reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
A moja Zuzka ma nos zatkany... Leci jej woda z nosa... Ale jak ma byc chora to niech nawet temp dostanie dzisiaj w nocy bo 8 stycznia do zakopca jedziemy wiec im szybciej to będziemy mieli za soba to bedzie lepiej dla nas hihi :)

AAAA wiecie co się 2 dni temu dowiedziałam?
Jaja normalnie.

Odkąd się tu wprowadziliśmy to zauważyliśmy, że poniżej naszego domu jakieś 180 m od nas, rząd domów niżej zaczęła się jakaś duża budowa.
Znaleźliśmy w skrzyncę ankietę z informacjami, że to szkołę z basenem zaczęli budować.
Normalnie szał. :p Będzie Marysia miała 2 kroki do nowiutkiej szkoły i zero wożenia do Krakowa na baseny itp.
Jestem mega happy. To się nazywa fuks :)

Ja miałam gości więc nie pisalam teraz mamy ktg :) antybiotyk już był :) obiad był pyszny kurczak ziemniaczki i kap czerw.
Za chwilke banan danio i odpoczynek czyli to co cały czas robię :p hehe
Co do zdj to ja tak jak fanti nic do tego nie mam ale poco to do internetu wrzucac bez sensu

Cocosh ja uważam, że niestosowne jest zamieszczanie takich zdjęć w internecie. Facet zrobił to na własne życzenie. Ale dziecko nie miało prawa wyboru. Kąpiel z dzieckiem - nie mam nic przeciw,. jednak nie zgadzam się z zamieszczaniem takowych zdjęć. Dokładnie tak samo jak ta kąpiel o której piszesz. W dobie wszechobecnej pedofilii nie chciałabym żeby jakiś zbok się xxxx oglądając zdjęcie mojego dziecka. Choć często właśnie bulwersuje bo niby co jest niestosownego w pokazowym filmiku pierwszej kąpieli dziecka.
Mam masę zdjęć mojego syna gołego, nie widzę w tym nic złego ale nigdy nigdzie ich nie zamieściłam.

Odnośnie szkoły w takiej odległości- normalnie ekstra wam się trafiło :tak: i bezpieczniej będzie bo zazwyczaj poza miastem tak jest.

To było celowe Bar bra. Ten komik chciał zdjęciem wesprzeć ludzi, którzy go o to prosili bo zostali właśnie potraktowani jak pedofile przez takie niewinne rzeczy. :)

Fanti a z małej miejscowości pochodzę i uważam, że małe szkoły są o wiele lepsze niż te w "wielkich miastach". Mąż z Krakowa pochodzi ale do podstawówki kilka lat przypadkowo (mama pracowała tam) chodził w małej wsi pod Krakowem i mówił, że 100 razy lepiej niż wszyskie szkoły w Krakowie.
Ja wyrosłam na ludzi i mąż - a żadne nie kończyło liceum z pierwszej 10 -ątki :p

2 tygodnie temu znaleźliśmy szkołę przypadkowo gdzie chcieliśmy posłać małą. Szkoła raptem 2 km od nas w bajecznym lesie, z płynącym przed nią potokiem, a po drugiej stronie na skarpie jakieś 100 m od szkoły zamek Korzkiew. Mało się nie posikałam tak mi się podobało to miejsce. Zamek malutki bajeczny ( chcieliśmy tam wesele zrobić ). Mąż mnie musiał podsadzać na barana żeby mogła sobie pozaglądać do sal : P

alllle jak będzie szkoła zaraz obok to jeszcze lepiej :)

Cocosh masz fajne podejście bo niektórzy sie burza, ze bedą miec tak blisko szkole i hałas z niej dochodzący :)

Dziewczyny, czy któraś z Was miała leżaczek bujaczek tomee Tipee? Ten co mozna z niego łóżeczko tez zrobic? I jakie polecacie leżaczki? Do 9 czy 18 kg? Na co zwrócić uwagę przy kupnie takiego cuda? Przy Zuzce nie miałam leżaczka i karmiłam ja na poczatku w tym foteliku samochodowym, w tym pierwszym ale teraz chce leżaczek :)

I jeszcze jedno na dole chcemy miec łóżeczko turystyczne... Czy mamy kupic do niego zwykły materac czy maluszek moze spac na tym co jest w łóżeczku? U gory bedzie miał normalne łóżeczko....

reklama
Hmm ja tez mam ,dużo' jak jestem goła! Moja mama wiecznie robiła w kąpieli na nocniku w wanience i wszędzie jestem na golasa!
Fajna pamiątka...
Tylko jak przychodzi co do czego i moja mama wyciagla ten NIESAMOWITY album i pokazywała mojemu obecnemu ... było mi GŁUPIO ze ogląda mnie naga haha
A on jeszcze JAKI FAJNY GOLASEK z Ciebie był! :D
Teraz tak mówię a pewnie moje dziecko tez bedzie mialo duzo zdjec z kapieli :p
Aczkolwiek nie mam zamiaru ich zamieszczać np. Na Facebooku
A mam dużo koleżanek które zamieszczają takowe zdjecia :)
Ale z perspektywy czasu jakby kiedyś był taki portal a moja mama by zamieszczają takie zdjęcia (mnie w wannie) to bym JA chyba ukatrupila

Do góry