reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Jak zaczęłam czytać co to za choroba to zaczęlam wlasnie wątpić wiec jak nie toksoplazmoza to co to mogło być!? Z nadmiaru wrażeń pewnie źle usłyszałam... wlasnie odebrałam córke z przedszkola i też mnie kregoslup i kosc boli. Większośc z nas tak ma:) piszecie o rodzicach, moi są razem ale tato od dziecka pracuje za granica wiec nie ma go po pare tyg srednio raz w miesiacu jest przez tydz czasami dluzej czasami tylko weekend, mama od 1.5 roku tez pracuje w Niemczech po 6 tyg i 6 tyg w Polsce. Tesciu super, troche nadopiekunczy, tesciowa nie zyje.

A może lekarzowi chodziło o cytomegalie? lekarze zalecają to badanie w ciąży

reklama
Jesli chodzi o rodzicow to moi zyli ze soba zgodnie kupe lat.Tata czlowiek do tanca i rozanca mama oki zawsze pomagala mi przy dzieciakach.Niestety tata zmarl po ciezkiej chorobie jak najstarsza corka miala 2 miesiace.Obecnych tesciow mam oki moze z racji tego ze mieszkaja od nas 700 km .Tesc do rany przyloz czlowiek tesciowa wydaje sie zimna osoba troche ale ciezko ocenicmajac kontakt kilka razy w roku po godzinie bo zwykle nie maja czasu bo mieszkaja u swojego pracodawcy .

Lilith ja jak mialam Crp 11 dali mi antybiotyk. Ja bylam na wizycie ale usg nie robil. Dopiero 5 stycznia mi zrobi. Ale szyjke sprawdzal i jest super. Dluga i xamknieta nadal. I dzidzi tetno sprawdzal i tez ok. Ale mnie za to cos bierze. Maz przyniosl z pracy chyba :/. Ehh witaminka C w ruch i herbata z cytryna! Aaaa i zamowilam wreszcie wozek :). Młoda bardzo dobrze zrobilas z ta szkola,bedziesz spokojniejsza. Bar Bra u nas sie nue chodzi z mezem na szkołe. Tylko jednorazowo bedzie zaproszony.

Isia A można taką dawkę mg? I kto Ci zleci te zastrzyki? Czy sama tak zdecydujesz?
Kustronka jak noc? Byłaś w szpitalu czy szczęśliwie przeszło?
Agiszonek jak sytuacja skurczowa u Ciebie? Idzie ku dobremu?

Fanti, dziekuje ze pytasz :)
Noc jakos przetrwalam, ucisk i ból znacznie zelżal, tak ze rano wstalam i mąż mnie zawiozl pod same drzwi pracy. A ze pracuje w osrodku medycznym to w razie czegos bylabym w dobrych rekach. Teraz tez juz jestem po planowej wizycie u mojego gin. Niestety, nic mi nie zlecil na te bóle od kregoslupa.. Jednak dal L4 (ale z 2, wiec moge chodzic! :)) juz teraz. Polecil mi odpoczywac, nie forsowac za bardzo. Kazal brac wiecej magnezu, bo mam twardnienia brzucha. No i zelazo, bo mi morfologia spadla.
No i co mi z tego zwolnienia, jak musze isc jutro i pojutrze do pracy..? Ehhh.. W czwartek umowilam sie do fizjoterapeuty. Moze mnie poratuje taśmami ;)

Bar bra zależności jak będziesz miał służbę u nas zajęcia sa w każdy poniedziałek na 18:30 a zazwyczaj on robi na nocke albo na 14... więc zobaczymy jak to będzie :)
Aczkolwiek położna mówiła żE zadko faceci przychodzą...

Zrobiłam dzisiaj z Emilką świąteczne ciasteczka :-) mała zachwycona. Teraz śpi, i chyba dołączę do niej :-D
M do czwartku w delegacji, więc mamy wolne od typowych obiadów i dałam na luz ze sprzątaniem.

reklama
Izik super, jak byłam mała tez robiłam ciasteczka na święta i było super! :) ja od dziś w domu i mam dużo odpoczywać, chciałam się dostać do mojej lekarki, ale powiedziała ze i tak nie ma jak zrobić usg i żebym znowu poszła na IP. Znowu to samo usg, ktg i wszystko jest w porządku nie wiedzą dlaczego tyle tych skurczy, powiedzieli ze pewnie taka moja uroda ale żeby dużo odpoczywać. Wiec juz do pracy się nie wybieram i większą część dnia leżę, mam nadzieje ze się poprawi bo naprawdę jestem zestresowana tym bardzo. Co pół godziny te twardnienia mniej więcej są, bezbolesne i trwają kilka- kilkanaście sekund. Agiszonek a jak u Ciebie?

Do góry