reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Ja przy corci musialam pic cole bo tylko ona mi pomagala na mdlosci i oslabienie. Kolek nie bylo w ogole. Teraz nie pije w ogole gazowanego od roku i jest mi z tym lepiej.

MlodaMama zdecydowanie byś nie polubila mojej Zuzki na treningu hihi bo ona jest bardzo krnąbrna i mega do tyłu jeżeli chodzi o ruchy i koordynację. Ale ona zawsze taka była. Główkę późno zaczęła podnosić do góry, późno siadać i chodzić też bo pod koniec 15 miesiąca...
Zastanawiałam się czy jest sens chodzić z nią na te zajęcia ale jak się jej podobały i czerpie z tego radość to czemu nie. Mimo iż efektów nie ma ale co tam :)
Niech się dziewczyna porusza. Moim zdaniem tam jest duży przedzial wiekowy. Bo są nawet dzieci po 9, 10 lat... Zuzka jest jedynie taka mała:/

MlodaMama ani jednej kolki w życiu i była, jest nadal wyjątkowo spokojnym dzieckiem hihi
A przez pierwsze trzy miesiące jadła i spała a ja tylko książki czytałam bo tak się nudzilam przy niej hihi

Laluna dzięki.

Co do glukozy to ja jestem jakaś inna i dla mnie to było jak wypicie za słodkiej herbaty :). zero mdłości tylko nuda z czekaniem na kolejne pomiary :)

Fanti- zawsze to jakieś wspomnienia i pamiątka.
Widzisz tu nie chodzi o wspomnienia tylko o konsekwencje. Regularne treningi dają jakaś obowiązkowość uczą dyscypliny a i wyciszają bo jak się wyżyje na treningu to w domu mu się już nie chce. Poza tym ruch regularny i kondycja. Tylko co zrobić jak trener do D. Mój bratanek trenuje aikido od 11 lat. Efekty super. teraz bardzo przydało mu się to do nowej szkoły mundurowej. Mojemu młodemu aikido się nie podoba. Tylko taekwondo. A innej opcji nie ma . babka która prowadzi inna sekcje żąda treningów 5 razy w tygodniu. a to już nam nie nie pasuje.

A mi sie znowu chcica załączyla hihi a maz caly tydzien ma nocki buuu. Chyba pociesze sie slodyczami :p

Tylko uważaj z tymi słodyczami. Zbyt duże pocieranie słodkiego może je rozpuścić.. :p lepiej plastik albo silikon :p

Isia według mnie powinny być grupy tak jak u nas łatwiej ogarnąć dzieci i mniewiecej nie odbiegają od siebie aż tak a mieszkanie dużych z małymi mijalo się z celem :( bo te maluchy zawsze były w tyle i im trzeba było więcej uwagi poświęcić :) dlatego te dwie grupy były swietne.
Ale mała sie wyrobi !
Jak jej się podoba to najważniejsze :)

reklama
dziewczyny, jakie są te normy po obciażeniu glukozą 75 g? podejrzałam własnie wyniki online i mam:
Glukoza na czczo 86,4 mg/dl, po godzinie 155,2 i po 2 godzinach 123,6. niestety nie ma jeszcze wydruku więc nie mogę norm podejrzeć.

stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)

Do góry