reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Młode duchem fakt. Jedna czyli ta starsza siostra jest dyrektorem przedszkola i pisarką. Jedną jej książkę mam (z dedykacją) o paczce przyjaciółek i jeśli takie one są na prawdę to ten tort nie jest niczym dziwnym. Pytałam jej kiedyś ile w tym fikcji literackiej a ile prawdy. Zaśmiała się tylko i powiedziała że ciut fikcji bo babcia aż tak nawiedziona nie jest. Więc kto wie.:)
Volka ja rzadko mam upławy Ale jak już coś poleci to mokro że wkładka do wymiany.
Agiszonek to W sumie dobre wiadomości W większości. Wody ok szyjka ok tylko te skurcze. A wolałabys być W domu czy dla spokoju lepiej W szpitalu?
Asienkakk A gdzie jedziesz do babci? 100 km od Wrocławia to może być też W moim kierunku ;)

reklama
M w delegacji, to i spać bardzo nie umiałam :baffled:jakoś tak dziwnie. W dodatku Emilka całą noc się na mnie pchała, chyba też nie umiała się ułożyć. Za to wstałyśmy o 10:30 :szok:

Monitora nie planuję kupić, przy Emi nie miałam i nie czułam potrzeby. Mała i tak będzie w zasięgu wzroku.

manka- oj, też miewam takie dni. Wydaje mi się, że maleństwo w ogóle nie śpi. Chociaż ostatnio już tak boleśnie nie wyrabia.
volka- u mnie ostatnio jakby wydzieliny mniej. Czasami coś tam poczuję, ale nie na tyle żeby wkładki używać.

Fanti. Oczywiście że wolalabym być w domu. Muszę poczekać cierpliwie az te skurcze nie ustana. A z wigilia byłoby ciężko gdyby się chcieli do mnie zjechać bo moja najblizsza rodzina kończąca sie na rodzenstwie i ich dzieciach to 16 osób a ja mam kawalerkę :-) ale juz mu rodzice zapowiedzieli ze jak nie przyjade do w pierwszy dzień Świąt się pokażą

Szyjka się nie skraca. Ten fenoterol tez niby powoduje kolatania serca ale u mnie bylo tylko raz i teraz jest spokój. Wczoraj w nocy mnie pod zebrami bolalo pp prawej stronie

Juana super, że nie masz cukrzycy :)

Agiszonek trochę daleko do jechania na tą wigilię, skoro masz skurcze. Dobrze, że szyjka długa i z wodami wszystko ok.

Fanti zabawowe są te panie :) Lepiej tak, niż ciągle marudzić w tym wieku.

Ja na początku nie będę używać poduszki i kołdry. Mam zamiar otulać a potem w śpiworku ma spać. Mam też poduszkę klin, która była super jak używałam dla córki. Monitora oddechu nie kupuję. Będę mieć łóżeczko malutkie na kółkach, więc mały będzie mobilny :)

Volka ja mam więcej wydzieliny niż normalnie, ale wkładki żadnej nie używam.

asieńkakk dobrze, że wyniki nie są złe :)

Ja czekam dziś na wózek, który zamówiłam :D Będę mieć dziś zabawę.

To w takim razie zakupie sobie rennie jak mnie znowu zgaga dopadnie, żeby mieć w zapasie. dzisiaj na szczęście jest spokój.

Manka mój maluch w brzuchy też miewa takie dni, że w ogóle mam wrażenie, że nie śpi. Np. wczoraj miał taki dzień to nawet jak chodziłam to go wyraźnie czułam. Ale dzisiaj już np. musi spać, bo tylko co jakiś czas coś się porusza :)

Volka ja mam teraz więcej wydzieliny i wkładki muszę zmieniać częściej, ale to chyba spowodowane tą luteiną jest. Tydzień temu na wizycie badała ph i było ok, a wcześniej miałam tą biocenozę pochwy i też wszystko ok.

Agniszonek dobrze, że szyjka się nie skraca. Odpoczywaj dużo.

Misssoni, Aliaolio dobrze ze ja nie muszę w nocy jeść, ostatni posiłek jem koło 22 i rano cukry 80-88.

Laski co kupujecie dzieciaczkom na święta???

reklama
Witam się i ja :) wyspana hehe co do wydzieliny to ja nigdy wkładek nie uzywalam a teraz to ok 6 na dobę ale to przez luteine i te tabletki na infekcje bo jeszcze mi zostało kilka szt więc muszę skończyć opakowanie :/
Asienka super że jakieś lepsze wieści są odpoczywaj i mam nadzieję że na święta cię wypuszcza wyjazd tak daleko to na pewno odpada ale lepiej wigilię spędzić w swoim domku a nie w szpitalu :)
My mamy lozeczko w sypialni w zasięgu mojego wzroku ja mam płytki sen wszystko mnie budzi każdy szmer szelest itp ale nie wiem jak z tym monitorem muszę posłuchać więcej waszych opinii :)
Manka mi Grzesiu ostatnio mało co się odzywał a od 2 dni daje czadu :)
Musze wam coś napisać ehhh przez ta abstynencję mam prawie codziennie jakieś sny erotyczne masakra jak się budze to przez chwilę o tym myślę a potem jest ok :)
Dobra lece na sniadanko :)

Do góry