dostatkiem a potem o pokarm musiałam walczyć jak lwica. Więc laski bez siary głowa do góry jej brak nic nie znaczy.

Ja od rana akcję miałam poszlam się umyć i potem plaster mi odszedł razem z wenflonem krew stres dostalam nowy w mało wygodnym miejscu bo nie ma na razie gdzie mnie kluc :( i pierwszy raz słabo mi się zrobiło prawie zemdlalam

Teraz już ok czekam na obchód po dam znać :)

reklama
BarBra spokojnie. Słabo ci się zrobiło pewnie z emocji. Ja też za każdym razem prawie mdlałam a w ciągu tych 10 dni miałam 4 wenflony. Miłego dnia kochana. Głowa do góry. Dużo wody pij.

Do góry