reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

MłodaMama - nie wiem dokładnie, wydaje mi się, że była w 28-29 tyg.,
Dziewczyny jak u Was z poziomem hemoglobiny? u mnie co miesiąc spada, zaczynałam od 12 a po ostatnich badaniach mam 10,3. Lekarz przepisał mi żelazo, ale już w witaminach, które biorę, mam sporą dawkę i boję się nieprzyjemnych efektów ubocznych. Postanowiłam pić codziennie sok z buraka i .... wczoraj połamałam obudowę od sokowirówki, wypadła mi z rąk:( Po świętach zamówię nową, kupiłam mrożony szpinak i brukselki, zrobię sobie też buraczki zasmażane.

reklama
Ale naszkrobałyście ;-) ;) nie nadążam czytać.

Zauważyłam, że jak dłużej chodzę (tyczy się to zakupów), to na drugi dzień jestem nie do życia :baffled: wczoraj cały dzień mnie coś ciągło. Chociaż poprasowałam. Dzisiaj o niebo lepiej, mimo, że zdążyłam z młodą iść do lekarza i na małe zakupy. Wzięłam się za sprzątanie, ale coś marnie mi idzie :crazy: młoda chce się tylko bawić.
No i przy zabawie, zrobiłam obrót w prawo i poczułam taki ból, A po chwili serię kopniaków. Mała musiała akurat, gdzieś się wypinać.

Bar Bar- oby już wszystko było w porządku :tak: i Grześ jak najdłużej chciał zostać w brzuszku.
Młodamama- mam nadzieję, że już lepiej.

Ehh, wracam do sprzątania. Bo jak tak dalej pójdzie, to wszystko zostanie mi na dzień wigilii.

ZUs ma jakoś 30 dni od dnia kiedy niby wysztsko mu się zgadza. Czyli wsyztskie papiery dostał i niby nie ma już żadnych wątpliwości. Mogą sobie przedłużać ile chcą wychodzi na to. Najlepiej to sobie założyć konto na portalu ZUS i tam sparwdzać kiedy i ile ma wpłynąć a jak coś nie wiesz to od razu idź bo ja dzisiaj poszłam i ise okazałao że im się adresy nie zgadzały ale do pracodawcy się niby nie dodzwonili więc pewnie dostanę kase przynajmniej 2 tygodnie później niż myślałam. Koleżanka miała opóźnienia 2 miesiące. Beznadziejne to jest.

Tyle ze ja kwitek na moja wyplatr z trgo miesiaca distalam 10 grudnia i wiem ile ma byc ale jak gadalam z ksiegowa to mowila ze nie zrobila paru przelewow jeszcze i ze to z szefem trzeba bo to on MOWI kiedy co wyslac a w zusie tydzień temu powiedzieli ze wszystko się zgadza i nic nie trzeba donosic podpisywać itp wiec to jest jego zlosliwosc

Bar no co zrobic. Jak nie ma wyjscia to trzeba. Wszystko dla dobra dzidzi. Obys pociagnela jak najdluzej. Wiesz,Ty nie masz innych dzieci w domu,bo wtedy sytuacja moglaby byc o wiele bardziej skomplikowana. Młoda ja od 2 dni mam bóle podbrzusza jak na okres,ale tylko wieczorem. Wizyta dopiero 5 stycznia,wiec jak dzis i jutro tal nadal bedzie tez sie przejde przef swietami tu zeby mnie ktos przyjął i sprawdzil. Czekam za kurierem z wózkiem. Mial byc do 15_ a go nie ma. Musimy z dziecmi do przychodni jechac a tu ten kurier koliduje :/

Volka tez mnie bolał jak Na okres Ale wtedy mi powiedział ze mam z ta szyjka :)

Bar bra wszystko dla dobra dzidziusia ;) polezysz wszystko wróci do normy i do domku!

Ciekawe jak tam moje badania czekamy na obchod :p mój cos dlugo tu jedzie :p
Teściowa już była... okazało się ze jego ciotka polozna ma teraz dyżur tutaj :)

Zaś nie moge się wyproznic :(

reklama
Bursztynek, ja z apteki dostałam takie testy Gineintima do badania ph pochwy i tym można sprawdzać, zasada taka sama jak na papierku.
Mnie też pobolewa czasem brzuch jak na okres, ale to jak się więcej nachodzę, jak odpoczywam to przechodzi. Mówiłam to juz ginowi na poprzedniej wizycie ale mówi ze wszystko ok, szyjka długa i twarda.Tez biorę Aspargin, kilka razy wzięłam nospę max ale to jak bardziej bolało.

Do góry