reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Ja w sumie swoje prezenty spakowalam. Dla psa muszę coś jutro kupić choć młody chciał nową obroże Ale dziś byłam w mieście i zapomniałam o tym. Zostanie jej smakolyk i też się będzie cieszyć.
Jutro idę do mamy z młodym będziemy lepić uszka, robić ciasta, kroić sałatkę. młody ma tam kolegę więc się nudzić nie będzie a rano przed wyjściem mam plan wanishem dywan zrobić żeby wysechł do naszego powrotu. Tylko coś mnie zaczyna rozkładać. wzięłam paracetamol i Wit C
Dobranoc dziewczyny :)

reklama
Mi siara leci najczesciej po cieplym prysznicu. W pierwszej ciazy tego nie bylo, wiec biore to za dobry znak-moze pokarmu bedzie wiecej.. taka mam cicha nadzieje:)

Ciemnej linii jeszcze nie mam. Ale pewnie pojawi sie okolo 35 tyg tak jak ostatnio:) i wloskow tez nie mam duzo wiecej, pojawily sie tylko dodatkowe 3, ktore mocno sie wyróżniają bo sa mega ciemne i grube.

Ehh.. Wy o pakowaniu prezentow a u mnie jak zwykle wszystko na ostatnia chwile:/ dopiero dzisiaj jedziemy cos kupic. Zbyt duzo spraw na glowie, chory synek.. jakos nie nastrajalo to swiatecznie...

Dzisiaj tez jedziemy z synkiem do lekarza na kontrol-dziewczyny trzymajcie mocno kciuki zeby wszystko bylo ok i zebysmy nie musieli kolejnych swiat spedzac w szpitalu :) :)

Cocosh jak Twoja Marysia leży w brzuszku że ja tak dobrze widać? Mój agent leży na boku i dzisiaj nie mogła potwierdzić mi płci... ale wyprawkę mam robić na chłopaka ;)

Moja na każdym badaniu jest zawsze tak samo - główką w dół. Zawsze lekarz mi pokazywał centralnie widok od góry jak widać pupę i dwie nóżki. Tak jakby nam zrobić zdjęcie od dołu na krześle :)

Cocosh jesteś na własnej działalności?

Isia nie jestem. Umowa na czas nieokreślony. Problem w tym, że się okazało, że w mojej firmie pracuję 80 osób ale nie ma nawet 20 z taką umową. 95 % to faceci i są jako kontraktorzy. W związku z tym za L4 już ma mi płacić ZUS.
A ja już mam nerwy na granicy bo kredyty a tu nagle średnią mi liczą nie z ostatnich 12 miesięcy tylko od kwietnia 2014 do marca 2015 ( bo w kwietniu miałam 3 dni grypy żołądkowej) a na dodatek nie wiem kiedy mi wpłacą kasę i ile, bo ja połowę dochodów mam premie i nie wiadomo jak to potraktują. a złośliwa koleżanka z pracy celowo wypełnia mi źle papiery bo jest menda wredna. Żyć nie umierać.

Ale i tak Cocosh wypłatę powinien przesyłać Ci pracodawca... Tzn on robi przelewy. W mniejszych firmach ale nie wiem do ilu osob przelewy robi ZUS. Ja cały czas dostaje wypłatę w terminie wypłaty i normalnie z zakładu pracy. Tylko, ze ja premie dostawałam na drugiej umówie zlecenia i ona mi sie w ogole nie wlicza do zarobku :(

Ja kreski na brzuchu nie mam i pewnie nie będę miała, tzn nie bedzie jej widać bo 15 lat temu miałam krwotok wewnętrzny i mam bliznę 3 cm nad pępkiem do prawie samego spojenia łonowego :/ i w dodatku rozeszła mi sie i zrobił mi sie bliznowiec :/ wiec kreski na tym nie bedzie widać, przy Zuzce tez nie było widać ;)
Natomiast brodawki mam ciemne ale nie zauważyłam, zeby cos mi z nich leciało...
Jak wstałam to znowu poczułam to moje spojenie łonowe... Kurcze muszę trochę zwolnić w tych najbliższych dniach bo nie daje rady powoli a nie chce wyładować w szpitalu :(
I powiem Wam, ze jestem trochę spokojniejsza jak wiem jak będę rodziła i mniej wiecej kiedy... Z drugiej strony boje sie tego dochodzenia do siebie po CC :/ ale obawy chyba zawsze bedą hihi

Hej witam się rano ja tak na chwilkę dziewczyny siara nie warunkuje pozniejszego karmienia Ja w 1 ciąży miałam jej pod dostatkiem a potem o pokarm musiałam walczyć jak lwica. Więc laski bez siary głowa do góry jej brak nic nie znaczy.

Ja od rana akcję miałam poszlam się umyć i potem plaster mi odszedł razem z wenflonem krew stres dostalam nowy w mało wygodnym miejscu bo nie ma na razie gdzie mnie kluc :( i pierwszy raz słabo mi się zrobiło prawie zemdlalam

Teraz już ok czekam na obchód po dam znać :)

reklama
BarBra spokojnie. Słabo ci się zrobiło pewnie z emocji. Ja też za każdym razem prawie mdlałam a w ciągu tych 10 dni miałam 4 wenflony. Miłego dnia kochana. Głowa do góry. Dużo wody pij.

Do góry