Na prośbę Justyny
CIASTO KORZENNE Z MUSEM JABŁKOWYM
Składniki:
[FONT="]- 1 i 1/2 szklanki gęstego przecieru jabłkowego[/FONT]
[FONT="]- szklanka cukru[/FONT]
[FONT="]- 1/2 kostki masła[/FONT]
[FONT="]- łyżeczka przyprawy do pierników, albo i więcej
[/FONT]
[FONT="]- łyżeczka cynamonu[/FONT]
[FONT="]- 1/2 łyżeczki soli[/FONT]
[FONT="]- 2 łyżeczki sody[/FONT]
[FONT="]- 2 łyżki miodu[/FONT]
[FONT="]- 2 szklanki mąki[/FONT]
[FONT="]- bakalie dowolne, albo bez nich
[/FONT]
[FONT="]Przecier jabłkowy wymieszać ze stopionym masłem, dodać cukier, mąkę, sól, miód, bakalie, przyprawy korzenne i wszystko dokładnie wymieszać.[/FONT]
[FONT="]Ciasto wlać do formy posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni C.[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]Dzięki musowi ciasto jest wilgotne. Jak dla mnie Pycha
[/FONT]