reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Ale to jest dobre. Bo im więcej zobaczy i na własnej skórze przetestuje tym łatwiej jej będzie wybrać zainteresowania:) gorzej jak dziecko niczym się nie interesuje a rodzice na siłę pchają je w jakieś zajęcia
A ile Zuzia ma lat?

W styczniu będzie miała 6 lat. Rocznik 2010.

reklama
Isia ile twoja córcia miała lat jak zapisałaś ją na jujitsu? Przymierzam się żeby Szymona zapisać i nie wiem czy nie za wcześnie

Może na to pytanie czy nie jest za wcześnie niech się wypowie MlodaMama :) ona w tym siedzi tak profesjonalnie:)
Zuzka jak miała cztery lata to jeździła regularnie na łyżwach potem na wiosnę od razu bez problemu wsiadla na rolki. No i narty zimą ale była tylko kilka razy bo to niestety kosztuje sporo a musimy brać instruktora bo ani ja ani M nie umie jeździć na nartach...
Wcześniej nie chodziła na żadne regularne zajęcia tylko na basen w przedszkolu... teraz też bym chciała jej poszukać basenu żeby nauczyła się pływać bo takie umiejętności dobrze mieć:)

Isia dla mnie 6 letnie dziecko nie jest za małe na takie coś ;)

Ja wiem ,że swoje dzieci też będę chciała zapisać na coś aby miały te zainteresowania. Oczywiście nie z przymusu. ;)

U nas teraz za basen z instruktorem place 20zł za zajęcia 45-50 min . na innym basenie płaciłam 150zł za miesiąc 2 razy w tygodniu. Ale facet zaczął po 2 latach olewac dzieci wychodził w trakcie na fajkę a dzieci na 2 metrach zostawiał. Zmieniłam szkółkę i teraz ta pani cały czas z nimi ale tylko raz w tygodniu. To mało mi się tak wydaje.

U nas się świetnie sprawdziła jazda konna. Zuzka zaczęła jeździć jak miała 2,5 roku z chrzestna na jednym koniu. Potem na kucyku była oprowadzana na 15-20 min ale do stadniny mieliśmy 30 km bo to do Gliwic:)
Potem znalazłam stadnine 2 km od nas, taka mała domowa i jak miała 3,5 roku to tam jeździła dwa razy w tyg po 15 minut. W zeszłym roku już raz w tyg 30 min. W tym roku że względu na moją ciąże odpuścilismy sobie ale na wiosnę wrócimy do tego :) tym bardziej, że Zuzia uwielbia konie.
Trochę dużo w życiu swoim spróbowała ale lepiej niech pozna się z wszystkim a potem będzie jej łatwiej wybrać zainteresowania:)

reklama
Hej dziewczyny ja miałam dzisiaj ze 20 tych moich twardnien brzucha co godzinę- co pół i w końcu się zdecydowałam jechać na IP. W Usg szyjka ok 4 cm dali mi zastrzyk domiesniowy z no spa 2 czopki ze scopolanu i leżę pod ktg. Jejku mam nadzieje ze chociaż mi powiedzą kiedy następnym razem się martwić a kiedy nie:(

Do góry