reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Chrobek my dla Kuby mielismy 90x120. Teraz ten zestaw bedzie dla Nowego a Kubie kupilismy duza.

Pranie zaczne tak na poczatku lutego. Ale tylko te niezbędne do szpitala i po powrocie rzeczy. Reszte bede prala na biezaco jak juz Olus bedzie na swiecie:) piore w proszku Neutral i od poczatku(przy Kubie) plukalam w bialym Lenorze. Teraz zrobie tak samo.

Mi na zgage pomagala tylko mieta-gumy do zucia badz landrynki. Ale to rozwiązanie przynosilo tylko chwilowa ulge. Na dluzsza mete nic nie dawalo rady:(

Juana ja kupilam monitor przy pierwszym synku i nigdy go nie uzylam. Zwyczajnie nie bylo potrzeby :)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Witam się i ja z rana.. zaczynałam tydzień z myślą, że tylko do piątku dzieci chodzą do szkoły i już od soboty az do nowego roku koniec z rannym wstawaniem.. a tu się okazuje, że aż do wtorku jest szkoła.. :baffled:

Fanti super te torty, ten jeden to chyba jakaś szczególna okazja, wieczór panieński?:-)

Dziękuję. To nie był wbrew pozorom wieczór panieński tylko 50 urodziny pewnej pani, a tort był prezentem od starszej siostry. Miał nawet tekst " seks zaczyna się po 50-tce" :-D

Co do pościeli to ja mam z Ikei, także oni maja tak jak dla dorosłych swoje rozmiarowki - no chyba ze coś się da znaleźć na ich wkłady. W każdym razie muszę jeszcze dokupić chociaż jedną, bo jak niebieski u dziewczyny przejdzie, to różowy u chlopaka juz się nie widzi :sorry:

Fakt, że taki nietypowy rozmiar ten z ikei. Owszem wczoraj polecano mi tu pościel Feretti i jest ona na ten rozmiar. Ale i cena jest o wiele większa.. I jakoś jak dla mnie za mały wybór wzorów.
Upatrzyłam sobie takie szare wzory z delikatnym akcentem niebieskim ale w tym rozmiarze nigdzie nie widzę.
Bez sensu kupować wsad pościeli drugi żeby móc pościel przebierać. Choć mam też piękne dwa komplety pościeli po Olim wraz z obijakiem ale to jest na rozmiar ten mniejszy właśnie. I nie wiem co tak na prawdę z tym zrobić.

Znajoma miała termin planowanej cc na 20 grudnia a wczoraj już się akcja zaczęla i o 23 miała cc. To jest kuzynka mojej przyjaciółki i obie cały wieczór przeżywałyśmy,,:sorry:a jak padłam w końcu ze zmęczenia to widzę, że Jagoda mi sms wysłała w nocy, że Karolek już na świecie.. :-)

Hej dziewczyny... Dużo Was czytam, ale jakoś nie mam weny na pisanie ostatnio.

Z cukrzycą męczę się dopiero parę dni, ale coś mi nie idzie :( po posiłkach jest ok, ale na czczo to masakra jakaś.. Raz 34 a następnego dnia 108, mimo że na kolację jadłam to samo... :(

Nie wiem zupełnie jak to ogarnąć a wizyta dopiero 11 stycznia.

Fanti z tym spaniem w ciagu dnia to prawda... Ja jak nie zdrzemne sie 2h po południu to chodzę jak niedobitek.

Ja pościel mam 120 na 90, ale przy Oli przez pierwsze pół roku używałam śpiworków, a poduszka to dopiero po roku doszła, bo nasza fizjoterapeutka bardzo odradzała.

Aliaolio o której jesz ostatni posiłek? Trzymasz dietę? Ja miałam podobnie pomimo diety. Teraz jest już ok. Proponuję ci przed snem zjeść malutką kanapeczkę z wędlinką jeżeli to nie pomoże to jest jeszcze opcja aby w nocy coś przekąsić.

Missoni, no właśnie jem tuż przed zaśnięciem. Ale to jedzenie w nocy to jakaś maskra. Nie dość, że jestem nieprzytomna jak beton, to jeszcze wszystko mi gardle staje i nie jestem w stanie zjeść wiecej niż gryza...

No hej wam. Wczoraj mialam usg o 15. Wod plodowych jest ok. Szyjka 3.2cm więc też ok. Krążki zakładają ponizej 2, 4cm. Dziś na ktg 4 skurcze wiec mam leżeć i czekać. Będą obserwować. Jedyne co uslyszalam to że chyba długo poleze i że nic innego nie zrobią. A jak wyjde do domu to też leżenie. Nie wiem czy na święta wyjde. Najlepsze że wigilia u mnie w domu 260km od Puław. mam do tego problemy z ukladem trawiennym. Mieli mi dac jakis syrop przeczyszczajacy to juz dwie godziny czekam. Doczekalam sie tylko tabletki na uspokojenie. No i tak sie sprawy mają. ....

Laski takie pytanie bezposrednie :p. Czesto musicie wkladki zmieniac? Ja zmienialam dwie w ciagu dnia a ostatnio mam wrazenie,ze tej wydzieliny jest tyle,ze musze 3-4 dziennie. Normalne? :p

Volka ja mam najczęściej sucho czasem zdarza się że mam mokro więc wkładek wogóle nie używam. Volka a może warto sprawdzić czy nie ma jakiejś infekcji.

reklama
Fanti to takie młode duchem te "starsze" Panie:-)
Gratulacje dla mamy Karolka, to miała niespodziankę ;-)
Agiszonek no to trochę daleko ta Wigilia, może zmienią plany, zwiną wszystko ze stołu i przyjadą do Ciebie świętować, o ile już będziesz w domku:tak:
Lewusek, a nie przywiozły Ci smakołyków z Polski?
Volka ja nie mam upławów ciągle, czasami tylko znienacka wieksza ilość.
Ja już byłam odebrać wyniki, mój mnie zawiózł i wróciłam piechotką ze 3 km. Hemoglobina i hematokryt trochę niskie, poza tym ok, dzisiaj jeszcze popiorę i nagotuję, żeby jutro spokojnie do Babci pojechać, a żebym nie miała wyrzutów, że Małż w domu głodem przymiera:-D

Do góry