reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

hej zaglądam do Was od czasu do czasu na początku troche sie udzielałam ale potem jakoś wiecznie czasu brakowało na nadrabianie wpisów itd...:-(
Przyznam że czasem podczytuje co tam u Was....
Powiedzcie mi czy Was już też skurcze męczą?

reklama
Bar bra to tak jak ja :) Tez nie moge żadnej rozkoszy :(

Lewusek... współczuję :/ mój kuzyn opowiadał żE w angli w klasie jedna dziewczynka też takiej masy syryjskiej czy cos zerwała złoty łańcuszek z krzyżykiem i powiedziała ze nie będzie go nosila....

Wspolczuje dziewczyny zakazu,ale juz niedlugo. Jakos doczekacie. Ja za to wykorzystalam fakt,ze jeszcze dziecu nie bylo i obudzilam meza szybciej hihi ^^

Bar bra to tak jak ja :) Tez nie moge żadnej rozkoszy :(

Lewusek... współczuję :/ mój kuzyn opowiadał żE w angli w klasie jedna dziewczynka też takiej masy syryjskiej czy cos zerwała złoty łańcuszek z krzyżykiem i powiedziała ze nie będzie go nosila....

No powiem Ci ze te dzieci wynosza wszyatko co najgorsze z domu .Polskich dzieci w tej szkole jest chyba 6cioro.Upatrzyli soboe teraz moja Paulinke i jej mlodsza kolezanke z 1szej klasy .W piatek kurtka z odbitymi butami ja plecach spodnie codziennie do prania .A jeszcze bija .4 chlopakow na dwie dziewczynki mlodsze. Oj dzis jak mnie zobaczyli na boisku to na poczatku udawali ze nie widza i keden zwalal na drugiego. Zrobie porzadek bo naczyciele chyba slepi.Malo tego deszcz nie deszcz snieg wiatr a dzieci na boisko wychodza. Wiecznie cos w tej szkole .

Fanti masz dwójkę dzieci czy tylko Oliwiera?

Ja mam tylko jedno dziecko - oficjalnie. Poza tym mam męża co czasem nieporadny jak dziecko. Ale Oliwier to potrafi wkurzyć za troje.
Właśnie jestem po awanturze z nim i aż mnie gardło boli tak się wydarłam na niego . Gnojek od wyjścia na 8 do szkoły nic nie jadł. wrócił o 14,30 do domu. Śniadania w szkole nie ruszył dostał zupę zjadł 2 łyżki i mówi że on już zjadł. Więc wredna matka mówi że masz to zjeść. Pół małego talerza na zupę. Kilka łyżek dosłownie a on pyta mnie po każdym zamoczeniu łyżki czy wystarczy. Nie wiem może ja zaczęłam po chińsku do niego mówić bo nie rozumie co to znaczy masz to zjeść.

Fanti dzieci chyba tak maja nie denerwuj się zglodnieje to sam poprosi o jedzenie wiem że to może drastyczne ale może następnym razem nie dawaj mu nic a jak zapyta to powiedz że ostatnio nie chciał jeść to teraz nie gotowała bo po co :) nie wiem czy to dobre czy nie ale jest już na tyle duży że powinien zrozumieć z głodu jeszcze nikt nie umarł weź go na chwilę przeczekania zamiast nerwów

Młoda to nie jestem sama :)
Damy radę jeszcze 3 miesiące no i potem jeszcze chwilka po porodzie ale jak już będę mogła to na jedną noc muszę oddać dziecko mojej mamie i musimy sobie zrobić jedną noc taką bardzo romantyczna bo ta praca też zniszczyła w nas trochę romantyzmu a brakuje mi tego :( tylko pytanie czy dam radę rozstać się z moim maluszkiem na 1 noc? :(

Padam, wysprzątanie połowy łazienki zajęło mi 4h :szok: do tego obiad, gdzie moje dziecię powie, że to jest fuj. Więc dobra mamusia na szybko robi ulubioną pomidorówkę.
Jak weszłam do sypialni to myślałam, że zejdę na zawał- Emilka wszystko co miała w zasięgu ręki rozrzuciła, więc zamiast jednego pomieszczenia sprzątnęłam cztery ( ogarnęłam w 5 min.).
Na całe te sprzątanie miałam tylko 2 skurcze. Mała i tak dała popalić, bo w między czasie chrupałam wafelki, znalazłam dawno kupione w barku :laugh2:
Teraz młoda śpi, padła w minucie, a ja odpoczywam. Jak m wróci z pracy to chcę jechać na zakupy. Listę w międzyczasie sporządziłam. Jutro fryzjer z Emką i siostrą. Muszę poszukać jakiś inspiracji na necie, a w sobotę m zafarbuje mi włosy, ot taki mam plan.

reklama
Ja jak się zabiore za sprzątanie jednego pomieszczenia to na tym się nie skończy więc zostawiam to na sobotę wtedy we dwoje nam szybciej pójdzie OOo właśnie muszę też włosy zafarbowac przed świętami i choinkę ubrać ale na razie nie mam ani choinki ani ozdob :p

Do góry