reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Jak zaczęłam czytać co to za choroba to zaczęlam wlasnie wątpić wiec jak nie toksoplazmoza to co to mogło być!? Z nadmiaru wrażeń pewnie źle usłyszałam... wlasnie odebrałam córke z przedszkola i też mnie kregoslup i kosc boli. Większośc z nas tak ma:) piszecie o rodzicach, moi są razem ale tato od dziecka pracuje za granica wiec nie ma go po pare tyg srednio raz w miesiacu jest przez tydz czasami dluzej czasami tylko weekend, mama od 1.5 roku tez pracuje w Niemczech po 6 tyg i 6 tyg w Polsce. Tesciu super, troche nadopiekunczy, tesciowa nie zyje.

A może lekarzowi chodziło o cytomegalie? lekarze zalecają to badanie w ciąży

reklama
Jesli chodzi o rodzicow to moi zyli ze soba zgodnie kupe lat.Tata czlowiek do tanca i rozanca mama oki zawsze pomagala mi przy dzieciakach.Niestety tata zmarl po ciezkiej chorobie jak najstarsza corka miala 2 miesiace.Obecnych tesciow mam oki moze z racji tego ze mieszkaja od nas 700 km .Tesc do rany przyloz czlowiek tesciowa wydaje sie zimna osoba troche ale ciezko ocenicmajac kontakt kilka razy w roku po godzinie bo zwykle nie maja czasu bo mieszkaja u swojego pracodawcy .

Lilith ja jak mialam Crp 11 dali mi antybiotyk. Ja bylam na wizycie ale usg nie robil. Dopiero 5 stycznia mi zrobi. Ale szyjke sprawdzal i jest super. Dluga i xamknieta nadal. I dzidzi tetno sprawdzal i tez ok. Ale mnie za to cos bierze. Maz przyniosl z pracy chyba :/. Ehh witaminka C w ruch i herbata z cytryna! Aaaa i zamowilam wreszcie wozek :). Młoda bardzo dobrze zrobilas z ta szkola,bedziesz spokojniejsza. Bar Bra u nas sie nue chodzi z mezem na szkołe. Tylko jednorazowo bedzie zaproszony.

Isia A można taką dawkę mg? I kto Ci zleci te zastrzyki? Czy sama tak zdecydujesz?
Kustronka jak noc? Byłaś w szpitalu czy szczęśliwie przeszło?
Agiszonek jak sytuacja skurczowa u Ciebie? Idzie ku dobremu?

Fanti, dziekuje ze pytasz :)
Noc jakos przetrwalam, ucisk i ból znacznie zelżal, tak ze rano wstalam i mąż mnie zawiozl pod same drzwi pracy. A ze pracuje w osrodku medycznym to w razie czegos bylabym w dobrych rekach. Teraz tez juz jestem po planowej wizycie u mojego gin. Niestety, nic mi nie zlecil na te bóle od kregoslupa.. Jednak dal L4 (ale z 2, wiec moge chodzic! :)) juz teraz. Polecil mi odpoczywac, nie forsowac za bardzo. Kazal brac wiecej magnezu, bo mam twardnienia brzucha. No i zelazo, bo mi morfologia spadla.
No i co mi z tego zwolnienia, jak musze isc jutro i pojutrze do pracy..? Ehhh.. W czwartek umowilam sie do fizjoterapeuty. Moze mnie poratuje taśmami ;)

Bar bra zależności jak będziesz miał służbę u nas zajęcia sa w każdy poniedziałek na 18:30 a zazwyczaj on robi na nocke albo na 14... więc zobaczymy jak to będzie :)
Aczkolwiek położna mówiła żE zadko faceci przychodzą...

Zrobiłam dzisiaj z Emilką świąteczne ciasteczka :-) mała zachwycona. Teraz śpi, i chyba dołączę do niej :-D
M do czwartku w delegacji, więc mamy wolne od typowych obiadów i dałam na luz ze sprzątaniem.

reklama
Izik super, jak byłam mała tez robiłam ciasteczka na święta i było super! :) ja od dziś w domu i mam dużo odpoczywać, chciałam się dostać do mojej lekarki, ale powiedziała ze i tak nie ma jak zrobić usg i żebym znowu poszła na IP. Znowu to samo usg, ktg i wszystko jest w porządku nie wiedzą dlaczego tyle tych skurczy, powiedzieli ze pewnie taka moja uroda ale żeby dużo odpoczywać. Wiec juz do pracy się nie wybieram i większą część dnia leżę, mam nadzieje ze się poprawi bo naprawdę jestem zestresowana tym bardzo. Co pół godziny te twardnienia mniej więcej są, bezbolesne i trwają kilka- kilkanaście sekund. Agiszonek a jak u Ciebie?

Do góry