reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ogólnie rzadko pisze ale staram się podczytywac na bieżąco...

Bar Bra współczuję tej hospitalizacji i leżenia. Musi to być ciężkie psychicznie ale przynajmniej wiesz że dzidzia jest bezpieczna;)

Mloda mama czyli tak naprawdę to nic nie bylo Tobie? Ja też nie raz mam jakieś bole ale ze względu na starsze dziecko bym wypisala sie na zadanie, na szczęście na razie nie musiałam jechać do szpitala.

Ja mam miekka szyjkę i leciutkie rozwarcie... Za tydzień mam kolejna wizyte i się dowiem czy jest lepiej czy gorzej czy jak tam. Na razie mam się w miarę oszczędzać i mi smutno bo ani nad morze nie pojadę ani na jarmark bożonarodzeniowy ze starszakiem i kto wie czy juz do końca ciąży tak nie będzie. Nie mamy auta wiec samo dojście na autobus z niego to juz troche chodzenia... Plus taki ze wiosna i latem czekają mnie spacery i juz wychodzenie z domu bez strachu ze sie przemęczę i szyjka sie skróci ;)
Postaram się coś więcej pisać ale Wy naprawdę jesteście tak aktywne ze nie nadążam:p.

Buziaki dla brzuchowych bobasow.

reklama
Fanti lubi robić smaka -jak nie torty to babeczki
..... a wrzuć coś jeszcze to wszytkie do Ciebie przyjedziemy ;)

Młoda mama a miałaś robione wczoraj usg i będą robić jutro ?skoro lekarz Ci powiedział ze dziecko nie rośnie to co ?spytałas go czy podejrzewają hipotrofie płodu ?

Asienkak będzie dobrze ;) zdaj relacje po oczywiście

Bursztynek Twój luby prawnik ? To jak coś będziemy po radę pisać ;p

Lewusek- jak dobrze pamietam Ty wspominalas, ze kupilas paski lakmusowe. Gdzie je dostalas? Jak pytam w aptekach to patrza na mnie jak na debila....

Czesc :)
Ale naskrobalyscie ledwo nadrobilam :p

Bar bra zdrowka dla Ciebie i Grzesia !! Trzymajcie sie tam mocno i w dwupaku jak najdluzej ! A za mala Juleczke kciuki zacisniete, oby wszystko bylo dobrze :)

Fanti super lezaczek kupilas, az wczoraj sama weszlam i ogladalam bo tez chce kupic, a co najlepsze znalazlam podobny na ebayu za £5 i dzis rano skonczyla sie licytacja a ja spalam takze przepadlo :p A z tymi ciasteczkami smaka narobilas !

Bursztynek super te wianki. Uwielbiam takie ozdoby swiateczne :)

Mlodamama dobrze, ze wszystko w porzadku. A data porodu sie nie przejmuj, mama i tak wyjdzie wtedy kiedy bedzie chciala :)

U mnie znow brak energii i weny na cokolwiek :) Przygotowania do swiat zaczne dopiero w srode, tzn posprzatamy generalnie a w czwartek zrobimy placka, salatke, potrawy wigilijne i tyle. To juz drugie swieta w UK bez rodzinki :( no ale trudno sie mowi, za rok z malym szkrabem juz na pewno pojedziemy do Polski :)
Ruchy juz czuje codziennie i to po kilka razy, co prawda nie widze na brzuchu odbitej reki lub nogi ale brzuch mi faluje i skacze :D Mam lozysko na przedniej scianie ale mam tylko brzuszek a tak 'to malo mnie' wiec pewnie dlatego :p
A pogoda u nas straszna ! Leje, wieje ! Na szczescie jeszcze tylko 3 dni do pracy a pozniej 4 dni wolnego :D !!

Barbra leż jak najwięcej i trzymajcie się razem z Grzesiem :)
Trzymam kciuki za Małą Julcie :)

Fanti Ty to zdolna bestia jesteś i taka prawdziwa mama <3 ja musze z Zuzka upiec ciastka ale chyba zwykle kruche i w środę to zrobimy ;)

Bursztynek ja też się nie spotkałam w żadnej aptece której pracowałam z papierami lakmusowymi...

Pampuszek uważaj na siebie! I nie szalej za bardzo!

MlodaMama ale masz paskudnie z tą wyplata:/ musisz być stanowcza bardzo jak do szefa dzwonisz!!!!

A ja zaliczylam dzisiaj pierwszy przedmiot na uczelni, tzn drugi bo pierwszy miałam egzamin już w październiku ;) dzisiaj miałam kolos ze stresu... i poszło mi dobrze tzn 4 powinna być ;)
Z 'ciekawych' rzeczy to zmywarka wczoraj zaczęła nam cieknac : ( i pewnie trzeba będzie ją dać do serwisu.... a ja tak nie cierpię myć naczyń ehhhhh

Arusiowa no widzisz cwaniaki :p to mnie zostawia a nie będą stratni, tak tak to jest USG telefon za mnie wymyśla słowa...a Ja nawet nie zauważyłam :D
Chcą sprawdzić czy dziecko mi nie rośnie czy co to za akcją z tym lutym... no tutaj położne mówiły żE wczorajsze wymiary dziecka sa dla marca a nie lutego :)

Ja już próbuje dzwonić od 2h do niego :( Ale z nerwów mnie znowu brzuch boli :/
I się denerwuje
Tak mam umowę o pracę i już podlegam pod ZUS...
No lubię z nim rozmawiać bo to jest nie miły człowiek (traktuje swoich pracowników jak siły robocze akurat w moim przypadku 1x zdazylo się żE nie mam wypłaty na czas) Ale słyszałam od dziewczyn ze one po 2 Msc nie mialy a nikt nie miał odwagi do pipu zgłaszać żeby ich nie wywalił albo sie nie mscil

Edit robil mi usg wczoraj i twierdzi z eona na luty jest za mala tak o 3 tyg. a z prenatalnych wychodzi ze jest wystarczająca i nie jest za mala ani za dużą w sam raz.. Ale on mi liczy od maja a na prenatalnych liczą mi od czerwca ze względu na nieregularne miesiączki :)

I ordynator powiedział ze jeszcze raz mi ja sprawdzi jutro (bo jakiś inny lekarz mi robił usg ) ktory nie dal sobie powiedziec ze robiac testy w czerwcu 3x NIC NIE WYSZLO i dlatego jest miesiąc poślizgu to nie... no ona jest za mala i tyle o mam nie podważać jego kompetencji! To czemu Na prenatalnych nic niepokojącego nie wyszło?

reklama
A my od dziś od 8 rano do 23.12 do 8 rano znów nie mamy cieplej wody i ogrzewania :D jaka sobie robią - przed świętami gdzie ludzie gotują ,sprzątają itp takie rzeczy no wprost rewelacja ;D

Młoda mama to tak jak myślałam muszą zrobić usg sprawdzić czy córeczka przybiera prawidłowo na wadze czy nie ma hipotrofii. . Ale na pewno będzie dobrze i wyjdziesz do domu szczęśliwie ;) a co do tego zwolnienia to minęło 30 dni od dostarczenia przez Ciebie zwolnienia szefowi ? Bo chyba ma na to tyle czasu .. tak samo potem ma tyle ZUS ,a oni mi dali po 3 miesiącach dopiero wypłatę ... bo nie jasność w papierach i ciągle coś przekładali. ..a za każdą nierozwiazana sprawa mieli 30 dni od daty wyjaśnienia także nie miałam prawa mieć do nich żalu ;D to tak na pocieszenie z brakiem wypłaty hyhy... przynajmniej potem dostaniesz wyrównanie a to też cieszy (większą suma) hehe

Do góry