reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Agiszonek a co na uspokojenie dostałaś? Ja sobie czasem myślę że lepiej by było jakbym coś brała niż narażala dziecko na taką moja panikę

reklama
Ja dzieciakom teściowej (tak, mój M ma 4 rodzeństwa w tym 2 w wieku 8 i 11) razem z teściową jeździłyśmy szukać i młodsza dostała na Mikołaja pamiętnik mówiący, a starszy klocki Lego Technic i zegarek, A teraz mała dostanie Furby Boom, a starszy jakiś większy zestaw Technic. Dla mojej chrześnicy prawie 4 latki kupiłam legginsy, puzzle i mega kolorowanki (kraina lodu i Zosia na czasie) a jej bratu 9 lat słuchawki z nausznikami i zegarek.
Fanti nie, niestety, jadę przez Milicz pod Krotoszyn:(

Witajcie:) Nie było mnie tu dwa dni, miałam co czytać:) Piszecie o długości szyjek, ja nawet nie wiem, jaką mam. Prowadzę ciążę u dwóch lekarzy - u jednego na NFZ i u drugiego prywatnie, w szpitalu, w którym chcę rodzić. Ten na NFZ jest fatalny, na każdej wizycie, a trochę już ich było, padają pytania: która ciąża, który poród, przepisał mi na pierwszej czy drugiej wizycie luteinę, to się wczoraj pytał, dlaczego ją brałam. Nie ma tam papierowych kart pacjentów, a jemu się nie chce wpisywać w komputerze chociażby podstawowe informacje o pacjentkach. W dodatku badanie na fotelu wygląda tak, że tylko sprawdza takim czymś plastikowym, wziernik czy coś, wydzielinę i koniec. Żadnego sprawdzania szyjki. Na tej ostatniej wizycie wczoraj i przedostatniej nawet sprawdzał już tętno dziecka, ale w karcie ciąży już nie zapisal, widocznie za dużo pracy by miał. Straszny konował. Na szczęście ten lekarz, do którego chodzę prywatnie chociaż szyjkę sprawdza, czy jest zamknięta i czy się nie skraca, ale wymiaru mi nigdy nie podał, czy ją można zmierzyć tylko przez usg?
Ostatnio kupiliśmy komodę na rzeczy dla małej i poszalałam w lumpeksie - ciuszki śliczne, w większości nowe, kupiłam z 10 par body i 6 par pajaców na 56-62. Po świetach będę prać i prasować.
Ostatnio się stresuję, że brzuch mi nie rośnie, mam wrażenie, że od dwóch czy trzech tygodni nic się nie zmienił. Szkoda że usg będę miała dopiero pod koniec stycznia :(

A u nas znowu temat seksu na czasie;)co dziewczyny? Hihi
Ja dalej nie pamiętam co to jest ale w końcu wiosna już niedługo hihi

Dzisiaj tatuś mój się pytał czy ma mi posłać kasę ns wózek:) a chwilę wcześniej dzwonił M, że wróci pewnie w sobotę ok 23 godz do domu bo tyle tam roboty mają:/
Więc sama nie wiem czy brać od niego już kasę czy poczekać aż wszystko się uspokoi i pojedziemy kupić ten wózek... chociaż jak tak dalej pójdzie to może to być koniec marca hihi

Ja właśnie robiłam na szybko prezentacje NT dziecka niepełnosprawnego w rodzinie... a właściwie to zmieniałam tylko prezentacje od koleżanki z zeszłego roku ;) i muszę coś dodać jeszcze z książek żeby nie była taka sama hihi
Ale sobie temat w ogóle wybrałam :( zupełnie się nie zastanawilam jak go wybierałem a teraz myślę że może być mi jutro ciężko go zaprezentować:/
No i zbieram się na jasełka do przedszkola:)
Aaaaaa i kupiłam dwa dresy dla Bartusia w c&a.... tak wiem... nie cierpię dresow hihi

Hejka dziewczynki. Bylam w sklepie z mama i corkami i znowu poczulam mokry wyciek . Poczekam do jutra i chyba sie przejde do lekarza popoludniu sprawdzic czy wszystko oki. Mam bardzo jasne zimne swiatlo w lazience i wkladka byla taka lekko pomaranczowa.Martwie sie ze to wody .Zrobilam test z paskiem lakmusowym ale przed podmyciem sie i ph bylo ok 6.5 a potem soe umylam i bylo jakies 5.5. Poczekam i zrobie za godzinke .Mam nadzieje ze to nie wody sie sącza

Bar Bra- mnie od poczatku mecza takie sny :D mimo tego, ze zakazu nie mamy.
Alabamka- u mnie na ostatniej wizycie bylo 36 mm.
A ten twoj lekarz to naprawde dziwny, moj to musi miec wszystko zapisane.

U nas na topie puzzle, ja kupilam, mama i sie zastanawiam czy ktorys wujek jeszcze nie kupi. Ale ona je uwielbia, ulozenie zajmuje jej doslownie chwile.

Agiszonek trzymam kciyki żebyś jednak na Święta w domu była.
Lewusek nieciekawie to brzmi. Może lepiej na IP jechać?
Ja dzisiaj trochę na zakupach ale ledwo chodziłam. W sumie dwa prezenty tylko kupiłam. Nie wiem kiedy resztę. Tylko dla Hani mam już mega zestaw: koniki Filly Wedding, pająk do oswojenia, lalka ever after high, z milion gadżetów z krainą lodu, i jeszcze kilka rzeczy, nawet nie pamiętam już sama co :)
Ja monitor raczej kupię. Z Hanią , mimo że spała w łóżeczku obok, budziłam się kilka razy w nocy bo miałam schizę czy oddycha.

reklama
Do góry