reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
No mnie narazie troche przeraza to!ze beda takie sytuacje co 3 tygodnie jak mąz bedzie na nockach a ja sama z dzieciarnią. Jak male sie obudzi to pewnie starsze tez,vbedzie wesoło :p

Ja sie z moim pozarlam,bo chyba pierwszy raz tak bylo,ze ja mialam ochote a on nie. No ale stwierdzil,ze ja dzien wczesniej nie chcialam i bylam wredn przez caly dzien to on tez ma prawo nie miec ochoty,ale wiecie jak to baba. Juz sobie dopowiedzialam historie jakas,bo to podejrzane,ze on mnie nie chcial i drugi dzien chodze zla na niego.
Volka spokojnie.. facet choć może trudno w to uwierzyć, też ma prawo odmówić.. ;-) A foch w wykonaniu faceta to rzadka, aczkolwiek skuteczna metoda by rozkręcić wyobraźnię kobiety.. :-p

A ja mam pytanie którego raczej nie powinnam zadawać jako analityk.. :zawstydzona/y: jutro jadę na glukozę, czy mogę rano wziąć leki na nadciśnienie czy lepiej zaczekać? Biorę raz dziennie i w sumie nie powinno być problemu.. ale boję się, że po powrocie zapomnę o leku.. :baffled:

Barbra odezwij się.. co z tobą? Pojechałaś na IP???

Pamiętacie jak jakiś czas temu pod koniec listopada dentysta mnie olał?? Miał do mnie zadzwonić z innym terminem ale też mnie olał.. a dziś spotkałam go w galerii i on mnie pyta czy ja nadal czekam na jego tel.. :eek:
Zgodziłam się jeszcze raz z nim umówić.. i czekam na jego tel.. ciekawe czy znów będzie tak zakręcony i zapomni zadzwonić czy jednak się odezwie..
Ale z męża to się uśmiałam.. Oglądał coś z synem w galerii a ja siedziałam na ławeczce.. idzie ten mój dentysta i widzę, że do mnie zmierza.. podszedł, rozmawiamy, on tyłem do mojego męża a mąż nigdy nie zazdrosny, NIGDY!!! widzę nadciąga a minę ma przy tym nietęgą.. im bliżej był tym bardziej zła mina.. poszedł do nas i to jego "dzień dobry" było pierwszy raz w życiu takie złe i bez pozytywnych jakichkolwiek emocji a ja coraz bardziej rozbawiona tym co obserwuję.. i nagle spojrzał w twarz faceta.. rozpoznał od razu bo to jego dobry znajomy i mina od razu się zmieniła.. Pytam potem czemu był taki zły jak do nas podchodził? a on na to NIE BYŁEM! Nie ciągnęłam tematu ale ubaw miałam niezły.. :laugh2:

Fanti no niby jak trzeba być Na czczo to nie dotyczy to też nie brania leków? :)

Nastaw sobie przypomnienie w telefonie na godzinkę jakas w której mniej wiecej wrocisz do domu żeby ci przypomniało aby je wziąść :p

Barbra no i co? A czujesz jakis bol czy tylko klocia. Bo ja chyba tez dzisiaj mam skurcze. Jak tylko przyszlam do pracy to najpierw ok co 5 min potem ustaly potem znow co kilka minut. I w ostatniej godzinie tak co 10 min wiec sa nie regularne. Ale ja to odczuwam jak bol przed miesiączka plus bol w krzyzu. Na razie czekam jutro mam wizyte u midwife o 12. To sie jej podpytam. Miala ktoras z Was podobnie?

Sorki ze nie odpisuje na Wasze posty, ale troszke mnie przeraza ta sytuacja.

Ja dziś trochę posprzatałam korzystając z tego, że mąż w domu... On się bawił z Olcią bo się stesknili, a ja sobie powolutku ogarniałam...

Prezenty już wszystkie kupione. My dla córy kupiliśmy lalkę baby born. Moja mama drewniane łóżeczko dla lali, a moja siostra torbę lekarską z oprzyrządowaniem :)

Reszta prezentów to już będą niespodzianki :D

Barbra, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło.

Fanti, może lepiej zaczekać z lekami i wziąć po badaniu. Często jednak dodają jakąś formę sklejacza do tabletek, a czasem nawet otoczka jest słodka... ;)

Ja dzis jak przyszlam ze sklepu to wilgotna wkladka kolorku takiego opalonego...i skurcze dzis tez mialam najpierw mialam co 3 min potem co 5 i ustaly.Wzielam magnez i nospe .Mały aktywny .Obserwuje siebie teraz bacznie . Boje sie troche od razu panikowac bo jak pojade na klinike to mnie zostawia a mama z corka wczoraj przyjechaly na swieta .Zobaczymy jak jutro bedzie .Jak co to do swojego lekarza podejde.
Barbara jak u Ciebie ?

reklama
Do góry