reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Ja wczoraj też zrobiłam sos na dwa dni ,wczoraj ziemniaki dziś ryż .. i dobrze ,bo dziś mam takiego lenia ,najchętniej bym w łóżku przelezala ;/

Jeszcze się dowiedziałam ze tata jedzie 5 stycznia do pracy. A mieliśmy zaraz po nowym roku zacząć remont kuchni i by mąż miał mniej roboty to kafle miał tata położyć... i teraz jeśli on ma to zrobić to trzeba by było przesunąć wejście remontu juz po świętach odrazu.. wszystko fajnie tyle ,ze na dwa tygodnie byśmy musieli pomieszkac u teściów i jakoś mi się nie pali tam jechać ... co w domu to w domu a wtedy i sylwester tam itp ... ale z drugiej strony jak bym teraz nie zaczęła to pewnie dopiero na początku lutego ,a wtedy to ja już chce szykować dla małej wszystko powoli ... heh ;/ i juz mam humor zepsuty dziś ...

Sarna super pierniczki ... ja choć póki co beztalencie w tej kwestii ,tak musze się nauczyć bo też będę chciala pichcic z dziećmi w kuchni ;)

My jedziemy na dwie wigilię do moich rodziców a potem do teściów... zawsze tak robiliśmy ,że na godzinkę do jednych a potem już do końca u drugich ... w tym roku wypada ze będziemy krócej u moich ; ( a w przyszłym roku chyba zrobię u siebie dla wszystkich .. potrawy te same co piszecie a oprócz tego u moich rodziców jest barszcz z suszonych grzybów i łazanki a u teściowej są te kluski z makiem i oni zawsze mają kisiel do picia ... u mnie tego nie było w domu ...

Edit ja robie pierniczki z jakis przepisów na internecie. Nie jestem mistrzem kuchni. Ale moja Majcia je uwielbia robic i jeść Nauczysz się ☺
Robicie 12 potraw tradycyjnie, bo u mnie nie ma szans kto by to zjadl

Sarna ale fajnie że można jeszcze spotkać takich ludzi. Ja dziś stałam w 20 minutowej kolejce po wędlinę to nikt się nie odezwał, ale każdy na brzuch się gapił. :sorry:
W tym roku wigilia u mnie, będzie barszcz z uszkami, kapusta z grzybami, smażona ryba, ryba po grecku, pierogi, jakaś sałatka, może jeszcze karp i śledzie, ale to tylko dziadek męża lubi. Miała być jeszcze grzybowa, ale jakoś mało grzybów było w tym roku, więc odpuszczamy. Ze słodkości właśnie rośnie mi ciasto na makowca, będzie sernik, piernik, keks jak mi chęci starczy. Na drugi dzień idziemy na obiad do moich rodziców, zrobimy tylko jakąś sałatkę z kurczakiem i bigos dla siebie. Acha i jeszcze schab mam piec, pasztet już zrobiony. W zeszłym roku robiłam jeszcze sama uszka i paszteciki z kapustą i grzybami, ale w tym roku mi się nie chce :-p

Edit oj szkoda że się plany pozmieniały co do remontu, coś za coś, ale za to szybciej bedziesz miała ładnie wszystko zrobione :blink:

Barbra dobrze, że leki działają :tak: Niech jak najszybciej szyjka się ustabilizuje, założą krążek i będziesz spokojniejsza.

Volka jak przeczytałam o tej pomidorowej to od razu mi ta piosenka wpadła do głowy i wypaść nie może :ninja2:
Zdrówka dla chłopaków!

Ja dziś właściwie dopiero co po śniadaniu, bo rano robiłam jeszcze badania, zakupy i tak się zeszło... Pomysłu na obiad nie mam w ogóle, na szczęscie dla Lalki mam makaron z sosem pomidorowym, ja jakoś apetytu nie mam (chociaż najchętniej to bym już jadła ten barszcz z uszkami hehe). Myślałam że z rana będzie mniej ludzi w sklepach, a tu niespodzianka! Najważniejsze, że właściwie wszystko kupione, jedyne co to jakieś pieczywo i mięso się już w wigilię kupi i z głowy. Ach co ja piszę... Wciąż nie mamy dwóch prezentów ani pomysłów co kupić, a czasu coraz mniej... :sorry2:

Hej i ja się odzywam po dłuższej przerwie. :)

Bar trzymaj się tam! Grześ pewnie chce załapać się jeszcze na tegoroczne prezenty hihi

Młoda mama dobrze, że pojechałaś, lepiej dmuchać na zimne. A dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie miała ochotę.

Trzymam kciuki za wizyty! Ja 4 mam usg i laboratorium a 5 wizyta... Nadal boksuje się z cukrzycą a szczególnie pomiarami na czczo...

U nas na wigilię barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i ruskie, karp smażony, ryba po grecku, śledź w oleju, w pomidorach i jeszcze pod pierzyną, salatki ziemniaczana i brokułowa, kapusta, karp w galarecie i ciasto. Bedzie nas 11 osób i nie wiem kto to zje! ;)

Wczoraj za to strzeliło mi coś w karku i nie mogę się ruszać. Wczorajszy dzień przeleżałam na termoforze i już troszkę jest lepiej ale nawet zchylić się nie mogę a dziś i jutro jestem sama z Olą... Musze pogotować, popakować prezenty i posprzątać a póki co tak boli, że nawet włosów nie dam rady umyć. :(

Hej, ja tez juz obudzona :)
Zle sie spalo.. nie m9glam zasnac, bylo mi niedobrze, w nocy co chwile szlam siusiu a moje dziecko to myslalam, ze wyjdzie ze mnie i sie obok polozy tak skakal i sie wiercil ..:p U nas potrawy takie, kapusta z grzybkami, zupka grzybowa, barszcz z uszkami, pierogi, ziemniaki i karp, salatka, cos na slodko jeszcze musze skombinowac i to wszystko bedzie robione w porcjach na 2 osoby tylko niestety :p

28 + 3 dni już. Ten czas zachrzania! :eek:
Rogal do spania mi wrócił, jeju wyśpię się! :-) :)
A w poniedziałek poprzedni im wysłałam priorytetem, to i tak bardzo szybko się uwinęli:tak:
Nowy przysłali, widocznie tamten już nie dał się pozszywać. Jednak firma Motherhood solidna, trzeba im przyznać.
Z dawandy zamówiłam szerokie kominy dwukolorowe i też już przyszły, świetny milutki materiał, będą idealne do zaslaniania się podczas karmienia:rolleyes:. I 30 zł zamiast 60 bo tyle kosztują te "typowe" do karmienia sszalę.Te są takie szerokie, że spokojnie wystarczą, a na dodatek są 2 kolory osobno niezszyte jako 1:-D

reklama
Do góry