reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

BarBra tez mam fenoterol juz od niedzieli i dzis wieczór przejdą na siarczan magnezu który dobę ma lecieć. Moim.zdaniem po fenoterolu napewno przed weekendem nie wyjdziesz. Po nim dwie doby sie jest na obserwacji. Zastrzyki sterydowe dla dziecka tzw Celeston ten dostalam. I nospe mam i luteine wiec to standardowe leczenie.

reklama
Dojechałam i zaraz się zbieramy z Babcią do neurologa żeby ocenił wynik tomografu. Od pewnego czasu się Babcia gorzej czuje, ma zawroty głowy ciągle. No a mieszka tu oczywiście sama od Dziadka śmierci 6 lat temu... I coraz bardziej ją namawiamy żeby się do Wrocławia przeprowadziła, a ona uparciuch nie chce a ja się codziennie martwię bo jak się coś stanie to wtedy dopiero bedzie... Tu na miejscu też jest rodzina i mają kontakt częsty i pomagają jej, ale pomimo tego mam cały czas stracha, bo kiedyś złamała nogę i gdybym nie przyjechała znienacka (niespodziankę chciałam jej zrobić) to nikt by nic nie wiedział! Bo ona nas martwić nie chciała...

norma dla ciężarnych na czczo jest 99

co do fenoterolu o pamiętajcie by brać również lek na kołatanie serca. A no i bym odstawiła do 37tc bo potem wam zahamuje poród. Brałam w pierwszej ciąży i urodziłam później w 41tc

Ostatnia edycja:
Ja na wynikach z glukozy też mam normę 99...także Fanti jakiś zapas jeszcze jest ;) Podziwiam Cię, że wytrzymałaś tyle bez jedzenia;-) ;)
Ja mam dzisiaj wizytę o 18.20 więc idę zaraz się kąpać i robić kompleksową depilację:-) :)

Ja na wynikach z glukozy też mam normę 99...także Fanti jakiś zapas jeszcze jest ;) Podziwiam Cię, że wytrzymałaś tyle bez jedzenia;-) ;)
Ja mam dzisiaj wizytę o 18.20 więc idę zaraz się kąpać i robić kompleksową depilację:-) :)
Dziewczyny to jest norma dla każdej innej osoby ale dla kobiet w ciąży ta norma to 90 wiem bo sama myślałam że moje wyniki czyli 98 są ok a tu zonk. Jestem pod opieką diabetologa i uwierzcie norma dla nas to 90.

Ja dzis odpoczywam .Mama zurek zrobila starsza corka ogarnela mieszkanko . Moj w pracy .Robilam dzis dwa razy testy paskami lakmusowymi i jest oki . Nie barwia na niebiesko .Skurcze dzis mialam rano dwa teraz jeden wiec chyba norma.Magnez biore i czekam co dalej .Ale mam do Was pytanko jak u Was ten sluz na wkladce wyglada ? Jest przezroczysty czy lekko zoltawy ? Jak robilam ten test to na pasku byl bialawy a na wkladce lekko zołty. Dzis raczej nie zdaze do mojego lekarza ale jeszcze niewiem chyba ze moj wczesniej skonczy bo mam dosc daleko .Ale jutro pewnie skocze sprawdzic . Dzis spokojniej niz wczoraj .Czasem lekko pobolewa mnie podbrzusze i krocze czasem krzyz ale to chyba normalne .

A ja już od godziny jestem w domu i pale we wszystkich możliwych piecach :/ bo jakoś zimno w domu się zrobiło. Zajęcia wyszły super, nawet się nie spodziewałam, że wyjdą tak dobrze :)
Potem pojechałam do silesi żeby wymienić koszule i sweterek dla Bartusia bo kupiłam na 68 cm a 68 cm będzie pewnie nosił w lipcu czy sierpniu więc wymieniłam na 74... a potem po Zuzke. Dziecko super szczęśliwe bo zaraz po obiedzie szła do domu:) a właściwie na zakupy po Doh Vinci bo sama uzbierala sobie pieniążki. Potem do nalesnikarni po gołąbki i zupke na jutro :)
Już dwa gołąbki zjadłam, Zuzka robi sobie teraz trzeciego i dwa mam jeszcze na jutro.
Dzisiaj będę miała luzy bo Zuzka bawi się nowa zabawką. Może zacznę czytać książkę.

Barbra trzymaj się dzielnie! A jak Cie przewioza do Katowic to nie martw się! Odwiedze Cię!!! Ten szpital jest jakieś 5 km ode mnie i w nim pracuje moja lekarka :)

Hej. Ale mnie denerwuje teraz to forum. Zawsze uzywalam aplikacja na tel a teraz za kazdym razem musze sie logowac i oczywiscie co ? Nieprawidlowe haslo ! Sciema, bo prawidlowe :/ az musialam sie zalogowac normalnie nie przez aplikacje w tel :)

Pogoda u mnie paskudna w ogole mam dzien lenia. Maly fika w brzuchu co chwile.

Barbra pisz co i jak u Ciebie ! I nie martw sie wszystko bedzie ok ! :)

reklama
Były problemy z aplikacją Ale ponoć już ma być ok.
Ja wybieram normy z mojego laboratorium.
Teraz wreszcie odpoczywam. Obiad był pyszny zwłaszcza po takiej głodówce.

Do góry