reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie gotują - przepisy

reklama
Ja tez!Az mi slina pociekla...na te ciasta z jabluszkami ahhhh a mam caly balkon aromatycznych jablek (i gruszek) ze wsi-czas cos z tym zrobic i ciaho upiec,tylko kiedy,ciagle cos:eek:
 
dla mnie szarlotka to podstawa:tak: uwielbiam! całą jesień pewnie będę piekł szarlotki albo ciasto korzenne z musem jabłkowym. No i oczywiście karpatkę dla M. bo on uważa głównie ciasta z kremem:tak:
Sara a Ty znowu masz takie skarby ze wsi? :) Zazdroszczę:)
 
Kurcze ale mnie naszlo na szarlotke...!!!to przez was!:-pA jestem na diecie:cool:
Karolka-no moi rodzice wpadaja na wies co miesiac i zwoza tego "troche".Na szczescie gruszki sa te pozniejsze-aktualnie jak kamienie-wiec moga jeszcze polezec.Ale sliwki nie wiem co z nimi robic poza tym ze zjesc-czytalam u was ze kiepsko sie je przeabia na "domowe" dla maluchow.szkoda.
 
My gruszki wkladalismy w siano i robily sie pyszne:-D:-D
Tylko trzeba miec siano no nie Sara:-D:-D

Sara jak lubisz dzemz to zrob dzem jest pyszny
 
Robię właśnie jabłecznik z przepisu Karolki. I zapach cudny, już mi ślinka cieknie. Jeszcze około 20 minut pieczenia zostało ;-).
 
I ja robię w tej chwili ale u mnie jakas kaszanka wyszła bo chyba za gęste ciasto nie szło wylać go na blachę,nakładałam łyżką nie dało by rady zrobić na dwie warstwy więc dałam całe i na wierzch dałam jabłka takie cieniutkie plasterki,wygląda smakowicie ;-)jak wystygnie to cyknę fotkę
 
reklama
Do góry