reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Ale mi sie nic nie chce dziewczyny... Godzine temu przyjechałam z zakupów, od razu odebralam Zuzke z przedszkola. Jestem padnieta na maksa i leze w lozku a musze isc rozpalić w piecu... Za 2 godz Zuzka jedzie na zuchy a ja skoczę do spożywczego na zakupy świąteczne zeby jutro juz nie latać tylko zajade po wędlinę i koniec. Dobrze, ze nas całe swieta nie ma w domu tzn wracamy na noc i tyle wiec kupuje tylko troszke jedzenia, jak na weekend.

Fanti kupiłam skrzynkę w leroy merlin ale z proplast jak sie nie mylę ;)
Cuda do niej tez kupiłam ale okazało sie, ze w papierniczym bym mniej zapłaciła niz w pasmanterii mnie to kosztowało ehhhhh trudno :/ mam nadzieje, ze Z bedzie zadowolona chociaz

reklama
Przyjechał sąsiad po pieniadze za naprawę auta i musialam ruszyc sie z lozka :) od razu poszłam do piwnicy rozpalić w piecu bo inaczej nigdy bym chyba tego nie zrobiła hihi

Dziewczyny robicie to trzecie usg prenatalne? To płatne?
Ja dzisiaj ide do mojej lekarki na dyzur zobaczyć co slychac u Bartusia, ale to dopiero ok godz 20-21 i musze sie jej zapytac czy mam to robic czy tez nie... I ile Bartus wazy :)

Jestem na patologi łóżko masakra w porównaniu z poprzednim miejsce masakra tyle że przy oknie to mam parapet bo szafki są małe kontakt to mam hektar od łóżka poplakalam się jak pomyslalam że mam tu do marca zostać :(

Sarna80 mam pytanie, moze sie orientujesz bardziej niz ja. Urlop macierzysnki zaczynam 17 Stycznia 2016. Koncze go 15 stycznia 2017. Wyczytalam gdzies na internecie, ze jak jestem na macierzynskim to jest w sumie normalnie zatrudniona i nalezy mi sie urlop. Dostalam list z mojej pracy, ze urlop, ktorego nie wykorzystam przed macierzynskim przechodzi mi na 'po macierzynskim'. Ale skoro ja mam macierzysnki caly 2016 r i nie uzyje ani jednego dnia urlopu to magicznie ten urlop przejdzie mi na 2017 plus bede miala ten normalny urlop z 2017 r czy ten z 2016 mi przepadnie i bede miala tylko ten nowy z 2017r ? To jest dla mnie jedna wielka zagadka a jeszcze nie bylam w pracy z listem sie dopytac szczegolow :p

Bar bra mysl pozytywnie :* na pewno az tyle Cie tam nie zostawia :) bez gniazdka troche kicha ale moze popros meza o jakis przedluzac zeby Ci przywiozl jezeli w szpitalu sie zgodza :p

Cześc Dziewczyny. Nie odzywałam się bo limit internetu mi się skońzył w szpitalu. Ja już od wczoraj w domu. Chcieli mnie do dzisiaj przetrzymac ale się na własne żądanie wypisałam. W niedziele mi mierzył fajny lekarz szyjne 33mm i mówi ze można się wypisywac. Biorę duże dawki magnezu i nospe 3 razy dziennie. Powiem Wam że u mnie coś z tym magnezem jest nie tak bo przed tym jak trafiłam do szpitala wypiłam dwa dni z rzędu kawę i może za bardzo mi go wypłukało?
W piątek dwie fajne dziewczyny mi dali do pokoju. Jedna z bliźniakami- złe wyniki moczu, a druga też z synkiem w 33 tygodniu z cukrzycą.
BarBra ja miałam 3 lub 4 strzykawki fenoterolu po 50ml. Leciał mi w sumie 5 dni bo najpierw miałam na 1 a potem przyspieszyli na 2 ml na godzine. Czy Twoj Grześ też się po nim bardziej rusza? Jak Twoje serduszko? nie bije szybciej? Nie martw się jak cię ustabilizują to pójdziesz do domu.
Mnie tak dizwnie potraktował ordynator na koniec. Chyba nie spodobało mu się że się sama wypisuje. Nawet nie powiedział co mam brac...sama zapytałam. I na wypisie zapomnieli wpisac Fenoterolu....a to był najważniejszy lek jaki mi podali.
Wczoraj ubrałam choinkę a dziś pieke pierniki...jak dobrze byc w domu :)

reklama
Agiszonek mi biło szybciej i ciepło było ale ok a Grześ bardzo był pobudzony ale podobno to normalne :)
Super że jestes w domu oby u mnie się uspokoiło i np po nowym roku żeby mnie puścili

Do góry