reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Jeszcze pół godz do ostatniego pobrania. Jak wytrzymam tyle bez jedzenia i picia to już w sumie do końca życia dam radę. A co mi tam.

reklama
Mój lekarz twierdzi że na 100% zachamuja skurcze dziś ma dyżur to zerkne do mnie i mam nie płakać i zdenerwował się na razie od 11 6 skurczy ale od 11 dopiero mam lek więc poczekam :)

Bar oni wiedzą co robią. Im też zależy na tym byś urodziła zdrowe dziecko. Nie denerwuj się kochana i trzymaj się dzielnie. Szpitale znasz od dziecka więc wiesz że nie ma się czego bać. A że nie lubisz. trudno. Jakoś wytrzymasz.

bar cieszę się że udało mi sie choć na chwile humor Ci poprawić :cool2: Kurcze króciuteńka ta twoja szyjka, niech szybko czymś ją zabezpieczają! A co do grześkowej wagi to tak przypuszczałam, że Twój gin się zagalopował i dodał z 50%, choć w tej sytuacji szkoda, że nie miał racji, bo w razie czego tfu tfu tfu Grześ miał się wkrótce pojawić po drugiej stronie brzucha, to im byłby większy tym lepiej.

fanti ja już nadaję z roboty, u mnie można powiedzieć poszło lżej bo glukozę miałam robioną w punkcie pobrań gdzie nie ma żadnego analizatora, tylko zbierają próbki i wysyłają do laboratorium. Więc wyrobiłam się w 2 h ze wszystkim. Przeraziło mnie już samo sporządzanie roztworu- tego cukru pudru był pełen kubeczek :errr: nie wiem jakim cudem proszek całkowicie się rozpuścił, myślałam że dostanę coś o konsystencji krochmalu :-pZ wypiciem większego dramatu nie było, teraz jest gorzej jak sobie przypominam ten smak i zapach bleeeeee :baffled:
I u mnie sprawa wygląda tak że moje wyniki idą do prowadzącego, więc jeśli nie będą chcieli mi podać telefonicznie to dowiem się dopiero 11 stycznia na wizycie.
A jak Twoje cukry? Na czczo ile wyszło?

U mnie na czczo wyszło 92, a ponieważ do tego właśnie laboratorium mam zaufanie bo tu pracowałam kiedyś to pytałam o te normy przy cukrzycy ciążowej. Powiedziały że do 100 jest norma. Tak jak dla pozostałych. Zawołały szefa i on to samo potwierdził. więc mam zapas jeszcze.
Isia pytałam o normy magnezu. Nie ma innych w ciąży ale jest inne zapotrzebowanie dzienne w ciąży. I tylko tym się różni.
Odebrałam mamę z basenu i wysłałam samą do marketu. A ona mi zdjęcie bułki słodkiej wysłała. Co za wredna istota. Jeszcze 10 min.

Witam!

Bra zaciskaj nogi i będzie ok. W szpitalu postawią ci macice do pionu ;) i nie będzie skurczy.

Lewusek ty też zaciskaj

U nas hmm Staś dochodzi do siebie po chorobie, święta za pasem a my w czarnej D :/
Zośka w brzuchu tak daje popalić, że szok, czasem mam wrażenie, że ona non stop jest aktywna. Skurczów nie mam, ale teraz jestem przeziębiona i od kaszlu czuje w dole, że napiera troszkę. Wizyta w pon więc zobaczymy.

Barbra badz silna dla Grzesia!!! Przesylamy pozytywna energie
fanti gratuluje wytrwałości!!!
Teraz ja mykam do midwife i do gp na szczepionkę

Laski, piszę z laptopa, bo też mam problem od rana żeby odpalić aplikację. Nie mogę się w ogóle zalogować.
Bar Bra fenoterol na bank dostałaś. Szyjka króciutka to pewnie Ci coś na nią założą, bo nie sądzę żeby z taką krótkąszyjką tak po prostu Cię puścili. Ale musi być dobrze! Nie Ty pierwsza ze skracającą się szyjką :).
Kurde wiecie co? Od rana chodzę jak struta. Śnił mi się wypadający ząb dzisiaj nad ranem :( Wiem, że to zabobony, ale już wszystkich obdzwoniłam czy wszystkow porządku. Staram się nie nakręcać ale mam zły humor przez ten sen :/

reklama
Bar Bra spokojnie -w szpitalu zahamuja skurcze , słuchaj lekarzy a będzie dobrze ;) ja w pierwszej ciąży miałam szyjkę 1.5cm od 20 tygodnia ciąży -miałam się oszczędzać j jak najwięcej leżeć i urodziłam w terminie. Także spokojnie -skurcze zahamuja a Ty będziesz leżała sobie spokojnie do marca i będzie wszystko dobrze !

Do góry