reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Ogólnie to zafundowałam młodemu niezłą traumę w niedzielę. Otóż tak mnie wypytywał i podbierał że on wie że nie ma Mikołaja że to my dajemy prezenty itd że przyznałam się. I zaczął się płacz żal krzyk że oszukiwałam go tyle lat itd itd.
Eh tłumaczenia było co nie miara. Nieco udało mi się go pocieszyć ale żal ma chyba nadal bo tacie się żalił.

reklama
Z siarą też już od pewnego czasu mam do czynienia, ale wczoraj mi powiedział, że od 20 tyg tak może być. Nie jest tak, że cieknie nie wiadomo jak, zazwyczaj trochę wieczorem i w nocy, ale jak naciskam to kropelki się pojawiają.
Fanti ja też uwielbiam jak mi ktoś przy włosach majstruje:sorry2:

Witam się i ja w końcu :) Dzisiaj długi dzień. Najpierw ginekolog. Wszystko ok.Szyjka ok. Marysia dalej Marysią. Na echo serca mamy iść 14 stycznia w razie gdyby konieczna była operacja po urodzeniu to lepiej od razu się przygotowywać.
Potem oczywiście z pracy coś chcieli i 2 h na telefonie. Kolejne kilka godzin sprzątanie przed świętami. A o 16 wpadła kumpela z wizytą i robiłyśmy ozdoby na choinkę :) przyniosła mi lazanie i czekoladki własnej roboty. Mniamn mniam lepsze niż kupne 1000 000 razy :) Nie wiem jak ona to robi - nawet małe bałwanki niektóre miały na wierzchu i każda zapakowana ślicznie. Ja to serio jakaś kaleka jestem manualna :)
Choinka pewnie dla większości z Was smutna bo na niej tylko lampki, białe ozdoby lepione z masy solnej i malowane, i jabłka na sznurkach, ale ja to jak zwykle pod prąd i inaczej ;)

2015-12-22 21.11.40.jpg

Załączniki

• 2015-12-22 21.11.40.jpg
    2015-12-22 21.11.40.jpg
    487,1 KB · Wyświetleń: 52
Mi siara leci jak nacisnę na sutki. Szczególnie po ciepłym prysznicu. Teraz leci trochę mniej niż kilak tygodni temu. Raz mi sama wyciekła troszkę przez piżamę.
Mam linie na brzuchu ciemna i leci prawie do piersi :) Włosków więcej ale są malutkie i jaśniutkie.

Ja to padam spać. Jutro znowu do ZUS. Dzisaij dzonili do firmy, że dalej czegoś im brakuję. Pojadę zawieść osobiście bo zanim pocztą dojdzie to znowu kilak dni opóźnienia. Szlag mnie trafi z tym zusem i nerwowo mnie wykończą.

Cocosh jak Twoja Marysia leży w brzuszku że ja tak dobrze widać? Mój agent leży na boku i dzisiaj nie mogła potwierdzić mi płci... ale wyprawkę mam robić na chłopaka ;)

Siarę mam od dłuższego czasu, ale nie leci jakoś mocno, po parę kropelek. Za to codziennie msm takie uczucie jak przy karmieniu, tak jakby pokarm je rozpierał.
Kresę mam od miesiąca albo lepiej, trochę dodatkowych włosków też.
Cocosh ładna choinka, lubię takie naturalne. Odkąd Hania bierze udział w dekorowaniu to na naszej jest kolorowo i bardzo różnorodnie ;)
Ja większość prezentów spakowałam. Msm pierniczki, pierniki i ciasteczka maślane. Jutro w planie jeszcze jedno-dwa ciasta, ryba i jak dam radę paszteciki z kapustą.
Ostatnio strasznie słabo się czuję jak stoję albo chodzę. Staram się ograniczać wyjścia do sklepów bo boję się że zasłabnę. Dzisiaj rano mierzyłam ciśnienie i miałam 86/56. Wieczorem jest lepiej, ale przez połowę dnia masakra.

reklama
Juana a może spróbuj wypić kawę żeby Ci się ciśnienie trochę podniosło?

Część prezentów już spakowalam ale został mi jeszcze cały domek dla Zuzki z mebelkami i lalkami czyli jakieś 8 paczek :/ no i dla psa smakołyki ale to jutro bo część rzeczy mam jeszcze w aucie :/

Jak byłam na usg to stwardnial mi brzuch, tzn macica. Lekarka mi go dotykala ale jak nie boli to jest ok.... a macica już może robić się twarda ale nie wiem jak często ;)
Podobno najważniejsze żeby nie bolało ;)

Do góry