reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Bobodent żel na zabkowanie albo dentinox ale ten pierwszy jest właśnie z lidokaina.

Fanti pisałaś czy bym teraz poszła spokojnie do szpitala:) nie... i to tylko dlatego, że w tygodniu jestem ciągle z Zuzka sama bo M pracuje gdzieś w Polsce a przy własnej firmie ma ograniczone pole urlopowe:/
Moja mama z chęcią bym została z Zuzka ale wiem, że nie zabierze jej na żadne zajęcia dodatkowe i będzie ja wychowywać po swojemu bo ja to źle robię:/ w dodatku w moim domu by było tak jak chce moja matka...
Teściowie mieszkają 100 km od nas i pewnie by przyjechali do Zuzki ale ile by było gadki z tym :(
W dodatku też zero zajęć z Zuzka...
Ale wiesz co? Ja już raz 'wyplulam' swoje dziecko w toalecie w markecie, drugi raz coś mi wypadło do toalety w domu... czekałam godzinę na M z płaczem bo bałam się czy to nie moje dziecko czy to skrzep... dwa razy byłam przypinana pasami przy czyszczeniu... i nie chciałabym tego przeżyć trzeci raz...
Więc gdybym miała obawy to sama bym poprosiła lekarke o kilka dni w szpitalu... ;)

Isia jeszcze nie o taki żel mi chodziło.. tamten był jakiejś amerykańskiej firmy.. za cholere nie mogę sobie przypomnieć nazwy.. takie niebieskie , niebieskobiałe opakowanie.. 2 g tubka chyba jeśli dobrze pamietam..

Nie mam i nie będę miała zaufania do szpitali. NIestety dziecko można stracić i w szpitalu.. Przeżywałam tak jak wy teraz kiedy byłam w ciąży z Olim.. nie czułam ruchów dwa dni to położyli mnie do szpitala.. owszem trzeba itd.. ale ile tam mnie nastraszyli ile się nasłuchałam od wykwalifikowanych położnych i cudnych położników lekarzy, że dziecko może już umarło i trzeba będzie wywoływać poród, że małowodzie jest, że łożysko przodujące i się odkleja a tu jeszcze 2 miesiaće.. itd.. a co się okazało? Nic! Po dwóch dniach prowadząca gin zapomniała po co mnie przyjęła i stwierdziła, że ciąża idzie książkowo a ja sama chciałam być w szpitalu.. napłakałam się tam jak głupia, po Każdym badaniu tętna na patologi a jest tam co godzinę czy co 2 słyszałam o możliwości uduszenia się dziecka.. dlatego jak 2 tyg później znów miałam przyjechać sprawdzać ruchy pojechałam bez torby i powiedziałam, że położę się tam jak poczuję główkę między nogami..
Potem znów swoje zrobili jak się Oli rodził.. w poniedziałek wylądowałam w szpitalu na porodówce a urodził się w czwartek, wody wyparowały cudownie, w nocy lekarz stwierdził, że jeszcze ze dwa tyg do porodu a rano ten sam lekarz mówi, że pozostałości wód mają kolor zielony.. Nie ufam im za cholerę!

reklama
testowałam go na sobie, na dziecku, mąż na sobie testuje też zawsze zaczem dziecku coś da.. sprawdził się nawet w dorosłym bólu zęba więc dziecku tym bardziej pomoże.. I sądzę, że skoro niemowlakom można to i w ciąży także.
Ten Bobodent miałam ale on mi nie pasował, ani młodemu nic nie dawał, ani mnie.. po tamtym młody zaraz przestawał płakać..

Umieram!! Od kilku godzin mam niewyobrazalny bol promieniujacy do lewej nogi. Wrocilam z pracy na kolanach, a teraz kazdy najmniejszy ruch czy przesunieie nogi wywoluje okropny bol! Masakra.. Nie wiem czy na jakis SOR nie pojechac po cos przeciwbolowego.. Chociaz jutro mam po poludniu planowa wizyte u swojego ginekologa. Jesli dozyje..

Manka wspolczuje bidulko naszą :)
Ja już po kąpieli i muszę się położyć bo plecy mnie bola Grzesiu szaleje i naciska mnie chyba na ten kręgosłup :( ale damy radę :) jutro odezwę się jak wstane i zanim na zakupy pójdę ale nie o 13 :p jutro wstaje najpóźniej o 10 :)

reklama
Umieram!! Od kilku godzin mam niewyobrazalny bol promieniujacy do lewej nogi. Wrocilam z pracy na kolanach, a teraz kazdy najmniejszy ruch czy przesunieie nogi wywoluje okropny bol! Masakra.. Nie wiem czy na jakis SOR nie pojechac po cos przeciwbolowego.. Chociaz jutro mam po poludniu planowa wizyte u swojego ginekologa. Jesli dozyje..

W takim wypadku chyba nie ma na co czekać. skoro ból jest tak silny to trzeba wyjaśnić z jakiego powodu.

Do góry