reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Młoda mama bursztynek ma racje. Musisz się nauczyć walczyć o swoje. Czasami jak się komuś wprost nie powie, to myśli że nie musi. Niedługo będziesz mieć córeczkę i też nie raz będziesz musiała też o jej prawa walczyć ;). Jak powiesz przy pokazywani mieszkania, że bardzo źle się czujesz, to każdy zrozumie :)

Ja też się czuję fatalnie, plecy mnie bardzo bolą. Nie jesteście same. W dodatku humor też do d... I tak już ponad tydzień. Wszystko mnie wkurza i mam ochotę uciec gdzieś daleko.

Grandiflora jak się dziś czujesz? Długo jeszcze musisz pracować?

Fanti mam nadzieję, że u Ciebie trochę lepiej. Też mam mnóstwo obaw. Może rzeczywiście okulista coś zaradzi.

reklama
Moja choineczka juz gotowa :)
Teraz juz czekam tylko na corke i mame jak przyjada :)

Załączniki

• 1449749439301.jpg
    1449749439301.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 50
A ja pospalam teraz 1,5 godziny i od razu mi lepiej. Ide zrobic cos do jedzonka i ogarnac wlosy a potem po dzieci do przrfdzszkola. P.s. dzis w lumpie upolowalam oczywiscie ubranka dla maluszka,ale i przepiekna i niezniszczona torebke dla siebie z River :)

Ja już też wstalam :p jakoś ostatnio 13 to moja godzina na pobudkę :p
Mloda bursztynek ma rację ja też czasem mam takie myśli jak ty ale musimy walczyć o swoje dla naszych maluszkow i naszego zdrowia :)
Ja dziś spalam ok po za tym że zasypiam dopiero ok 2 w nocy ale nie miałam dziś problemu że zgaga mąż dał mi najpierw jabłko że skórka kazał mi zjeść i pomoglo a ja do tej pory jadlam ale bez skórki :p no i później cola była pyszna i Grzesiu też wczoraj trochę się obudził ale chyba ma jakieś ciche dni bo nawet kopniaki są słabsze dużo teraz się przewraca odwraca itp
Kciuki za wszystkie wizytujace i jak dobrze pamiętam arusiowa dawna od razu znać czy wiesz co w brzuszku mieszka :)
Grandiflora super że jesteś w domku uważaj na siebie kochana i dobrze że lekarz ci wytlumaczyl jak to jest z tymi skurczami i szyjka nam się to też przyda :)
Od kilku dni mój jeden kot idzie do kuwety robi co ma tam zrobić i jak wychodzi to idzie do misek i tam zakopuje tylko nie wiem co wyszła żarcie z misek :p glupol

Uffff przebrnęłam zaległe 20-kilka stron...

Cocosh
Twój grzejnik łazienkowy jest MEGA!! Ogólnie twoją łazienkę kocham i nienawidzę, bo sama bym sobie takiej w życiu nie urządziła (akurat w kwestii łazienki jestem z innej bajki), ale cała koncepcja i ten wygląd katalogowy mnie zachwyca ;-)Uwielbiam takie wnętrza "u kogoś". Co do "słynnych" szafek w sypialni to też nie moja bajka, ale mi nie kojarzą się ze szpitalnymi, tylko z mini-szafkami z liceów w amerykańskich filmach ;)

Isia niezłe tempo narzuciłaś swojej małej :szok: plastyka, zuchy, jujitsu, łyżwy, narty... ale przy koniach to już wymiękłam :-D Ale kto chętnemu zabroni, jeśli młodej nie zmuszasz to nie widzę nic w tym złego i podziwiam was za chęci, bo mi leniowi kanapowemu nierzadko tyłka z kanapy się nie chce ruszyć do sklepu naprzeciwko bloku :-p
grandiflora uważaj na siebie!
lewusek śliczna choinka! Córa nie będzie miała Ci za złe że obrałaś bez niej? Mój mały chyba by mi nie wybaczył ;)
Co do pryszczy u mnie buzia w porządku, za to na dekolcie i plecach cyklicznie pojawiają się kratery :crazy: tzn jest mały pryszczyk zaczopowany- normalnie wycisnęłabym czopa i po sprawie, a teraz cisnę i nie wychodzi a w miejscu czopka tworzy się gulka z ropą, którą oczywiście muszę nadrapać i wyglądam jak trędowata :crazy:

Na nocne siku nie wstaję, za to zaparcia mam jak stąd do Honolulu :szok: Ostatnio 2 h nie mogłam wyjść z łazienki utknęłam w pół drogi, mąż wreszcie wpada do łazienki i mówi "Ty bo zaczynam się martwić, płaczu nie słyszę, płaczu dziecka oczywiście bo myślałem, że już tam rodzisz" :rofl2:

Imienia też nie mamy. Mój wymyślił, że chce 3go do kompletu zaczynającego się "AR"- mam już męża Artura i syna Arka. Ze wszystkich Artemidiuszów, Arielów i Arnoldów najrozsądniejszy wydał się Aron, który tez końca do mnie nie przemawia, bo jakoś tak "brajankiem" mi zalatuje, czyli czymś oryginalnym i zagranicznym na siłę wymuszonym...

Wczoraj się wizytowałam, w porównaniu do was mam więcej szczęścia niż rozumu, bo przyszłam ponad pół godz za wcześnie nastawiając się, że naczekam się aż wszystkie poumawiane przede mną wejdą, a okazało się że akurat trafiłam w lukę i wlazłam z kopyta bo nikogo nie było :laugh2: Mój lek. prowadzący jest małomówny, ale wczoraj to przeszedł samego siebie- kazał się rozebrać, wleźć na samolot, pogmerał 5 sekund i mówi "dobrze można się ubierać" nie informując totalnie co tam bada... Potem poklikał w komputerze skierowanie na to i na tamto badanie, też nic nie mówiąc na co kieruje i nie pytając czy było robione. Ja w domu do papierów a tam "toxo IGG" które miałam już 2 razy robione i z tego co mi wiadomo to skoro raz wyszło IgG ujemne to trzeba sprawdzać tylko IgM czy nie ma świeżego zakażenia... Podłączył usg na 2 minuty na moją prośbę, bo akurat byłam ze swoimi chłopakami i chciałam żeby mały zobaczył co to za aparat co podgląda dzidzię przez brzuch, to owszem pokazał: to głowa, to serduszko, to noga, to siusiak, ale żeby np. powiedzieć pacjentce jaka jest aktualna szacunkowa waga to zapomnij... Dostałam skierowanie na nieszczęsną glukozę- na moim skierowaniu nie nazywa się to "glukoza na czczo", tylko "test obciążenia 75g" więc mam dylemat, jak wy wcześniej- jeść czy nie jeść- oto jest pytanie :-D A tak serio to idę na czczo i zrobię na własną rękę, żeby wyniki znać od razu, bo inaczej robiąc na skierowanie dowiem się o nich dopiero 11 stycznia na kolejnej wizycie (wyniki nie są podawane pacjentowi tylko wysyłane do poradni kierującej).
O i tak żem nasmarowała :-p

Zapomnialam po ostatniej wizycie napisać wam że mój lekarz dał mi całkowity zakaz jakiej kolwiek rozkoszy oczywiście tylko mi bo orgazm może nasilać skurcze bleee itp no i dupa :(
Arusiowa w takim razie sorki :) to nie ty

arusiowa starsza córka ma juz 18 lat wiec juz nie ma takiego parcia na ubieranie choinki tym bardziej ze u mojej mamy ubierala pare godzin bo moja mama wiesza tez cukierki na choince wiec nawlekania troche miala he he

Nasza Anka u fryzjera robi się na bóstwo a M właśnie poszedł po Zuzke do przedszkola. Ciekawe w jakim humorze przyjdzie to nasze dziecko bo z tym różnie bywa hihi
No i na 16 30 z powrotem musimy być w przedszkolu bo Zuzka ma jakoś występ charytatywny w szkole obok... a potem po Anke do fryzjera i będzie godz 19 jak wrócimy do domu... a jutro rano musze jechać do ZUSu a potem jadę na zakupy do hm i c&a hihi już nie mogę się doczekać:)

Ale sie wkurzylam ...mojej mlodszej corce juz ktorys raz w szkole grupka " rumunow" (niewiem czy to rumuni czy syryjczycy...) zabrali czapke ale tym razem wrzucili do blota i wyrzucili do kosza .W zeszly piatek przyszla ze skopana kurtka i spodniami .Dzis juz miarka sie przebrala .Moj niemiecki jest jeszcze slaby ale najpierw opierdzielilam gowniarzy na boisku i powiedzialam ze jutro ide do dyrektora i ze albo czapka sie znajdzie albo kasa .Czapka oryginalna za prawie 80 zl w polsce ale to juz szczegol.Jutro z rana idziemy z jeszcze jedna mama do dyrektora zrobic porzadek z ta chołota.Rozumiem zarty zartami ale to juz przesada. Az sie z nerwow trzeslam.

reklama
Do góry