reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

BarBra mam nadzieję, że wszystko dobrze u Ciebie. Mi lekarka ostatnio mówiła, że jak twardnięciu brzucha towarzyszy ból to mam do szpitala przyjechać, żeby sprawdzili czy z szyjką wszystko ok. No i jak będzie więcej tych twardnieć niż 10 (ale możliwe, że te 10 w moim przypadku bo mam rozwarcie V). W ogóle powiedziała, że gdy dzieje się coś niepokojącego to przyjechać i sprawdzą.

reklama
Kurde dziewczyny poszlyscie za mną sznurkiem ;-) myslcie pozytywnie. Póki się szyjka nie skraca wszystko jest ok. Ja dziś powrocilam do skurczy jakie mialam praktycznie od 20tyg. Mianowicie sciskalo mnie co jakiś czas. To normalne. Jak sa czesciej niz 3-4raz na godzine i regularne to trzeba iść do lekarza. Nie panikujcie bo same je wywołacie. Ja zauwazylam że mi się napina macica po prawej stronie tylko od pępka w dół.

moje pytanie było conajmniej śmieszne.. ale nie było tematu..

Co do skurczy, skracania się szyjki.. eh.. już dawno temu pisałam, że to forum jest zaraźliwe. Piszemy wszystkie o sikaniu w nocy - nagle zaczynam sikać co raz w nocy.. kilka dni.. usytaje.. kilka z was to samo pisze potem.. Skraca się szyjka- pisze jedna,.. zaraz kolejne się z tym zgłaszają..
Były skurcze.,. kilka dni i coraz więcej was ze skurczami..
Skurcze nóg.. nigdy w życiu nie miałam skurczu łydki.. a dziś obudził mnie takowy.. fakt, jeden jedyny był.. i nic więcej.. ale był.. :sorry:
Ja was tylko błagam żeby żadna nie urodziła przed końcem lutego.. bo obawiam się, że zaraz zaraźliwie posypią się porody.. :baffled:

Fanti no jestesmy w podobnym wieku ciazowym. Moze jakies statystyki o tym mowia,ze wlasnie teraz najwiecej kobiet zaczyna miec skurcze :p. Nie wiem jak to jest. Ja juz mam skurcze ze dwa miesiace. Na szczescie sa niegrozne poki co i nie za czeste,do max.10 dziennie.

Jestem na oddziale częste skurcze dostane leki na zahamowanie skurczy i sterydy dla maluszka żeby w razie czego przygotować go na przyjście na świat ale mam nadzieję że tak nie będzie :(
Czekam aż mi coś podadza wiem że sterydy do piątku w zastrzyku :(

reklama
Do góry