reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Mój Mąż tez w pracy niema zadnych bonów paczek. Jedyny jego dodatek co miesiąc 300zl na paliwo bo dojezdza 50 km. Jednak tu jest coś za coś. W poprzedniej firmie 5 km od domu zarabiał 2100zl na rękę i na święta dostawali bony 300zl i tyle. Pracę zmienił 2 lata temu i teraz w zamian ma 5000zl plus paliwo, tyle ze ten dojazd. Ale najpóźniej w wakacje będziemy się przeprowadzać i będzie dojeżdżać aby 25 km. Czekamy aby aż syn skończy tu przedszkole

Hejka :)
Ja mam dzisiaj wizyte, az sie boje co tam lekarz powie :-p Najgorsza to ta droga, bo musze dojechac 100km do niego :baffled:
Dziewczyny fajnie macie z tymi paczkami na Swieta, my pracujemy z M. w tym samym zakladzie pracy, w masarni i szef na Swieta daje 150zl, ktore mozemy wykorzystac na zakupy u niego (mieso i wedliny) lub jak ktos woli to doklada to do pensji :happy:

Powodzenia z glukozami, ja cale szczescie tez juz mam ja za soba i wyniki ok :happy:
Milego dnia :happy:

Fanti a ty na jakim dziale? Pod względem ciąży jest ok bo mogę od razu iść na l4 i każdy to zrozumi :)

Ja pracowałam 7 miesięcy na metalowym a potem kolejne 7 na ogrodzie. Tak to był horyzont. teraz jak przypomniałas to i mi odświeżylo. Się w głowie.
Na dzieci socjal był taki U nas że do września było na rozpoczęcie roku 200 zł na dziecko w konkretnym sklepie na odzież obuwie i papiernicze rzeczy. Paczek nie było bo każdy dostawał taki sam bon na święta.
Tu mamy i bony ale zależne kwotą od dochodu na członka rodziny i paczka dla każdego dziecka do 14 roku życia.
Dodatkowo mamy dofinansowanie do wczasów wycieczek i wyjazdów i płacimy tylko 30% plus podatek.

L4 w ciąży to rozumieją i u nas od razu dziewczynom kazali brać bo nie ma tam stanowiska dla ciężarnej.
Gorzej z lekarzami bo im mlodsza dziewczyna to lekarze nie chcieli dawać.
Mnie tam nie odpowiadały godziny pracy. Było często tak że dziecko widziałam tylko tyle co rano obudziłam i do przedszkola zaprowadziłam. Potem wracałam ok 22 to mały już spał.

Kasia dojazdy nie są takie straszne. Ja dojeżdżam do pracy 70km i nie narzekam. Na dojazdy mamy ulgi ale w sumie je wykupujemy za grosze i wtedy bilet miesięczny na max200 km place 18zł.

Chrobek mnie by się bardziej wasza opcja paczek podobała . U nas zawsze 2 paczki słodyczy od męża i ode mnie. mały nie jada większości z nich. W sumie jedna daje batankowi a drugą modyfikuje i my z młodym jemy pół roku. Tylko że u nas za dużo ludzi pracuje i jakby mieli dostosować do wieku dziecka to raczej by tego nie ogarnęli.
A gdzie ty pracujesz?

Ostatnia edycja:
Ja juz po wizycie, wynik 130 wiec ok. Dostalam dwie paczki dla dzidzi. U lekarza tez dobrze, mialam usg- malenstwo siedzi na pupie, niby ma czas sie przekrecic jeszcze, chcialam sie upewnic co do plci, ale miala pepowine miedzy nozkami i strasznie ruchliwa byla no i klops. Sliczna juz taka duza, wazy 1143 g.
Zdazylam zjesc sniadanie i batonika, mam ochote na slodkie.
Moj m z pracy dostanie pewno paczke, nie duzo tego ale jest.

Witam :-)
Jezu ja jestem ostatnio ciagle niewyspana,same *******y mi sie po nocach snia..
U mnie w pracy paczek nie ma,jedynie mamy premie swiateczna (w tej wyplacie byla) okolo 500 zl na reke.Moj ma paczke do corki ale marna taka ze hej,z rok na rok coraz gorzej.Pozniej ja mam wyplate zaraz przed Wigilia ,na jedno dobre ze szybciej a na drugie potem strasznie duzo czasu do kolejnej wyplaty.Czasem cos dorzuca do tej wyplaty grudniowej.I jak im kasy straczy to w styczniowej jakas 100/150 zl daja.Pozniej znowu premia tez kolo 400 zl na Wielkanoc.I tyle z naszego socjalu :-)

Powiedzcie mi jak placicie ubezpieczenie grupowe w pracy to za urodzenie dziecka sie cos dostaje ? Maz tak samo chyba nie ?

reklama
Cień u nas w ubezpieczeniu grupowym za urodzenie mi przysługuje 1400 zł a mąż ma niższą składkę i ma1000 zł.

Do góry